Autobanden van tientallen wagens lekgestoken: “Deze schaal van vandalisme hebben wij hier nog niet meegemaakt”

Eén of meerdere daders hebben vannacht in Diest de banden lekgestoken van zo’n 30 wagens. “Dat is een schaal van vandalisme die wij hier nog niet hebben meegemaakt”, zegt Jan Konings, korpschef van de politiezone Demerdal-DSZ, die intussen een onderzoek geopend heeft.

 

Meer krantenkoppen in België

Wat een gelijkenis: Mathilde en Brigitte Macron identiek gestyled op staatsbanket, prins Gabriël onaangekondigde gast

Koning Filip (64) en koningin Mathilde (51) hebben de eerste dag van hun driedaags staatsbezoek aan Frankrijk afgesloten met een staatsdiner. Op uitnodiging van de Franse president Emmanuel Macron (45) en première dame Brigitte Macron (61) tafelden ze in het Élysée in Parijs. Mathilde en Madame Macron waren haast identiek gestyled. Prins Gabriël (21) sloop als een dief in de

Lees meer »

Zes nieuwe aanklachten tegen Sean ‘Diddy’ Combs: “Jongen van 16 gedwongen tot seks in een busje”

Sean ‘Diddy’ Combs (54) wordt door zes nieuwe personen beschuldigd van seksueel misbruik. Een van de vermeende slachtoffers is een 16-jarige jongen. Combs zit momenteel in de gevangenis en wacht daar zijn proces af. In totaal lopen er nu 126 individuele zaken tegen de rapper, maar Diddy blijft vasthouden aan zijn onschuld. “In de rechtbank zal de waarheid dan ook

Lees meer »

Waar komt Christoffel Columbus nu echt vandaan? Spaanse wetenschappers beweren oplossing voor het mysterie te hebben

Meer dan 500 jaar na zijn dood beweren Spaanse wetenschappers dat ze eindelijk duidelijkheid hebben over de geboorteplaats van ontdekkingsreiziger Christopher Columbus. Volgens de geschiedenisboeken komt hij uit de Italiaanse havenstad Genua, maar in de loop der jaren zijn heel wat andere theorieën ontstaan. Een documentaire op de Spaanse televisie vanavond moet nieuw licht op de zaak werpen.

Lees meer »

Achttienjarige Belg zwaar toegetakeld in Sluis

Een 18-jarige Belg is vrijdagavond in Sluis, net over de grens met Nederland, zwaar toegetakeld met een slagwapen, zo berichten lokale media uit Zeeland. Het slachtoffer werd overgebracht naar het ziekenhuis, meer details ontbreken voorlopig.
The post Achttienjarige Belg zwaar toegetakeld in Sluis appeared first on KW.be.

Lees meer »

Net als bij de vorige verkiezingen opnieuw computerproblemen in Beveren-aan-de-IJzer: “Nu zullen veel mensen niet meer terugkeren”

Franky Pattyn (52), inwoner van het Alveringemse dorp Beveren-aan-de-IJzer, wou gaan stemmen in het Alveringemse dorp Stavele. Daar waren echter problemen met de stemcomputers.
The post Net als bij de vorige verkiezingen opnieuw computerproblemen in Beveren-aan-de-IJzer: “Nu zullen veel mensen niet meer terugkeren” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Deze jonge Belg is lid van Israëlisch eliteteam van sluipschutters in Gaza: “Hij maakt deel uit van een doodseskader dat schiet op ongewapende burgers”

Een Palestijnse journalist heeft een Israëlisch sniperteam blootgelegd dat in Gaza opereert onder de naam ‘Refaim’, fantoom. Daar hebben ze vanop grote afstand geschoten op ongewapende mensen, soms zelfs van meer dan 1.200 meter afstand. Een van die sluipschutters is een jonge twintiger uit Ukkel. Zijn vader runt een vastgoedbedrijf en hij zou recent nog naar ons land teruggekeerd zijn

Lees meer »

Einde van een tijdperk: The Jane verhuist naar een nieuwe locatie

Het is ooit verkozen tot “mooiste restaurant ter wereld”, maar nu verlaat The Jane het iconische gebouw – de oude kapel in ’t Groen Kwartier in Antwerpen. Chef-kok Nick Bril (40) heeft het huurcontract opgezegd en het pand staat ondertussen ook opnieuw te huur op de website van de eigenaar. “Vrij lente/zomer ‘25”, klinkt het. Niet het ongeval van begin

Lees meer »