Ticketsverkoop gestart voor oefenmatch in Kortrijk van Belgian Cats en andere basketbalteams voor Olympische Spelen

Nog een tweetal maanden en het is zover: dan starten de Olympische Spelen in Parijs, waar de Belgian Cats opnieuw zullen strijden voor goud. De basketbalspeelsters zullen ter voorbereiding vier oefenmatchen spelen in België, waarvan twee in De Lange Munte in Kortrijk. De selectie van de Belgian Cats voor deze matches is opnieuw overwegend West-Vlaams Ook de Belgian Lions en de U16 en U18 kan je eind juni in actie zien in Kortrijk.

De Olympische Spelen naderen met rasse schreden. In februari konden de Belgian Cats hun ticket voor de Olympische Spelen deze zomer in Parijs bemachtigen tijdens het kwalificatietornooi tegen Senegal. Het voorbereidingsprogramma van het vrouwelijke nationale basketbalteam begint nu meer vorm te krijgen. De Belgian Cats zullen in juni en juli vier vriendschappelijke oefenwedstrijden spelen in eigen land.

Voor de matches op 28 en 30 juni moet je niet ver gaan, want dan spelen ze in SC De Lange Munte in Kortrijk, de thuisbasis van de Cats. Vrijdagavond 28 juni nemen ze het om 20.30 uur op tegen China en zondag 30 juni om 17 uur is het de beurt aan Servië. Twee weken later, op 12 en 14 juli spelen ze twee oefenwedstrijden tegen Spanje en Canada in Charleroi. De week daarop spelen ze nog oefenwedstrijden tegen China en Japan op hun trainingskamp in Reims in Frankrijk.

Preselectie van het team

Bondscoach Rachid Meziane deelde al de preselectie van de 14 Belgian Cats, die met de voorbereidingen voor de Olympische Spelen zullen starten. En dat team ziet er zoals bijna gewoonlijk opnieuw overwegend West-Vlaams uit met 9 op de 14 speelsters uit onze provincie. Emma Meesseman en Elise Ramette uit Ieper, de tweelingzussen Becky en Billie Massey uit Oostende, Julie Vanloo uit Deerlijk, Serena-Lynn Geldof uit Oudenburg, Kyara Linskens uit Brugge, Nastja Claessens uit Waregem en Ine Joris uit Kortrijk haalden de selectie. De andere speelsters van de Belgian Cats zijn Bethy Mununga, Maxuella Lisowa-Mbaka, Julie Allemand, Antonia Delaere en Laure Résimont.

Nog meer wedstrijden

Maar de Belgian Cats zijn niet de enige basketbalploegen die je eind juni in Kortrijk in actie kan zien voor enkele oefenmatchen. Op woensdag 26 juni om 20.30 uur spelen de Belgian Lions tegen Nederland.

Ook de jeugdploegen van de Belgische basketbal komen in actie. Zaterdag 29 juni nemen de vrouwen van de U16 het om 14.30 uur op tegen Nederland. Enkel uren later om 17 uur is de U18 aan de beurt tegen Nederland. Zondag komen de Lions bij de jeugd in actie. Om 12 uur speelt de U16 een oefenwedstrijd tegen Nederland gevolgd door de U18 om 14.15 uur.

De tickets voor de oefenwedstrijden kan je kopen via deze link.

The post Ticketsverkoop gestart voor oefenmatch in Kortrijk van Belgian Cats en andere basketbalteams voor Olympische Spelen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Poepsjiek restaurant met imposante glazen koepel opent op unieke locatie in Knokke (al heeft het zelf geen toiletten)

Een glazen koepel met een architecturaal staaltje van wereldniveau: het kan wel tellen als unieke locatie voor je restaurant. Christophe Deklerck(64), die mee aan het roer staat van Hotel Memlinc in Knokke, zag daarin dé perfecte locatie voor zijn – op zijn zachtst uitgedrukt – chique nieuwe zaak. Opvallend detail: een van de meest indrukwekkende restaurants van Knokke heeft géén

Lees meer »

Kortrijk Spurs stelt nog eens vier nieuwe youngsters voor

Eerder werd bekend gemaakt dat de youngsters Kobe Grymonprez, Matt Rotsaert, Flint Waleson, Tiemen Van Brussel en Jules Isebaert Kortrijk Spurs trouw blijven. Nu stellen de Spurs nog eens vier nieuwe jonge talenten voor die de club komen versterken.
The post Kortrijk Spurs stelt nog eens vier nieuwe youngsters voor appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jongeman haalt levensgevaarlijke stunt uit op trein

Een jongeman heeft zondag een levensgevaarlijke stunt uitgehaald op een treinrit in de Ardennen. Hij hing schijnbaar ontspannen achterop een rijdende trein tussen Sy en Hamoir in de provincie Luik. ASTB, een vakbond voor treinbestuurders, wil dat een onderzoek wordt geopend.

Lees meer »

“‘Het eiland’ was niet voor gevoelige zieltjes”: Dirk ‘Michel Drets’ Van Dijck blikt terug op ‘brutale sfeer’ op de set

Eigenlijk zou hij niet meespelen, maar toeval bezorgde Dirk Van Dijck (72) de bekendste rol van zijn leven. Op de set van ‘Het eiland’ was het niet altijd prettig, maar Van Dijck was wel wat anders gewend. Voor hij onsterfelijk werd als ambitieuze hielenlikker Michel Drets leefde de eigenzinnige acteur acht jaar in de meest primitieve omstandigheden in het Amazonewoud.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. NAVO stuurt speciale gezant naar Oekraïne – Washington kondigt nieuw militair hulppakket van 2,3 miljard dollar aan voor Oekraïne

Er komt een speciale gezant van de NAVO in de Oekraïense hoofdstad Kiev. Dat hebben de lidstaten besloten. De nieuwe NAVO-functionaris moet onder meer toezien op de training van Oekraïense militairen in NAVO-landen en zal zich bezighouden met de coördinatie van de politieke en praktische steun van de NAVO op de grond. Volg hier alle ontwikkelingen rond de oorlog in

Lees meer »

Geen klamme tent voor deze jongeren: luxueus cruisekamp van 1.350 euro is een groot succes

Vergeet het bivak in de Ardennen. Activak is als eerste jongerenorganisatie op cruisekamp vertrokken met 54 jongeren, die in één week vier landen aan de Middellandse Zee aandoen. Kostprijs: 1.350 euro. Toch was het luxekamp meteen uitverkocht, en voor volgende zomer is er al een wachtlijst. “Het is écht impressionant. Elke verdieping is ingericht door een kunstenaar”, vertelt Xander (19).

Lees meer »

“Meldpunt illegaliteit” in elke politiezone, reclame in Nederlands en fusie enkel na referendum: Vlaams Belang stelt speerpunten lokale verkiezingen voor

Vlaams Belang heeft zijn speerpunten voor de lokale verkiezingen voorgesteld. De radicaal-rechtse partij zet in op veiligheid, maar ook op het gebruik van het Nederlands en beslissingsmacht op gemeenteniveau. "De verkiezingen van juni waren die van versterking, die van oktober worden die van verankering", zegt voorzitter Tom Van Grieken.

Lees meer »

Van zeepje in de badkamer tot een portier aan de deur: volgens deze criteria krijgen Vlaamse hotels hun sterren

Hotel La Réserve in Knokke behoort tot de weinige hotels in ons land met de allerhoogste classificatie: vijf sterren superior. Maar wat houdt dat precies in? En worden hotels in het buitenland net zo streng beoordeeld? Wij geven een overzicht van de specifieke voorwaarden per sterrenniveau. Professor Toerisme Jan van der Borg schat in wat deze sterren nog waard zijn.

Lees meer »

“Hij eet maar één maaltijd per dag”: zijn eisen backstage en alles wat u wilt weten over Bruce Springsteens passage in België

Hij is er. Nu nog in hartje Brussel, straks op de wei van Werchter. Bruce Springsteen was even slapjes door een maagzweer en stemproblemen, maar dat zal hem niet weerhouden van een weergaloos concert én een bezoek aan zijn favoriete Belgische winkel. Wat staat er op zijn setlist? Wat op zijn bankrekening? En wat op zijn 37 bladzijdes tellende rider?

Lees meer »