Rechter verwerpt vraag van Alec Baldwin om niet vervolgd te worden: “Geen sprake van kwaad opzet van aanklagers”

Een rechter in New Mexico heeft de motie van Hollywoodacteur Alec Baldwin, die vroeg om de aanklacht tegen hem rond de dodelijke schietpartij op een filmset, afgewezen. Dat melden Amerikaanse media.

 

Meer krantenkoppen in België

Dode en gewonden door hevig onweer in Tsjechië

In Tsjechië zijn door hevig onweer dit weekend een dode en verschillende gewonden gevallen. Ook in buurland Polen vielen lichtgewonden nadat een hevige windvlaag twee springkastelen wegblies. Dat melden de lokale hulpdiensten zondag.

Lees meer »

Klimmers vinden gedumpte hond met trekbandjes om zijn muil en nek: “Vastberaden om dader van deze gruweldaad te vinden”

De autoriteiten in de Amerikaanse staat Californië zijn na een akelige ontdekking in een natuurpark op zoek naar een dierenbeul. Klimmers troffen vorige week in de wildernis bij Malibu een gedumpte hond aan met trekbandjes rond zijn nek en mond. Foto’s tonen het trieste dier in de verschrikkelijke toestand. Alleen achtergelaten in niemandsland, voor wat uiteindelijk in een gruwelijke doodsstrijd

Lees meer »

Boete dreigt voor artsen die te veel antibiotica voorschrijven

Alle huisartsen die de afgelopen vijf jaar antibiotica hebben voorgeschreven, kregen deze week een brief van de ziekteverzekering (Riziv) in de brievenbus. Daarin staat hoe vaak ze de medicijnen hebben voorgeschreven, en of ze zich daarmee aan de richtlijnen hebben gehouden, zo staat zaterdag in De Standaard.

Lees meer »

Verkeersdrukte ebt weg: hoogtepunt van 220 kilometer file in Vlaanderen

Vlaamse automobilisten moesten deze namiddag heel wat geduld uitoefenen. De vakantie-uittocht en verschillende ongevallen en incidenten veroorzaakten heel wat verkeershinder op onze snelwegen. Rond 16 uur stond er maar liefst 220 kilometer file op de hoofdwegen, meldt het Vlaams Verkeerscentrum. Intussen lijken de files zich stilaan op te lossen.

Lees meer »

Biden in eerste tv-interview sinds rampzalig verlopen debat: “Ik stap alleen uit de race als de Heer mij persoonlijk komt vertellen dat ik dat moet doen”

De Amerikaanse president Joe Biden heeft in zijn eerste televisie-interview na zijn zwakke optreden tijdens het debat met Donald Trump op 27 juni aangegeven dat hij ziek was tijdens dat debat. “Ik voelde me verschrikkelijk”, zei Biden in gesprek met zender ‘ABC’. Biden maakte ook nogmaals duidelijk dat hij niet overweegt om uit de race om het presidentschap te stappen.

Lees meer »