Transfo heeft met picknick-plaats een nieuwe hotspot

De Transfosite heeft er met een mooie picknickplaats een nieuwe hotspot bij. Deze werd ingericht aan de ingang van de site langs het kanaal. Tevens werd de zone aan het naastgelegen oude waterbassin, helemaal opgeruimd. De betonplaten verdwenen zodat het zicht op de site veel mooier is.

Dit rustpunt betekent een grote meerwaarde voor de vele recreanten die fietsend de regio ontdekken. Volgens gedeputeerde Sabien Lahaye-Battheu zit onze regio duidelijk in de lift bij de fietstoeristen. “We telden vorig jaar maar liefst 2,3 miljoen fietsers in de Leiestreek, wat een stijging van 5 procent betekent bij het jaar daarvoor. Over heel West-Vlaanderen telden we in 2023 maar liefst 7,1 recreatieve fietsers.”

Transfo is en wordt nog meer een knooppunt voor de vele fietsers in de Leiestreek en wordt ontsloten door een aantal nieuwe of vernieuwde fietsroutes. Denken we maar aan de Blauwe Ruitfietsroute, de Scheldefietsroute en het fietsnetwerk Leiestreek.

Uniforme inrichting

De aanleg van de rust- en picknickplaats past binnen het project ‘Beleef West-Vlaanderen’. “Bedoeling is dat we op de provinciale routes en fietsnetwerken plaatsjes zoals deze inrichten. Uit een bevraging bleek immers dat dit bij veel fietsers en wandelaars als een gemis ervaren werd. Nu investeren we in minstens één nieuwe picknickplaats in elke gemeente. Tegen eind 2025 moeten alle locaties ingericht zijn”, aldus de gedeputeerde. Westtoer liet een catalogus van terreinmeubilair ontwikkelen door topdesigner Stefan Schöning. “Alle projecten binnen dit project gebruiken meubilair uit deze catalogus. Op deze manier wil Westtoer bijdragen aan een meer kwalitatieve en uniforme inrichting van de recreatieve buitenruimte”, besloot de gedeputeerde.

In Zwevegem werd ook beslist de zone rond het waterbassin, vlak naast de picknickruimte, een opfrisbeurt te geven. Zo werd onder andere de betonnen afsluiting verwijderd en werd het geheel ook mooi aangelegd.

Het geheel kost ruim 52.000 euro, waarvan 48 procent ten laste van Westtoer en de rest door de gemeente betaald werd. (Geert Vanhessche)

The post Transfo heeft met picknick-plaats een nieuwe hotspot is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Hoe noodzakelijk is luchtafweer voor de Antwerpse haven? “We zijn compleet onbeschermd en een vogel voor de kat”

Bart De Wever (N-VA) vreest dat de haven van Antwerpen wel eens vet omcirkeld kan staan op de Russische kaarten met potentiële doelwitten en pleit daarom voor een luchtafweersysteem in de koekenstad. Wat stelt de burgemeester voor? Hoe diep moeten we ervoor in de buidel tasten? Maar vooral: hoe kwetsbaar is ons land vandaag als Poetin op de knop duwt?

Lees meer »

Geïsoleerde stam in Peruaanse jungle schiet twee houthakkers dood met pijlen

Tragiek in het Peruaanse Amazonegebied. Daar hebben leden van de de Mashco Piro, volgens de organisatie ‘Survival International’ de grootste geïsoleerde stam ter wereld, twee houthakkers gedood met pijlen. Nog twee andere mensen worden vermist sinds de gewelddadige confrontatie aan de Parianamu rivier. De organisatie betuigde haar medeleven aan de families van de slachtoffers.

Lees meer »

Vijfjarig kind gedood door hyena in Kenia

In Kenia is een vijfjarig kind gedood door een hyena. Dat meldt de Kenya Wildlife Service (KWS) van het Oost-Afrikaanse land donderdag. De dienst belooft “de toenemende aanvallen” van de carnivoor te bestrijden.

Lees meer »

In Poltava, waar Russische raketten voor een bloedbad zorgden: “Iedereen kent wel iemand die getroffen is door dit drama”

Dinsdagochtend werd de Oekraïense stad Poltava, op slechts 110 kilometer van de Russische grens, opgeschrikt door een verwoestende raketaanval. Twee ballistische raketten, afgevuurd vanuit Rusland, troffen de militaire school in het hart van de stad. De balans is loodzwaar: 51 doden en 235 anderen raakten gewond. “Ik ging door de hel.”

Lees meer »

Student Kick-Off in Tielt wordt tweeluik met nieuw event op zaterdag: “In de namiddag zijn gezinnen met kinderen gratis welkom”

Jeugdcafés De Keet en d’Hespe bundelen op vrijdag 13 september de krachten voor een nieuwe editie van de Student Kick-Off in het Patersbos in Tielt, al krijgt het evenement voor het eerst ook een gezinsvriendelijk vervolg op zaterdagnamiddag. Vanaf 13 uur is iedereen er gratis welkom op het ruime terras.
The post Student Kick-Off in Tielt wordt tweeluik met

Lees meer »

Nieuw directieteam voor De Kreke en De Linde

De twee gemeentescholen in Kortemark en Zarren beginnen het nieuwe schooljaar met een nieuw directieteam. Directeur Johan De Cock nam afscheid van de school en waagt zich aan een andere succesvolle uitdaging in een nieuwe school. Er moest een nieuwe directeur komen en De Cock wordt vervangen door Jeroen Tolpe en Sarah Buyse, die voortaan
The post Nieuw directieteam

Lees meer »