Eenrichtingsverkeer werd afgeschaft in Nieuwland

Het stadsbestuur van Gistel kondigt “een belangrijke verandering aan in het verkeersbeleid om de veiligheid en leefbaarheid van de gemeenschap te verbeteren”, zo laat burgemeester Gauthier Defreyne (Open Vld) weten.

“Na jaren van eenrichtingsverkeer in de Vaartdijkstraat, tussen de Brugsebaan en de Dullaertweg is er besloten die maatregel af te schaffen. Het eenrichtingsverkeer kwam er aanvankelijk na de vaststelling dat de hoge en zware verkeerslast – voornamelijk zwaar transport, dus – de dijk meermaals had beschadigd. Dit had ook gevolgen voor klassieke personenvervoer en vooral voor de inwoners van Moere die richting Westkerke en Oudenburg wilden rijden.”

In plaats van het eenrichtingsverkeer voerde de stad nu een tonnagebeperking in.

“Deze vrachtbeperking geldt niet alleen voor de Vaartdijkstraat, maar voor het volledige Nieuwland. Met deze maatregel willen we het Nieuwland aangenamer en veiliger maken voor de zachte weggebruiker”, aldus Defreyne. “Bewoners en bezoekers kunnen nu in beide richtingen door de straat rijden, terwijl zwaar transport wordt ontmoedigd. We zijn ervan overtuigd dat deze verandering een positieve impact zal hebben.”

Veiligere stad

Recent nog nam het stadsbestuur andere verkeersmaatregelen om de veiligheid te verhogen. Basisschool De Driespan krijgt een schoolstraat, in Gravenbos komt een fietspad gemengd gebruik tussen de Pieter Bortierlaan en Hogenbilk.

De Putbekestraat wordt een fietsstraat met beperkt éénrichtingsverkeer voor gemotoriseerd verkeer om hinder voor fietsers te minimaliseren. Ook in de Callaertswalledreef komt een fietsstraat én fietssuggestiestroken, en komen de bestaande wegversmalling dichter naar de schooltoegang voor een veiligere schoolomgeving. “We begrijpen dat dit aanpassing vergt en waarderen de medewerking van alle weggebruikers. Samen kunnen we een veiligere, gezondere en duurzamere stad creëren”, klinkt het. (TVA)

The post Eenrichtingsverkeer werd afgeschaft in Nieuwland is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

EXCLUSIEF. Helft van zijn kijkers kwijt: Tom Waes reageert voor het eerst op teleurstellende cijfers ‘Kalm Waes’

“Strontvervelend en doodsaai.” Het zijn woorden die je als tv-gezicht niet wil lezen over je programma. Wel overkomt het Tom Waes, wiens programma ‘Kalm Waes’ na drie weken bijna de helft van z’n kijkers verloor. Waes reageert voor het eerst bij HLN op alle kritiek en de teleurstellende kijkcijfers. “Ik zou alles hetzelfde doen, maar ik begrijp dat mensen denken:

Lees meer »

Welke creatieve West-Vlaming vindt na 91 jaar een nieuwe naam uit voor Sportpaleis, die vanaf 1 september 2025 samenwerkt met nieuwe partner AFAS Software

Ben je een creatieve West-Vlaming? Dan is het best mogelijk dat jouw nieuwe naam misschien in koeien van letters wordt geprojecteerd op het Sportpaleis. Na 91 jaar en door de samenwerking met de nieuwe partner AFAS Software mag iedereen helpen meedenken naar een nieuwe naam. De nieuwe samenwerking tussen be*at en AFAS Software start pas officieel op 1 september 2025,

Lees meer »

Sekssymbool, dierenrechtenactiviste, maar ook raciste: zo verging het Brigitte Bardot (90) na het einde van haar filmcarrière

Het leven van filmster Brigitte Bardot (90), de meest sexy vrouw van haar generatie, leest als een dieptragische roman. ‘Story’ blikt in twee delen terug op haar leven. Van haar luxueuze jeugd over haar desastreuze relaties tot het schandaal die haar een fikse boete en bijna een celstraf heeft opgeleverd. Want nadat ze abrupt een punt had gezet achter haar

Lees meer »

Groen en Vooruit sluiten coalitie met PVDA niet uit, drie burgemeesters niet tegen besturen tegen Vlaams Belang

Voorzitters Nadia Naji (Groen) en Conner Rousseau (Vooruit), sluiten coalities op gemeentelijk niveau met PVDA niet uit. Dat hebben ze donderdagavond gezegd tijdens Het Grote Gemeentedebat van VTM NIEUWS tussen de zeven grote partijen . Met Vlaams Belang samenwerken ziet geen van de partijen zitten, al was zes procent van de aanwezige burgemeesters wél voorstander.

Lees meer »

Miljoenen Belgen hebben te weinig natuur in hun buurt

Er is een zorgwekkend tekort aan natuur en bomen in de Belgische stads- en dorpskernen. Dat blijkt vandaag uit een analyse van Greenpeace België op basis van een kaart ontwikkeld door DataLab, een collectief van datawetenschappers. Vooral minder gegoede gemeenten scoren ondermaats.

Lees meer »

Personeel van bekende Home Georges Theunis komt samen

Sinds 2013 komt het personeel dat werkte in het Home Georges Theunis in Oostduinkerke, samen voor een gezellige avond met een lekker feestmaal in ’t Spaans Kwartier in Izenberge. Alhoewel de groep ieder jaar een beetje slinkt, houden inrichters Jenny Dewaele en Trees Devos eraan om de traditie voort te zetten.
The post Personeel van bekende Home Georges Theunis

Lees meer »

Vernieuwing Dorpsstraat dringt zich op

In Ettelgem staat er de komende jaren een Aquafinproject op de planning. De werken zullen ten vroegste in 2026 van start gaan. De bewoners zullen hierover de komende maanden geconsulteerd worden.
The post Vernieuwing Dorpsstraat dringt zich op appeared first on KW.be.

Lees meer »

Werner Sarlet schonk 100 kunstwerken aan gemeente Jabbeke: “Ik wil niet dat mijn werk op rommelmarkt komt”

Werner Sarlet schonk honderd kunstwerken aan de gemeente Jabbeke. Tot nu toe is geen enkel werk publiek te zien, behalve een beeld in de kerk van Zerkegem. Cultuurschepen Claudia Coudeville wil graag werk van deze kunstenaar opnemen in de volgende editie van Jabart.
The post Werner Sarlet schonk 100 kunstwerken aan gemeente Jabbeke: “Ik wil niet dat mijn werk

Lees meer »