Assisenproces gestart van man die met jachtgeweer minnares zou hebben vermoord in Berlare  

In Gent is het assisenproces begonnen van een man die 2 jaar geleden zijn minnares zou hebben vermoord in Berlare. Hij blijft erbij dat hij nooit van plan was om haar te vermoorden, en dat het geweer in zijn auto voor de vossenjacht was. 

Meer krantenkoppen in België

“Voor welke waarden en normen vragen we nieuwkomers respect te hebben, als we terreurregimes als Israël blijven steunen?”

Het is aartsmoeilijk om nog lichtpuntjes te zien in de situatie in het Midden-Oosten. Terwijl een deel van de aandacht sinds kort verschoven is naar de Israëlische inval in Zuid-Libanon, voert hetzelfde Israëlische leger nu al een jaar oorlog in de Gaza-strook. Daar doet zich voor wat bij elke oorlog gebeurt: als het geweld dag na dag blijft doorgaan, begint

Lees meer »

Kris (57) maakt droom waar en opent eigen kunstgalerij: “Mijn werk moet je kunnen zien én voelen”

Vrijdag opent Kris Seynhaeve zijn kunstgalerie Art Machine, verborgen in de Leiestraat in Lauwe. Een droom die werkelijkheid wordt. Hij vestigde er ook zijn atelier en stelt er alle werken tentoon. Op termijn hoopt hij ook andere artiesten er een plaatsje te bieden.
The post Kris (57) maakt droom waar en opent eigen kunstgalerij: “Mijn werk moet je kunnen

Lees meer »

OPINIE – ‘Deuredoen’ is de boodschap na verkiezingen: “Opvallend hoe snel er knopen werden doorgehakt en sjerpen uitgedeeld”

De kiezer heeft gesproken, de kaarten zijn geschud. In Antwerpen zou de burgemeester zeggen: alea iacta est. In West-Vlaanderen spreken ze na verkiezingen geen Latijn, maar de boodschap was ook hier duidelijk: deuredoen.
The post OPINIE – ‘Deuredoen’ is de boodschap na verkiezingen: “Opvallend hoe snel er knopen werden doorgehakt en sjerpen uitgedeeld” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Posten verdeeld volgens stemmen 2018 na zondag zonder verkiezingen: “Iedereen kon zich daarin vinden”

Lo-Reninge moest het zonder gemeenteraadsverkiezingen stellen. Nu zijn de schepenposten en bevoegdheden verdeeld in het college van de nieuwe burgemeester Lieve Castryck. De volgorde werd bepaald volgens het aantal voorkeurstemmen in 2018.
The post Posten verdeeld volgens stemmen 2018 na zondag zonder verkiezingen: “Iedereen kon zich daarin vinden” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ruth Vandenberghe triomfeert: “Kortrijk kiest voor ambitie en verdere vernieuwing”

“Dit overtreft mijn stoutste dromen.” Een uitzinnige Ruth Vandenberghe (Team Burgemeester Stadslijst Kortrijk) sprak zonet in het tot de nok gevuld Hotel Damier haar militanten toe. Met een monsterscore van 37,5% staat niks haar nog in de weg om als eerste vrouw ooit titelvoerend burgemeester van Kortrijk te worden.
The post Ruth Vandenberghe triomfeert: “Kortrijk kiest voor ambitie en

Lees meer »

Kortrijk Spurs versterkt zich met Jackson Stormo

Kortrijk Spurs, de fiere leider in de BNXT League, de Belgisch-Nederlandse basketcompetitie, heeft zich versterkt met Jackson Stormo, zo maakte de club dinsdag bekend.
The post Kortrijk Spurs versterkt zich met Jackson Stormo appeared first on KW.be.

Lees meer »

15% minder kiezers in Ruiselede en Wingene: “Vooral ouderen die komen stemmen en de jongste kiezers die afhaken”

De afschaffing van de opkomstplicht lijkt ook zijn effect te hebben op het stemgedrag van de kiezers in Ruiselede en Wingene. Naar verluidt zouden zo’n 63 tot 72% van de kiezers gaan stemmen zijn, wat toch zo’n 15% minder is dan de niet-stemmers plus de blanco-stemmers zo’n zes jaar geleden.
The post 15% minder kiezers in Ruiselede en Wingene:

Lees meer »