“Vaste klanten mijden de verste hoek van ons terras”: uitbaters restaurant Wildenburg hekelen plaats van middengeleider na crash

Gasthof Wildenburg in Wingene opent vandaag hun vernieuwde terras. Maar er écht op je gemak een pintje drinken? Sinds een bestelwagen drie maanden geleden de vorige terrasomheining wegmaaide zit de schrik er stevig in bij zaakvoerders Kristof en Stefaan Devooght. Het duo wijst naar de plaats van de middengeleider in hun straat als oorzaak van het ongeval. Die creëert net voor hun terras een kunstmatige bocht. “Als de situatie zo blijft, dan kan zo’n ongeval opnieuw gebeuren.” Het Agentschap Wegen en Verkeer zou werken aan een oplossing.

Volgens Stefaan en Kristof zorgt de middengeleider aan de kerk, die er ligt sinds de heraanleg van de Beernemsteenweg in 2020, ervoor dat onoplettende automobilisten recht richting hun terras geleid worden. “Die nieuwe middengeleider zou eigenlijk de veiligheid moeten verhogen, maar het omgekeerde is waar”, zegt Kristof. “Veel bestuurders mispakken zich aan de bocht. Ze rijden vaak veel te snel en de manoeuvres die wij bestuurders hier al hebben zien maken, dat is onvoorstelbaar.” Precies om het terras te beschermen werd er in de zomer van 2020 een bloembak van een slordige 4.000 kilogram geplaatst op een tiental meter voor het terras.

Dat schild bewijst op 25 februari ook z’n nut. Een bestuurder van een bestelwagen die uit de richting van Beernem komt verliest omstreeks half elf de controle over het stuur, ramt die loodzware bloembak (die zelfs een tiental meter opschoof door de klap) en maait daarna toch ook nog de omheining van het terras volledig weg. De zaak is die avond uitzonderlijk gesloten. Voor Stefaan en Kristof bewijst het ongeval dat de verkeerssituatie voor hun deur absoluut niet veilig is. Drie maanden na dat ongeval is het nieuwe terras van Gasthof Wildenburg klaar. In de plaats van de plantenbak staan er twee betonblokken van elk 2.000 kilogram als schild, in afwachting van een nieuwe bak. “We hopen dat deze omheining hier nu toch even blijft staan”, gaat Stefaan verder. “Maar als de situatie zo blijft, dan kan zo’n ongeval opnieuw gebeuren. Sinds de heraanleg zijn we hier nooit meer op ons gemak. Vaste klanten vermijden zelfs al langer heel bewust die hoek van het terras, terwijl wij er zelf ook niet graag staan te bestellen. Dat kan toch zo niet blijven duren?”

Links voorbijrijden

Kristof nam na het ongeval zelf contact op met het Agentschap Wegen en Verkeer (de Beernemsteenweg is een gewestweg) om de onveilige situatie aan te kaarten. Hij toont ons enkele filmpjes van wagens en zelfs vrachtwagens die ‘s avonds de middengeleider doodleuk vermijden door aan de linkerkant van de weg te rijden. “Die heb ik ook doorgestuurd naar het Agentschap Wegen en Verkeer en naar het gemeentebestuur. Het liefst van al zouden we hebben dat de middengeleider aan de andere kant van de kerk gelegd wordt. Zoals het vroeger was. In maart was er blijkbaar overleg en toen liet het AWV weten dat de situatie bekeken zou worden, maar wij hebben hier in de voorbije drie maanden vreemd genoeg nog niemand van het AWV gezien.”

Van het Agentschap Wegen en Verkeer kregen we nog geen antwoord op onze vraag naar een stand van zaken, maar volgens burgemeester Lieven Huys (CD&V) wordt er wel degelijk aan een oplossing gewerkt. “Vorige week woensdag hebben we nog samengezeten in verband met een aantal dossiers. Toen is de situatie in Wildenburg ook aan bod gekomen. Naar verluidt zou de middengeleider wat versmald kunnen worden, terwijl er voor het verkeer uit de richting van Beernem extra snelheidsremmende maatregelen zouden komen. Een uitgewerkt voorstel hebben we wel nog niet gezien, maar men is er dus wel mee bezig.” (SV)

The post “Vaste klanten mijden de verste hoek van ons terras”: uitbaters restaurant Wildenburg hekelen plaats van middengeleider na crash is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

ZOMERREEKS. Tinne Terneven woont met haar gezin in Toscane: “Ik maak me niet meer druk in kleine dingen, net als een echte Italiaanse”

Op haar 19de trok Tinne Terneven (45) vanuit Schilde naar Italië om vrijwilligerswerk te doen, vandaag organiseert ze in hartje Toscane wandelvakanties en trektochten met ezels. Een klein toeval, want na de geboorte van haar kinderen moest ze haar glamoureuze carrière in de mode opbergen. “Moeders liever aan de haard, zo gaat dat in Italië. Maar dit is ook het

Lees meer »

Vermiste 85-jarige man na zoekactie dood teruggevonden in beek

De 85-jarige Michel Lion uit Koksijde, die afgelopen weekend vermiste raakte na een wandeltocht, is maandagochtend dood teruggevonden. Zijn lichaam werd door een politiehelikopter opgemerkt in een beek, een aantal kilometer van zijn woning. “Na onderzoek door een wetsdokter gaan we uit van een tragisch ongeval, er is geen tussenkomst van derden”, meldt het West-Vlaamse parket.

Lees meer »

Bepaling strafmaat in rechtszaak rond Trump en Stormy Daniels uitgesteld tot 18 september

De bepaling van de strafmaat in het proces tegen voormalig Republikeins president Donald Trump voor het betalen van zwijggeld aan een pornoster is uitgesteld tot 18 september. Dat blijkt uit een juridisch document dat AFP kon bemachtigen. Op 6 september zal rechter Juan Merchan zich uitspreken over de potentiële impact van de beslissing van het Hooggerechtshof op deze rechtszaak.

Lees meer »

LIVE GAZA. Israëlische luchtaanvallen op Khan Younis en Rafah na evacuatiebevel – Iraanse generaal dreigt met raketaanvallen op Israël

Het Israëlische leger heeft maandag de evacuatie bevolen van Khan Younis en Rafah, in het zuiden van de Gazastrook. Daar werden honderdduizenden Palestijnen enkele weken geleden al gedwongen te vluchten voor gevechten, zij moeten nu opnieuw op de vlucht. Dinsdag voerde het Israëlische leger meteen meerdere luchtaanvallen uit op beide plekken. Een ziekenhuisbron in Khan Younis meldt acht doden en

Lees meer »

Premie van 8.220 euro voor Tombeelmolen Avelgem

Tijdens de gemeenteraad van maandag 1 juli werd de premie voor de restauratiewerken van de Tombeelmolen goedgekeurd door de gemeenteraadsleden. VZW Vrienden van de Molen zijn volop bezig met de werken, waaronder het herstellen van de wieken van de molen.
The post Premie van 8.220 euro voor Tombeelmolen Avelgem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zesde oldtimerrit langs nieuw parcours in Koolskamp

Oldtimerfreak Philippe Claeys organiseert voor de zesde keer een rit voor oldtimers en exclusieve wagens. Hij tekende een nieuw parcours uit van 90 km. De bolides rijden dit op zondag 14 juli af vanuit de Kortekeer op de grens van Ardooie en Beveren. .
The post Zesde oldtimerrit langs nieuw parcours in Koolskamp appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Orbán vraagt Zelensky wapenstilstand te overwegen – Rusland claimt vernietiging van Su-57-straaljagers in Oekraïne

De Hongaarse premier Viktor Orbán bezoekt vandaag Kiev, waar hij de Oekraïense president Volodymyr Zelensky ontmoet. Dat meldt de Britse krant ‘Financial Times’. Het bezoek van Orbán, een uitgesproken criticus van de westerse militaire hulp aan Oekraïne, volgt een dag nadat Hongarije het roulerende voorzitterschap van de Europese Unie heeft overgenomen. Volg hier alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne.

Lees meer »

Woordvoerster van Franse regering en team aangevallen tijdens campagnemoment

Prisca Thevenot, woordvoerster van de Franse regering, is woensdagavond aangevallen in Meudon, ten zuidwesten van Parijs. Volgens AFP werden de Française en “haar team” geviseerd door een twintigtal personen toen ze er verkiezingsaffiches ophingen. Zondag vindt de tweede ronde van de Franse parlementsverkiezingen plaats, in een zwaar gepolariseerd politiek klimaat.

Lees meer »

Stinkend rijke Tom en Bill Kaulitz kampen na Tokio Hotel met trauma’s: “Soms denk ik dat ik als baby uit een UFO viel”

Ze zijn terug van – in principe – nooit weggeweest, maar hier in Vlaanderen zijn ze lange tijd van de radar verdwenen. Bill en Tom Kaulitz (34), bekend van de emo-rockband Tokio Hotel, pakken uit met een eigen docu op Netflix. In ‘Kaulitz & Kaultiz’ zijn ze heel wat eerlijker dan destijds in de tienerblaadjes: “Ja, Bill valt op mannen,

Lees meer »

Katy Parmentier is de flamboyante ster van ‘B&B zoekt lief’: “Sommige dingen waren echt niet voor uitzending geschikt”

“Er zijn tranen gevloeid, er was verliefdheid én een portie drama.” Nee, saai wordt het derde seizoen van ‘B&B zoekt lief’ niet, met dank aan de flamboyante Katy Parmentier (52). Zij ging na lang twijfelen op zoek naar een nieuwe liefde en kreeg daarvoor een bijzondere helper: Liba, de nieuwe partner van haar ex-man. “Sommige dingen waren echt niet voor

Lees meer »

Juf Rita met pensioen na 45 jaar Sint-Lodewijksschool in Konterdam: “Het is een roeping, dan hou je dit makkelijk vol”

Volgende maand wordt juf Rita Bourgeois 65 jaar, tijd om met pensioen te gaan na een carrière van 45 jaar als leerkracht in de Sint-Lodewijksschool. Al die jaren stond ze met plezier voor de klas, waar de kinderen haar oogappels waren.
The post Juf Rita met pensioen na 45 jaar Sint-Lodewijksschool in Konterdam: “Het is een roeping, dan hou

Lees meer »