Spitfire neergestort bij herdenking slag om Groot-Brittannië

Tijdens een herdenking van de luchtslag om Groot-Brittannië (1940) is een historisch jachtvliegtuig van het type Supermarine Spitfire in de omgeving van de luchtmachtbasis Coningsby in het noordoosten van Engeland neergestort. Over het lot van de piloot is nog niets bekendgemaakt, aldus Britse media.

 

Meer krantenkoppen in België

OverKop-huis geopend in Diksmuide: “Veilige plek waar jongeren luisterend oor vinden”

Op woensdag 4 september opende OverKop Diksmuide voor het eerst de deuren. Het OverKop-huis, dat in de voormalige jeugddienst zit in de Koning Albertstraat 24, wordt een veilige plek voor jongeren waar ze aan activiteiten kunnen deelnemen, een luisterend oor vinden en een beroep kunnen doen op professionele hulp als ze zich niet ok voelen.
The post OverKop-huis geopend

Lees meer »

Merel scoort met Partycaravan op kinderfeestjes en andere events: “Weinig vrije tijd is geen probleem”

Merel Borglevens is 26, werkt voltijds voor Hotel Van Der Valk aan de Ghelamco Arena in Gent en runt in bijberoep nog haar eigen bedrijf Partycaravan. “We zijn geprikkeld door alles wat met events en ambiance te maken heeft”, schrijft ze op haar website. “Ik heb er de dagelijkse leiding en aangezien ik twee linkerhanden heb, staat mijn vader Herman

Lees meer »

HLN-wetenschapsexpert Martijn Peters genomineerd voor gloednieuwe Belgische ‘Bisou Awards’

Met de Bisou Awards krijgt België er een splinternieuwe awardshow bij die de crème de la crème van onze Belgische influencers in de schijnwerpers zet. Maar liefst 2500 Belgische influencers werden opgedragen voor deze eerste editie. Een jury van experts heeft daar 130 toppers uit genomineerd in 12 verschillende categorieën. Een van hen is onze HLN-wetenschapsexpert Martijn Peters. Hij maakt

Lees meer »

Meer dan 300 Mercedessen te bezichtigen in Moerkerke

Liefhebbers van het automerk met de ster kunnen op zondag 1 september hun favoriete modellen gaan bewonderen in Moerkerke. Op de weide langs de Waterhoek vind je er meer dan 300 Mercedessen.
The post Meer dan 300 Mercedessen te bezichtigen in Moerkerke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Steven nieuwe voorzitter van Zwaantjes Rollerclub

Vorige week raakte bekend dat Marc Decraemer, 36 jaar voorzitter van Zwaantjes Rollerclub, de voorzittershamer doorgeeft. Hij wordt opgevolgd door Steven Vansteenkiste. “Het is voor mij een hele eer, maar heb er na de vraag van Marc toch enkele nachtjes van wakker gelegen. Ik doe het uit liefde en passie voor de club en voor deze sport.”
The post

Lees meer »

YouTube-fenomeen Dirk Desseyn op Radio 2

Dirk Desseyn (77) plaatst sinds mei 2022 orgelversies van klassieke evergreens op YouTube. Sinds Dirk in november vorig jaar opnames met zijn gloednieuwe digitale orgel op YouTube begon te posten, schoten de likes, de weergaves en het aantal abonnees de hoogte in. Dirk haalde in augustus zelfs twee maal Radio 2.
The post YouTube-fenomeen Dirk Desseyn op Radio 2

Lees meer »

Brandweer op zoek naar geur van rotte eieren in bedrijf in Torhout

De hulpdiensten rukten woensdagavond uit naar een bedrijventerrein in de Filips Van Kleefstraat in Torhout waar werknemers een vermeende gasgeur waarnamen, dat deed denken aan de geur van rotte eieren. Er kon niets duidelijk worden gevonden.
The post Brandweer op zoek naar geur van rotte eieren in bedrijf in Torhout appeared first on KW.be.

Lees meer »