LIVEBLOG REAL-BETIS (21u). Krijgt Courtois een vierde basisplaats op een rij in de competitie?

Thibaut Courtois speelt met Real Madrid tegen Betis. De Belgische keeper kan een vierde clean sheet op een rij halen. Het is ook de laatste wedstrijd in aanloop naar de Champions League-finale tegen Borussia Dortmund. Met welk team komt Carlo Ancelotti aan de aftrap? Volg het hier live! 

Meer krantenkoppen in België

Lendeleeds-Argentijnse pater Dries Swinnen kwam mee naar België met paus Franciscus: “Ik reis straks met een gelukkig gevoel terug”

“Ik reis straks met een ongelooflijk gelukkig gevoel terug naar Argentinië”, zegt de 85-jarige pater jezuïet Dries Swinnen, die in Argentinië woont en daar een jeugdvriend en confrater was van de paus toen hij nog als Jorge Bergoglio door het leven ging. Zijn ouders zijn vele jaren geleden vanuit Lendelede naar Argentinië uitgeweken. De pater mocht het hele bezoek van

Lees meer »

Vier verkozenen vervangen in gemeenteraad van Ardooie de voorbije zes jaar: Overlijden Karlos Callens laat grote indruk na

Op zondag 13 oktober kan je weer kiezen wie jou mag vertegenwoordigen in de gemeenteraad. Maar wie een zitje krijgt, neemt dat niet altijd op… en zeker niet voor de volle zes jaar. Van de 19 kandidaten die in 2018 verkozen raakten in Ardooie, zetelen er vandaag nog 15 in de gemeenteraad.
The post Vier verkozenen vervangen in gemeenteraad

Lees meer »

Recordaantal toeristen in Spanje (ondanks protesten)

Het aantal toeristen in Spanje heeft een nieuw record bereikt. Tijdens de eerste 8 maanden van 2024 bezochten 64,6 miljoen reizigers het land. Dat blijkt uit cijfers van het Spaans Nationaal Instituut voor Statistiek. Het gaat om zowel toeristische als zakelijke reizen.

Lees meer »

Waarom veroordelingen bij zelfmoord door pesterijen zo zeldzaam zijn

De zelfdoding van een ex-politieagente in Oostende zet een pijnlijke kwestie op scherp: hoe groot is de kans dat haar pesters veroordeeld worden, ondanks harde bewijzen zoals een afscheidsvideo? Drie experten leggen uit. “Deze elementen maken het heel moeilijk om het rechtstreeks verband aan te tonen tussen de pesterijen en de zelfdoding.”

Lees meer »

Zijn er wél getuigen? “Minstens één renster reed bij Muriel Furrer toen ze noodlottige val maakte”

Volgens de Zwitserse krant ‘Blick’, al dagen leidinggevend rond het tragische nieuws, was er wel degelijk minstens één getuige die Muriel Furrer (18) een afwijkend manoeuvre zag maken voor haar noodlottige val in de juniorenkoers op het WK wielrennen. Het nam contact op met de federaties en kreeg bevestigd: de Zwitserse reed niet alleen. Worden de omstandigheden zo ietwat opgehelderd?

Lees meer »

Honderden kinderen voeren actie voor verkeersveiligheid in Antwerpse wijk Kiel: “Worden hier regelmatig bijna aangereden”

Op het Kiel in Antwerpen hebben honderden kinderen actie gevoerd om aandacht te vragen voor de verkeersveiligheid in de wijk. De kinderen, hun ouders en leerkrachten willen ook meer kwalitatieve open ruimte om buiten te spelen. "De infrastructuur is hier volledig op de auto gericht", zegt Bavo Wouters, woordvoerder van burgerbeweging Mobiel Kiel, die de actie organiseerde.

Lees meer »