Oscarwinnende componist van filmmuziek ‘Mary Poppins’ en ‘Jungle Book’ overleden (95)

Richard M. Sherman, helft van het beroemde muziekduo The Sherman Brothers, is zaterdag op 95-jarige leeftijd overleden, melden verschillende Amerikaanse media. Richard en zijn broer Robert B. Sherman schreven tientallen van de memorabelste liedjes uit films van Walt Disney. 

Meer krantenkoppen in België

“Je ex verbrandt van de pijn”: prinses Mahra van Dubai slaat genadeloos terug naar overspelige echtgenoot

Prinses Mahra (30) van Dubai slaat terug. De dochter van emir Mohammed bin Rashid al-Maktoum (75) heeft een parfumlijn gelanceerd met de sprekende naam ‘Divorce’. Op het eerste gezicht niets bijzonders, ware het niet dat de prinses slechts enkele maanden geleden haar scheiding aankondigde, en daarbij zelfs de strenge islamitische regels overtrad. Nog opvallender is dat haar vader achter haar

Lees meer »

Veertien jaar cel voor Amerikaanse soldaat die IS wilde helpen

Een Amerikaanse soldaat die terreurgroep Islamitische Staat in 2020 wilde helpen om Amerikaanse militairen in het Midden-Oosten aan te vallen, is vrijdag veroordeeld tot veertien jaar cel gevolgd door tien jaar gerechtelijk toezicht. De nu 24-jarige had in juni 2023 al schuldig gepleit aan terrorisme-gerelateerde aanklachten.

Lees meer »

Maar liefst 1.618 volmachten uitgebracht in Ninove op verkiezingsdag

Wat gebeurde er precies in de stembureaus in Ninove op verkiezingsdag? Werd er gefraudeerd met volmachten of niet? En door welke partij(en) dan? Onze onderzoekscel kon de verzegelde PV’s inkijken die werden opgemaakt na de sluiting van de stembureaus. Hoeveel volmachten werden er écht gebruikt? En waar ging het fout?

Lees meer »

EXCLUSIEF. “Vorig jaar had Linda veel stress, nu is ze er klaar voor”: Regi blikt vooruit op Sportpaleisconcerten én toekomst van Milk Inc.

Zijn ultieme droom komt in zeven Sportpaleizen. En aan de zijde van Linda Mertens (46). Weer full force na de geheimzinnige herrijzenis vorig jaar. “Het is prachtig om te zien hoe voorbereid ze vandaag is, we gaan er één groot feest van maken”, blikt Regi Penxten (48) vooruit naar wat in de volksmond dé grote comeback van Milk Inc. wordt

Lees meer »

INBO en Natuurpunt zetten honderden modderkruipers uit in Meersen rond Gent: “Populaties versterken met jonge kweekdieren”

Natuurpunt en onderzoekers van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek gaan honderden grote modderkruipers uitzetten. Dat zijn kleine vissen die lijken op karpers. Ze worden uitgezet in de natuurgebieden Keuzemeersen en Latemse Meersen, nabij Drongen en Sint-Martens-Latem. De Modderkruipers zijn bedreigd in Vlaanderen, door de kweekvisjes uit te zetten hopen onderzoekers de huidige populaties te versterken.

Lees meer »

Politie Westkust betrapt 87 hardrijders tijdens flitsactie

Politiezone Westkust hield woensdag een flitsactie waarbij de mobiele flitscamera werd ingezet. Er werd op vijf verschillende locaties geflitst en in totaal liepen 87 bestuurders tegen de lamp.
The post Politie Westkust betrapt 87 hardrijders tijdens flitsactie appeared first on KW.be.

Lees meer »

N-VA Plus Heuvelland ontgoocheld : “Geen winnaars in deze verkiezingen”

N-VA Plus Heuvelland incasseert een ferme klap en valt terug op één zetel. “Uiteraard zijn we ontgoocheld”, zegt lijsttrekker Ivo Fonteyne. “Maar we laten het hoofd niet hangen en blijven er volop voor gaan in de komende zes jaar.”
The post N-VA Plus Heuvelland ontgoocheld : “Geen winnaars in deze verkiezingen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Glazenwasser Stijn Marchand schuldig aan moord

Stijn Marchand (42) is schuldig bevonden aan moord op zijn liefdesrivaal Frank De Vleeschauwer (42) in de zomer van 2022. Dat heeft de assisenjury maandagavond geoordeeld. Marchand, die niet kon verkroppen dat de vrouw van het slachtoffer hun geheime relatie beëindigd had, blijft volhouden dat het om een ongeval ging. Dinsdag kent hij zijn straf.

Lees meer »