REACTIES. “Die VAR-fase heeft mij tien jaar ouder gemaakt”: Club Brugge reageert na kampioenenmatch

Meteen na de wedstrijd reageerden Andreas Skov Olsen en Brandon Mechele, beiden sleutelfiguren bij Club Brugge dit seizoen, op het kampioenschap. Ook Michiel Jonckheere, Hans Vanaken, Simon Mignolet en Nicky Hayen deden interviews. 

Meer krantenkoppen in België

Hoe viert Guy D’haeseleer van Forza Ninove zijn overwinning? “Met een cola zero en misschien één pintje”

Met 47,7 procent haalt het Forza Ninove van Guy D’haeseleer een absolute meerderheid. Zo wordt hij de eerste burgemeester van Vlaams Belang, in de enige gemeente waar de partij niet onder die naam opkomt. De aanwezige Ninovieters in de Cloë-hal in Ninove vieren uitbundig. “Guy vindt het niet erg dat mensen Frans praten, maar ze moeten ook gewoon Nederlands kunnen.”

Lees meer »

“Veel mensen noemen mij de échte burgemeester”: niet Katrien Desomer, maar Valentijn Despeghel is stemmenkampioen in Ieper

Met 3.202 naamstemmen kroont Valentijn Despeghel zich tot stemmenkampioen van Ieper. Dat zijn er 213 meer dan toekomstig burgemeester Katrien Desomer. Zijn partij Vooruit stijgt ook van vijf naar twaalf zetels, maar belandt toch op de oppositiebanken. Naast trots overheerst dan ook teleurstelling dat de meerderheid van Team Ieper niet werd gebroken.
The post “Veel mensen noemen mij de

Lees meer »

PK veldrijden voor aspiranten op het Bike Park

Op en rond het Bike Park van Wingene strijden aspiranten zaterdag 19 oktober om de West-Vlaamse veldrittitels. Wingene for Cycling, organisator van Dwars door Wingene, zet haar schouders onder de provinciale titelstrijd.
The post PK veldrijden voor aspiranten op het Bike Park appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ik ben bang voor onze levens”: Nigeriaanse selectie met onder meer Boniface en Ndidi zit vast op afgelegen luchthaven in Libië

De verplaatsing van de Nigeriaanse nationale voetbalploeg naar Libië is nu al op een fiasco uitgedraaid. Victor Boniface (23) en co zitten namelijk al uren vast op een Libisch vliegveld, naar verluidt zonder eten of drinken. “Ik ben bang voor onze levens”, stelt Wilfred Ndidi (27), ex-middenvelder van RC Genk, zelfs. Volgens kapitein William Troost-Ekong zouden de spelers binnenkort het

Lees meer »

Voor Oudenburg bestuurt komende zes jaar alleen: “Rekening houden met wat kiezer besliste”

Zoals verwacht gaan Anthony Dumarey en zijn team de komende zes jaar alleen de stad besturen. Voor Oudenburg behaalde zondag met 12 van de 21 zetels immers de volstrekte meerderheid. “Ik heb met CD&V+ en Vooruit contact genomen en sta open voor een constructieve dialoog met de oppositie”, benadrukt de toekomstige burgemeester.
The post Voor Oudenburg bestuurt komende zes

Lees meer »

Karl schrijft een brief naar de 17-jarige Rein, die strijdt tegen kanker: “Je straalt vertrouwen en vechtlust uit, twee geweldige eigenschappen om deze uitdaging te tackelen”

Karl Vannieuwkerke schrijft elke week een brief. Deze week richt hij zich tot Rein, een 17-jarige jongeman die getroffen werd door kanker.
The post Karl schrijft een brief naar de 17-jarige Rein, die strijdt tegen kanker: “Je straalt vertrouwen en vechtlust uit, twee geweldige eigenschappen om deze uitdaging te tackelen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Russische tiener die kritische tekening maakte over oorlog omhelst vader innig na vrijlating uit strafkamp

Aleksej Moskaljov, die in Rusland werd vastgehouden nadat zijn dochter (13) een kritische tekening had gemaakt over de oorlog tussen Oekraïne en Rusland, is vrijgelaten. Op beelden is te zien hoe Masja haar vader innig knuffelt na zijn vrijlating. Aleksej is opgelucht dat hij zijn dochter eindelijk kan omhelzen. In het strafkamp dacht hij voortdurend aan haar.

Lees meer »

Hasselts Jessa Ziekenhuis transformeert tot Muziekkliniek op Dag tegen kanker: “Enorm fijn dat dit op de afdeling gebeurt”

Op de Dag tegen kanker zetten de medewerkers van het Hasseltse Jessa Ziekenhuis een extra beentje bij om getroffen patiënten extra in de watten te leggen. De ziekenhuisgangen ruiken naar vers gebakken wafels en patiënten kunnen meedoen aan yoga, gespreksgroepen of zich laten opmaken en stylen door Hanne Troonbeeckx en Cent pur Cent. Comedian Koen Dewulf bekijkt of lachen nog

Lees meer »

Jonge fietsster (15) zwaargewond bij ongeval in Leuven

In Leuven is vrijdagavond omstreeks 22 uur een 15-jarige fietsster zwaargewond geraakt toen ze in de Korbeek-Losestraat met haar elektrische fiets tegen een geparkeerd voertuig reed en met een klap tegen de grond ging. Het slachtoffer moest met een ziekenwagen en het mugteam naar het ziekenhuis worden overgebracht. “Volgens een getuige zou de tiener al fietsend bezig geweest zijn met

Lees meer »

Nicolas is eerste verkozene in ons land ooit met downsyndroom: “Ik kon het eerst niet geloven”

Sympathiek, dat was de kandidatuur van Nicolas Vanwinsen zeker wel. Maar wie had gedacht dat hij vanop de 17de plaats van de CD&V-lijst in Heist-op-den-Berg effectief verkozen zou geraken als eerste kandidaat met het downsyndroom ooit in ons land? Dankzij 663 voorkeurstemmen flikte hij dat toch. Nu is de 33-jarige Heistenaar vastbesloten om zijn rol als gemeenteraadslid met verve in

Lees meer »