Illegale raveparty stilgelegd in leegstaande loods in Geel

De politie heeft zondagmorgen een illegale raveparty stilgelegd op het industrieterrein Lammerdries op de grens van Geel en Olen. Een tweehonderdtal mensen was daar sinds zaterdagnacht 1 uur aan het feestvieren. De muziekinstallatie is in beslag genomen. “We bekijken wat we juridisch kunnen doen, want een ding is duidelijk: dergelijke feestjes willen we hier niet.” 

Meer krantenkoppen in België

Kunstenfestival Watou lokte goede 20.000 bezoekers

Het Kunstenfestival Watou, een organisatie van de stad Poperinge, heeft zijn editie van 2024 afgesloten met meer dan 20.000 bezoekers. Het enthousiasme van de bezoekers voor ‘Landscape of the Imagination’ was groot, wat zich weerspiegelde in een mooie stijging van de daggemiddelden, zelfs met de latere start van het festival en een extra sluitingsdag per week.
The post Kunstenfestival

Lees meer »

Tom (40) kan ogen niet geloven wanneer school grienden zijn roeiboot omsingelen en urenlang achtervolgen: “Erg cool, maar ook heel eng”

Tom Waddington (40) begon op 5 juli aan een epische roeitocht van Canada naar het Verenigd Koninkrijk, een reis van meer dan 3.000 kilometer. Op dag twee begon de Brit zich een beetje down te voelen door het slechte weer, maar plots kreeg hij een opkikkertje toen hij vergezeld werd door een school grienden. Tientallen exemplaren omsingelden zijn boot en

Lees meer »

Imane, de nieuwe ochtendstem van MNM: “Mijn motor moet ’s ochtends eerst wat op gang komen. Gelukkig is er koffie”

Ze fleurde als presentator al de middag van MNM op en als reporter de Olympische Spelen afgelopen zomer. Nu mag Imane Boudadi (26) uit Vlamertinge bij Ieper ook de ochtend opvrolijken bij MNM. De rijzende ster van de radiozender praat voluit over de liefde voor radio, haar grootouders en… Pamela Anderson.
The post Imane, de nieuwe ochtendstem van MNM:

Lees meer »

Appartement onbewoonbaar na keukenbrand in Westkapelle

Maandagavond rond 23 uur is brand uitgebroken in de keuken van een appartement in de Westkapellestraat in Westkapelle bij Knokke-Heist. De schade in de keuken is groot waardoor het appartement onbewoonbaar is.
The post Appartement onbewoonbaar na keukenbrand in Westkapelle appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ouders uit Hamme veroordeeld voor gevangenhouden van eigen dochter

De correctionele rechtbank van Dendermonde heeft 2 ouders uit Hamme, samen met een aantal andere familieleden, veroordeeld voor het gevangenhouden van hun eigen dochter. De ouders wilden haar naar Turkije brengen omdat ze het niet eens waren met de relatie die het meisje had. De dochter kon onderweg in Hongarije ontsnappen met behulp van een McDonald’s-medewerker.

Lees meer »

Slechts 3 op 10 tieners die al seks hebben, gebruiken condoom: “Het zou makkelijker moeten zijn, het is gewoon te duur”

Van de tieners die al seks hebben, gebruiken er maar drie op de tien altijd een condoom. Expertisecentrum Sensoa heeft daar onderzoek naar gedaan. De zestien tot zeventienjarigen, daarover gaat het, staan dan wel positiever tegenover het condoom, de meerderheid gebruikt hem niet. De reden? Eén op de drie jongeren vindt ze te duur. “Het zou niet zo veel mogen

Lees meer »

‘Heroïnehoertje’ wordt ‘sekswerker met een overdosis’: waarom auteur Toni Coppers een ‘sensitivity reader’ inschakelt voor zijn thrillers

Toni Coppers (63) brengt zijn eerste drie thrillers opnieuw uit én herschreef ze hier en daar op aangeven van een sensitivity reader, een jonge vrouw van 25 met een master Gender & Diversiteit op zak. Een ‘heroïnehoertje’ is voortaan ‘een sekswerker met een overdosis’, het hoofdpersonage dat ‘tentzeilen’ draagt, wordt een vrouw ‘die gelukkig niet toegeeft aan de dwingelandij van

Lees meer »