Vinette en Marc vieren gouden huwelijksjubileum: “Vonk sloeg over tijdens dansfeest”

Op 10 mei was het precies 50 jaar geleden dat Vinette Dedrie en Marc Scheldeman uit de Molenhoek in Beselare in het huwelijksbootje stapten. Dit werd op passende wijze gevierd.

Marc werd geboren in Ieper op 10 augustus 1953. Na het Rijksinstituut voor Technisch onderwijs in Ieper ging hij aan de slag als elektricien bij de NMBS en Eurocontrol. Ook Vinette werd geboren in de Kattestad op 18 april 1974. Ze werkte als naaister in twee fabrieken en later als poetsvrouw in het Sint Jozefziekenhuis in Brugge. Cupido sloeg toe op een plaatselijk dansfeest en op 10 mei 1974 stapten ze in Ieper in het huwelijk. Het jonge koppel bleef eerst een tijdje wonen in Ieper waarna ze eerst verhuisden naar Mechelen en dan naar Brugge om ten slotte een vijftiental jaar later te bouwen in Beselare. Ze kregen twee dochters, Kathy (†) en Jessy (42). Het gouden paar heeft één kleinzoon, Mason. Nu genieten ze van een welverdiende rust. Marc vindt zijn vertier in kruiswoordraadsels en het bekijken van sportwedstrijden terwijl Vinette graag knutselt. Samen wandelen ze graag en ze houden ook van reizen. (NVZ/foto RB)

The post Vinette en Marc vieren gouden huwelijksjubileum: “Vonk sloeg over tijdens dansfeest” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Schepen Babylon (cd&v plus) niet opgezet met uitspraken Jos Millecam: “We wachten niet op hem om ons in te zetten voor senioren”

Schepen voor Senioren en Dienstverlening Filip Babylon (cd&v plus) is niet opgezet met de uitspraken van raadslid Jos Millecam over de ‘ondermaatse dienstverlening voor senioren’. “Wij werken uitstekend samen met de seniorenadviesraad en hebben de openingsuren van het onthaal sterk uitgebreid”, zegt Babylon.
The post Schepen Babylon (cd&v plus) niet opgezet met uitspraken Jos Millecam: “We wachten niet op

Lees meer »

“We spelen in op de vraag”: bekende slager Hendrik Dierendonck uit Koksijde opent eerste winkel in Wallonië

Nadat slager Hendrik Dierendonck de familiezaak in 2006 overnam van zijn ouders, breidden ze de voorbije jaren alsmaar verder uit. Dat resulteert nu in een zesde winkel, de eerste in Wallonië. Vanaf 15 september kan je de producten van Dierendonck ook in Waterloo terugvinden.
The post “We spelen in op de vraag”: bekende slager Hendrik Dierendonck uit Koksijde opent

Lees meer »

Brussels formateur David Leisterh (MR) verwerpt eis Nederlandstalige collega Elke Van den Brandt (Groen) over lage emissiezone

David Leisterh (MR), de Franstalige Brusselse formateur, verwerpt de eis van zijn Nederlandstalige collega Elke Van den Brandt (Groen) om het plan over uitstel van de lage-emissiezone in te trekken. Volgens Van den Brandt is dat de enige manier om het vertrouwen te herstellen en een noodzaak om verder te kunnen onderhandelen over de vorming van een nieuwe Brusselse regering.

Lees meer »

Politicoloog Carl Devos na tijdelijke impasse in Vlaamse formatie: “Deze slapstick kan vergeven worden, vergeten niet”

“De Vlaamse formatie heeft veel weg van een dolle draaideurenkomedie,” schrijft politicoloog Carl Devos. Hij fileert het gebrek aan “ernst, professionalisme en vertrouwen” dat leidde tot een gênant schouwspel. Een vertoning die niet snel vergeten zal worden. Desondanks benadrukt Devos het belang van professionalisme tussen de onderhandelaars. “Als het dan niet goed zit tussen een handvol mensen, heeft dat verdergaande

Lees meer »

Jong Keukengeweld brengt jonge chef Emin Avdovic in de schijnwerpers bij restaurant Julien

Op dinsdag 10 september 2024 werd in het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten in Antwerpen het startschot gegeven voor de nieuwste editie van Jong Keukengeweld, een initiatief van Horeca Vlaanderen. Dit evenement, dat jongeren op een toegankelijke manier laat kennismaken met Vlaams culinair talent, zet dit jaar 73 jonge chefs in de kijker. Een van hen is Emin Avdovic (34),

Lees meer »

Deerlijk krijgt voor het eerst een belleman

De gemeente Deerlijk heeft met Jan Desimpelaere, afkomstig van de Molenhoek, een belleman aangesteld. In het weekend van Deerlijk Kermis maakt hij voor het eerst zijn opwachting.
The post Deerlijk krijgt voor het eerst een belleman appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tweede zone verlaagde Leieboorden officieel ingehuldigd

Zes jaar na de opening van de vernieuwde Leieboorden bij de Broeltorens is nu ook de tweede verlaagde zone klaar. Op zaterdag 14 september vanaf 16 uur vond het openingsfeest plaats met animatie, muziek, buitenbars en terrassen. Na de officiële inhuldiging om 19 uur volgde een spectaculaire fonteinshow en gratis receptie.
The post Tweede zone verlaagde Leieboorden officieel ingehuldigd

Lees meer »

Alles om dijkbreuk te voorkomen: 2.000 inwoners van Pools stadje werken hele nacht door – Lichaam van bekende chirurg teruggevonden

Het noodweer in Centraal- en Oost-Europa is nog niet achter de rug. De situatie in het zwaar getroffen grensgebied tussen Polen en Tsjechië is weliswaar verbeterd, maar stroomafwaarts wordt nu gevreesd voor nieuwe overstromingen. Vooral in Wroclaw (Polen) aan de Oder en in Bratislava (Slovakije) en Boedapest (Hongarije) aan de Donau wordt de adem ingehouden. Inwoners van het Poolse stadje

Lees meer »