LIVEBLOG MECHELEN-STANDARD. Hopla, daar is de tweede van Lauberbach al

KV Mechelen speelt tegen Standard op de slotspeeldag van de Europe Play-offs. Met een gelijkspel of overwinning is Malinwa zeker van de tweede plaats. Terwijl de Rouches proberen om de malaise door te spoelen. Volg het hier live op de voet! 

Meer krantenkoppen in België

“Als jonge vrouw moet je dubbel zo hard werken”: Isabelle Degezelle is Zwevegems eerste vrouwelijke burgemeester

Isabelle Degezelle (CD&V) volgt Marc Doutreluingne op als burgemeester van Zwevegem. Isabelle haalde veruit de meeste naamstemmen en mag zo de tricolore sjerp omgorden. Tussen de vele berichtjes en telefoontjes met felicitaties door, hadden we een boeiend gesprek met haar. Hoe ze haar succes verklaart? “Je moet tussen de mensen staan en een luisterend oor hebben, zes jaar lang.”

Lees meer »

Reuzentonijn na halve eeuw terug in de Noordzee

De Atlantische blauwvintonijn, een zeer grote roofvis, is na vijftig jaar terug in de Noordzee. Sinds de jaren 1960 was de vissoort er verdwenen door overbevissing. Wetenschappers zien nu een herstel, dankzij visserijbeheer. Dat meldt het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ) dinsdag.

Lees meer »

Oproep: Hoe stap jij af op mensen die je beter wilt leren kennen?

Nieuwe mensen leren kennen en vrienden maken: zelfs wie over onvermoeibaar enthousiasme beschikt, moet er soms flink moed voor opbrengen – of zelfkennis voor aanboren. Voor een artikel in De Standaard Magazine zijn we op zoek naar concrete tips en inspirerende ervaringen. Welke aanpak bracht jou nieuwe vriendschap? Hoe ontmoet je nieuwe mensen? En wat doe je als je een

Lees meer »

Voederproject voor patrijzen

De Hubertus Vereniging Vlaanderen (HVV), die de belangen van de jagers verdedigt, lanceert samen met het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO) een voederproject voor wilde patrijzen. In Torhout zet jager Patrick Trio er zijn schouders onder, geholpen door Briek Vancompernolle.
The post Voederproject voor patrijzen appeared first on KW.be.

Lees meer »

REPORTAGE. 8 dagen lang 24 uur per dag naar een hengel staren: welkom op het Benelux Kampioenschap Karpervissen

Als er één plek in Vlaanderen is waar ze niet met verkiezingen bezig zijn, en waar ook bijna niemand gaat stemmen, is het wel aan de Limburgse Paalse Plas. 51 diehard karpervissers werpen daar een week lang — dag en nacht (!) — hun hengels uit voor het Benelux Kampioenschap Karpervissen. Het doel: de zwaarste karper vangen. Prijzenpot? 35.000 euro

Lees meer »

Koning en koningin op staatsbezoek naar Frankrijk

Koning Filip en koningin Mathilde zijn van maandag tot en met woensdag op staatsbezoek in Frankrijk. Tijdens het bezoek hebben ze een ontmoeting in Parijs met de Franse president Emmanuel Macron, maar daarnaast maken ze ook hun opwachting in Chantilly en Rijsel.

Lees meer »

IN BEELD – Voor de laatste keer De Eregalerij in het Kursaal Oostende met véél bekende Vlamingen

Ignace Baert, David Vandyck, Jérémie Vrielynck, Leen Dendievel, … Dit zijn enkele West-Vlamingen die present waren op De Eregalerij in Kursaal Oostende en poseerden aan de fotowand. Dit zal voor de laatste keer zijn, want Kursaal Oostende sluit de deuren voor grondige renovatiewerken.
The post IN BEELD – Voor de laatste keer De Eregalerij in het Kursaal Oostende met

Lees meer »

Cameron Vandenbroucke over coureurs, de liefde en haar bekende papa: “Ik vond het zwaar om dit leven te leiden”

“Zou hij hier nog zijn, als hij een gewoon leven leidde? Dat weet ik niet.” Exact vijftien jaar geleden overleed wielrenner Frank Vandenbroucke. Hij was 34. Vandaag staat zijn dochter Cameron (25) aan de zijde van sprintkoning Tim Merlier (32) en hun zoontje Jules (1,5). Een gesprek over opgroeien zonder vader en de impact daarvan op haar leven. “Weet je

Lees meer »

Zo stemde Vleteren: bekijk hier de verkiezingsuitslag

Ook de inwoners van Vleteren trokken naar het stemhokje. Wie kozen zij om hen te vertegenwoordigen in de gemeenteraad? Ontdek hier de verkiezingsuitslag van de lokale én provinciale verkiezingen in Vleteren.
The post Zo stemde Vleteren: bekijk hier de verkiezingsuitslag appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ik vertel geen nonsens”: Van den Bergh, bij wie iets lijkt te sluimeren, duwt De Decker voor historische clash in favorietenrol

Belgische dartsgeschiedenis in Leicester! Nog nooit stonden twee Belgen tegenover elkaar in de halve finale van een major-toernooi. Dimitri Van den Bergh treft vanavond (21u30) landgenoot Mike De Decker in de World Grand Prix. De vriendschap even aan de kant, tijd voor een clash. “Want wie iets van darts kent, ziet dat Mike in dit toernooi de beste is. Iedereen

Lees meer »

‘Stoefboek’ Napoleon geveild voor 29.000 euro

Bij het Brusselse veilinghuis Arenberg Auctions is een zeldzaam historisch ‘stoefboek’ van Napoleon over zijn keizerskroning geveild. De startprijs lag op 4.000 euro, maar het boek bracht uiteindelijk 29.000 euro op, bericht het veilinghuis zaterdag.

Lees meer »