Nicki Minaj woest na arrestatie voor bezit softdrugs in Nederland, show in Manchester ondanks vrijlating afgelast: “Ze zijn geslaagd in hun plan”

De Amerikaanse rapper en zangeres Nicki Minaj heeft in de nacht van zaterdag op zondag na aankomst in Manchester haar fans bedankt voor alle steun, nadat ze zaterdag werd gearresteerd toen ze wilde vertrekken vanaf vliegveld Schiphol. Ze hekelde in felle bewoordingen haar arrestatie op de Nederlandse luchthaven. In haar bagage zaten softdrugs. Kort voor 22 uur werd Minaj vrijgelaten na het betalen van een boete van 350 euro. Op beelden op haar Instagram was te zien hoe ze in discussie ging met een medewerker van de politiediensten. 

Meer krantenkoppen in België

“De Beker is elk seizoen een doel van Zulte Waregem”: Lukas Willen opgelucht na eerste driepunter en klaar voor bekeravontuur

Oef, de kop is eraf. Essevee heeft de eerste driepunter beet na een 1-0-zege tegen Lokeren-Temse, én dat zelfs voor eigen volk. Zondag volgt al de eerste opdracht in de beker tegen Sparta Petegem. “De Beker van België is altijd een doel voor Zulte Waregem”, klinkt het strijdvaardig bij Lukas Willen (21).
The post “De Beker is elk seizoen

Lees meer »

Zeven films die je niet mag missen dit najaar volgens Lieven Van Gils

Hij is nog niet helemaal voorbij die mooie zomer, maar tot dusver was hij niet onvergetelijk. Ook niet op filmgebied. Geen Barbenheimer deze keer om de mensen in groten getale en al dan niet in gepaste roze outfit naar de bioscoop te lokken. Maar de herfst ziet er wél rooskleurig uit. Zeven films die ons opvielen tijdens de voorbije festivals,

Lees meer »

Man riskeert zes maanden cel voor geweld tegen parkeerwachter: “Slachtoffer is dramaqueen”

Een ruzie over een parkeerboete in Roeselare draaide in april vorig jaar uit op geweld. De 38-jarige B.D. uit Menen schopte een parkeerwachter en beschadigde zijn gsm. “Mijn cliënt heeft onbetamelijk gereageerd op de situatie maar de tegenpartij is een dramaqueen”, pleitte advocaat Thomas Vandemeulebroucke voor B.D.
The post Man riskeert zes maanden cel voor geweld tegen parkeerwachter: “Slachtoffer

Lees meer »

‘Drakenadem’, het nieuwe Oekraïense wapen in de strijd tegen Rusland

De beelden zien er huiveringwekkend uit: een kleine vuurspuwende drone die in korte tijd een groot deel van een bos verwoest. Deze week doken verschillende video’s op van aanvallen waarbij druppels gesmolten metaal worden uitgekieperd boven oorlogsgebied. Het gevaarlijke mengsel thermiet wordt steeds vaker gebruikt bij aanvallen met drones.

Lees meer »

Frank Leuridan opent speciaal voor ons zijn museum: “Voor een uniek stuk heb ik altijd nog een plaatsje vrij”

In de schaduw van de beroemde Sint-Sixtusabdij van Westvleteren woont metaalbewerker op rust Frank Leuridan (64). Vijftig jaar lang al verzamelt Frank oude machines en werktuigen. Eerder uitzonderlijk opent hij voor ons de deur van zijn ‘museum’ in de Catsputdreef, waar zorgvuldig honderden collectiestukken gerangschikt zijn. “Ik heb nog geen tijd om bezoekers te ontvangen”, glimlacht hij.
The post

Lees meer »

Ontslagen Lotte Vermeir van VRT had een klokkenluidersstatuut. Maar wat is dat? En kan je dan echt niet ontslagen worden?

Netmanager Lotte Vermeir , die door de VRT aan de deur werd gezet, had een klokkenluidersstatuut. Wat is dat eigenlijk? Betekent dit dat haar ontslag automatisch teruggedraaid wordt? Of kan ze een schadevergoeding eisen? “Een klokkenluider is beschermd door de wet”, zegt expert Miet Vanhegen van Acerta Consult. Maar is die bescherming absoluut?

Lees meer »