“Ze willen het onderzoek afsluiten”: gerecht roept binnenkort alle nabestaanden van Bende van Nijvel samen

Na 38 jaar speuren is er een triest historisch moment in de maak. Het onderzoek naar de Bende van Nijvel, die 28 doden maakte begin jaren 80, wordt wellicht dra afgesloten zonder dat de daders gevonden of gestraft zijn. “De brief die we van het gerecht kregen, lijkt duidelijk. Het stopt eind juni”, klinkt het alvast bij de advocaten van de nabestaanden.

 

Meer krantenkoppen in België

Renovatie- en nieuwbouwproject De Getijden in Westerkwartier gestart: 65 appartementen met groenzones op komst

Woonsprong is gestart met de sloop binnen het renovatie- en nieuwbouwproject De Getijden in de wijk Westerkwartier in Oostende. Op deze locatie komen 65 appartementen omringd door groenzones. Woonsprong verwacht om in het voorjaar van 2025 te kunnen starten met de eerste werkzaamheden.
The post Renovatie- en nieuwbouwproject De Getijden in Westerkwartier gestart: 65 appartementen met groenzones op komst

Lees meer »

Maximaal twee keer vliegen per jaar? Milieuorganisaties pleiten voor Europese belasting op “veelvliegen”

Een Europese belasting op “veelvliegen”, die zou gelden vanaf de derde vlucht per jaar, kan de CO2-uitstoot van de luchtvaart met een vijfde verminderen en kan miljarden opleveren om te investeren in de klimaattransitie. Dat staat in een rapport van Stay Grounded, een netwerk van organisaties die de luchtvaart willen afbouwen, waaraan in België Bond Beter Leefmilieu meewerkte.

Lees meer »

Nog geen klacht bij Raad voor Verkiezingsbetwistingen over mogelijke fraude met volmachten in Veurne

De Raad voor Verkiezingsbetwistingen heeft nog geen klachten ontvangen over mogelijke fraude met volmachten in Veurne. Dat meldt de voorzitter van de Raad, professor Herman Matthijs. Ook in Alken, Turnhout en Ninove voert het parket een onderzoek.
The post Nog geen klacht bij Raad voor Verkiezingsbetwistingen over mogelijke fraude met volmachten in Veurne appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE WEST-VLAANDEREN. Dedecker is bereid om met N-VA te praten maar niet met Descheemaecker – parket West-Vlaanderen opent onderzoek naar verkiezingen in Veurne

In Brugge was het stadsbestuur maandag, amper 24 uur na de uitslag, al gevormd. Daar gaat burgemeester Dirk De fauw (cd&v) in zee met tweede partij Vooruit. Verder is er ook al een coalitie op provincieniveau. In Middelkerke gaat Jean-Marie Dedecker met alle partijen praten. “Ik ga ook spreken met N-VA, maar Marc Descheemaecker wil ik hier niet zien want

Lees meer »

Insiders zeggen dat Trump “gefrustreerd” rondloopt en beschrijven hoe hij achter gesloten deuren uitvloog tijdens etentje met steenrijke donoren

Met nog drie weken te gaan tot de Amerikaanse presidentsverkiezingen blijkt Republikeins presidentskandidaat Donald Trump niet de meest aangename persoon om in de buurt te hebben. Insiders vertelden aan ‘The New York Times’ dat hij “chagrijnig” rondloopt en omschreven onder meer hoe hij door het lint ging tijdens een etentje met steenrijke donoren in zijn drie verdiepingen tellende penthouse in

Lees meer »

Losliggende klinkers op de Munt: “Het is de bedoeling om dat binnenkort terug mooi opnieuw aan te leggen”

Verschillende klinkers op de Munt in Roeselare liggen los door het zwaar verkeer dat op het plein rijdt. “We zullen de gebruiksregels op het plein bijstellen, maar ook jaarlijks onderhoud is nodig”, aldus schepen van openbare werken Francis Debruyne (CD&V).
The post Losliggende klinkers op de Munt: “Het is de bedoeling om dat binnenkort terug mooi opnieuw aan te

Lees meer »

West-Vlaams marketingbureau gaat viraal met filmpje waarin de baas jongerentaal spreekt: “Cringe”

Marketingbureau GBL Studio scoort online met een hilarisch filmpje waarin oprichter Geert Lefevre de hoofdrol speelt. Het West-Vlaamse bedrijf springt daarmee op de trein van een TikToktrend waarin oudere mensen jongerentaal spreken die ze zelf niet begrijpen. “Cringe”, klinkt het. Geert doet dit alles op zijn “nice pattas”: “In de zomer zou hij zo wel eens durven passeren op het

Lees meer »

Colombiaans leger begint offensief tegen guerillagroep EMC

Het Colombiaanse leger is zaterdag een operatie gestart tegen de Estado Mayor Central (EMC), een dissidente afsplitsing van de Farc-guerilla. Dat heeft president Gustavo Petro op X aangekondigd. “Nadat EMC meer dan vijf jaar de stad El Plateado heeft gedomineerd en de stad in een internationale cocaïnebeurs is getransformeerd, trekt het leger de stad binnen”, aldus Petro.

Lees meer »

Record: meer dan 150 Chinese vliegtuigen opgemerkt nabij Taiwan

In één enkele dag hebben de autoriteiten in Taiwan 153 Chinese vliegtuigen opgemerkt nabij het eiland: een record. Dat blijkt uit gegevens van het Taiwanese ministerie van Defensie, na een dag van Chinese militaire manoeuvres. In dezelfde periode, tot 6 uur dinsdagochtend (plaatselijke tijd), werden ook 14 Chinese schepen waargenomen.

Lees meer »

Vzw Brugge Mariastad zegent nieuw Mariabeeldje in

De vzw Brugge Mariastad heeft in het poortgebouw in de bocht van de Sint-Jacobsstraat een nieuw Mariabeeldje ingezegend. Kanunnik Patrick De Grieck mocht deze taak volbrengen.
The post Vzw Brugge Mariastad zegent nieuw Mariabeeldje in appeared first on KW.be.

Lees meer »

Troostprijs onderwijs? Demir bergt wens voor sjerp niet op: “Het blijft een droom om Genk ooit als mijnwerkersdochter te mogen dienen”

“Tja, het is nu eenmaal zo dat ik door mijn Koerdische achtergrond geen Turkse stemmen krijg.” Zuhal Demir (N-VA) blijft gewoon minister van Onderwijs. Ze behaalde een mooie score in ‘haar’ Genk, maar moest toch de CD&V van huidig burgemeester Wim Dries ruim laten voorgaan. Vindt ze zelf dat ze slecht gecommuniceerd heeft? En hoe reageert ze op de geruchten

Lees meer »