Nieuwe peiling: voor Open Vld en Groen dreigt zware afstraffing

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Opvallend lage opkomstcijfers in veel stembureaus: “Als die trend zich doorzet, wordt dat het verhaal van de dag”

Van Brugge tot Beringen en van Lubbeek tot Aalst hoor je geluiden over zo goed als lege stembureaus en (voorlopig) lage opkomstcijfers. Het bracht Vlaams minister Hilde Crevits (CD&V) ertoe om in onze verkiezingsmarathon zelfs een oproep te lanceren om te gaan stemmen. Of hoe de afschaffing van de opkomstplicht (voorlopig) een grotere schokgolf lijkt te veroorzaken dan verwacht.

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Nogal wat mensen stuurden hun kat gisteren. Maar een volmacht geven aan kiezers met andere objectieven geeft natuurlijk wat risico’s…
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dirk Devroye presenteert tweede dichtbundel

Na dichter bij zee (2013) presenteert Dirk Devroye (48) zijn tweede dichtbundel hier met jou. Uit Leuven aangespoeld als student aan het toenmalige KHBO, nu Vives, heeft Dirk Oostende niet meer verlaten. 23 jaar lang was hij marketing coördinator bij Mutoh en sinds anderhalf jaar is hij communicatieverantwoordelijke bij het Energiehuis Oostende. “In beide jobs
The post Dirk Devroye

Lees meer »

Liberalen krijgen klappen in Poperinge, Groen en N-VA verdwijnen uit de gemeenteraad

De gemeenteraad in Poperinge zal er straks toch wat anders uitzien. Vooral de huidige oppositiepartijen kregen klappen van de kiezer. Bewust zag zijn aantal zetels bijna gehalveerd, van zeven naar vier. Groen en N-VA verloren allebei hun enige zetel. Voor Vlaams Belang verandert er niets, kopvrouw Martine Vanbrabant behoudt haar zitje.
The post Liberalen krijgen klappen in Poperinge, Groen

Lees meer »

Maximaal twee keer vliegen per jaar? Milieuorganisaties pleiten voor Europese belasting op “veelvliegen”

Een Europese belasting op “veelvliegen”, die zou gelden vanaf de derde vlucht per jaar, kan de CO2-uitstoot van de luchtvaart met een vijfde verminderen en kan miljarden opleveren om te investeren in de klimaattransitie. Dat staat in een rapport van Stay Grounded, een netwerk van organisaties die de luchtvaart willen afbouwen, waaraan in België Bond Beter Leefmilieu meewerkte.

Lees meer »