Scooter geveild waarmee Franse oud-president Hollande maîtresse bezocht

De scooter waarmee de voormalige Franse president François Hollande stiekem op pad ging om zijn geliefde te zien, is verkocht voor 20.500 euro. De nu 69-jarige socialist Hollande was president van 2012 tot 2017. 

Meer krantenkoppen in België

Polsi, het dorp waar de kerk volop strijdt tegen de maffia

Onze reporter Ine Roox bezocht onlangs het Zuid-Italiaanse dorpje Polsi. Elk jaar wordt daar de Madonna van de bergen gevierd. Ook de ‘ndrangheta, de maffia in Calabrië, komt naar dat feest om er duistere zaken te bespreken. Wat voor een organisatie is de ‘ndrangheta? Waarom houdt een organisatie van drugssmokkelaars zo vast aan oude rituelen? En kan de kerk die

Lees meer »

WESTAON Staden maakt enquêteresultaten bekend

De partij WESTAON lanceerde eind 2023 een online bevraging bij de inwoners van Groot-Staden. WESTAON presenteerde nu de resultaten van de enquête.
The post WESTAON Staden maakt enquêteresultaten bekend appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Het is precies een sport om zo snel mogelijk tussen de blokken door te laveren”: bewoners kritisch over snelheidsremmers in Egem

Er is onenigheid over een nieuwe testopstelling in de Kasteeldreef en de Kolonel Naessensstraat in Egem bij Pittem in functie van het nieuwe mobiliteitsplan. Daar werden sinds kort snelheidsremmende blokken geplaatst, maar dat is volgens oppositiepartij NPE niet naar de zin van de bewoners. Volgens burgemeester Denis Fraeyman (CD&V) gaat het echter om een proefopstelling en zijn er ook nog

Lees meer »

Brits openbaar ministerie laat aanklacht tegen Harvey Weinstein vallen: “Geen realistisch vooruitzicht op veroordeling”

Het Britse gerecht staakt de strafzaak tegen de voormalige Amerikaanse filmmagnaat Harvey Weinstein. Het Britse openbaar ministerie (CPS) diende in juni 2022 een aanklacht in tegen Weinstein voor een vermoedelijke aanranding in 1996. De procedure wordt nu echter stopgezet: “We hebben besloten dat er niet langer een realistisch vooruitzicht is op een veroordeling”, luidt het.

Lees meer »

Juliaan Laverge op zijn gemak bij FC Gullegem: “Ik speel weer in mijn achtertuin”

FC Gullegem opende het nieuwe seizoen met een 0-0-gelijkspel op Dikkelvenne. Zondag aan huis tegen het Oost-Vlaamse Voorde-Appelterre hopen de rood-witten hun trouwe supporters op een eerste overwinning te vergasten. “Dat moet kunnen”, kruist doelman Juliaan Laverge de vingers.
The post Juliaan Laverge op zijn gemak bij FC Gullegem: “Ik speel weer in mijn achtertuin” appeared first on KW.be.

Lees meer »

VRT-CEO verdedigt zich tegen erg kritische vragen, maar veel duidelijkheid komt er niet: “VRT is géén verrot bedrijf in crisis”

Frederik Delaplace, gedelegeerd bestuurder van de VRT, heeft woensdag de herschikking van de directie en de conclusies van het welzijnsrapport verdedigd in de kritische ad-hoccommissie Media in het Vlaams Parlement. Ook bemiddelaar Rob van Eijbergen kreeg erg kritische vragen voorgeschoteld. Veel wijzer werden we niet van wat gezegd werd.

Lees meer »

Trump pleit onschuldig aan herziene aanklacht voor inmenging in verkiezingen

Voormalig Amerikaans president Donald Trump heeft donderdag onschuldig gepleit in een strafzaak waarin hij wordt beschuldigd van het beïnvloeden van de vorige presidentsverkiezingen. De aanklagers pasten vorige week de aanklacht aan na een uitspraak van het Hooggerechtshof over de onschendbaarheid van Amerikaanse presidenten, schrijft Reuters.

Lees meer »

“Soms loopt Ben Crabbé boos of stomverbaasd uit beeld”: voor 30 jaar ‘Blokken’ klapt jurylid Kris Soret uit de biecht

De kijker hoort hem als de jury van Ben Crabbé (61), maar ziet hem nooit in beeld. Behalve nu uitzonderlijk bij de 30ste verjaardag van ‘Blokken’. Kris Soret (69) is sinds dag één verantwoordelijk voor alle quizvragen en doet voor deze gelegenheid zijn boekje open over het succesformat. “Tv-recensenten gaven ons maar één seizoen”, onthult hij. Vandaag zitten ze aan

Lees meer »