Federale ministerraad benoemt moeder van premier De Croo tot commandeur in Leopoldsorde

De federale regering heeft Françoise Desguin de “Kravat van Commandeur in de Leopoldsorde” toegekend. Dat is mevrouw Herman De Croo, de moeder van premier Alexander De Croo (Open VLD).

 

Meer krantenkoppen in België

Raad voor Vergunningsbetwistingen vernietigt plannen voor 34 woningen in verloederd kasteeldomein Les Acacias in Sint-Andries

De Raad voor Vergunningsbetwistingen heeft de omgevingsvergunning voor de bouw van 34 residentiële woningen in de Hogeweg in Sint-Andries vernietigd. Eerder had de bestendige deputatie het licht op groen gezet. Volgens de Raad gaat ook de Stad Brugge in de fout, omdat de voetpaden in het toekomstig publieke park onvoldoende breed zijn.
The post Raad voor Vergunningsbetwistingen vernietigt plannen

Lees meer »

Twintig maanden cel voor jonge Fransman die gewelddadige GSM-diefstal pleegt

Een 19-jarige jongeman die in Frankrijk woont heeft 20 maanden effectieve celstraf gekregen na een gewelddadige diefstal van een GSM in De Panne. Volgens het slachtoffer werd zijn telefoon door een jongerenbende geroofd toen die passeerden met de wagen en werd er daarna geld afgehaald. “Hij heeft nog steeds nachtmerries over de feiten”, zegt de advocaat van het slachtoffer.

Lees meer »

“Bij de gynaecoloog ontdekte ik dat ik hermafrodiet ben”: wie is Raven van Dorst, de opvallende nieuweling in ‘De slimste mens’?

Misschien doet de naam Raven van Dorst (40) nog geen belletje rinkelen. Maar nu de Nederlandse rockartiest en schermgezicht vanaf woensdag deelneemt aan ‘De Slimste mens’, komt daar ongetwijfeld snel verandering in. Raven is dit seizoen één van de opvallendste kandidaten en heeft een al even intrigerend levensverhaal. Raven was de eerste bekende Nederlander die openlijk vertelde hermafrodiet te zijn.

Lees meer »

Klimop stelt eigen dierenpark voor

Klimop, een school voor buitengewoon onderwijs, opende op dinsdag officieel het nieuwe dierenpark van de school. Dit kon gerealiseerd worden dankzij de financi¨rle steun van Kiwanis Diksmuide, Rotary 86XX en Cera en dankzij het Kakelend Kippenmuseum dat de eerste handtamme dieren bezorgde.
The post Klimop stelt eigen dierenpark voor appeared first on KW.be.

Lees meer »

Het eerste optreden van Labradoodle en Dany Verstraeten als gastspeurder: volg hier ‘The Masked Singer’

Na de ontmaskering van Wim De Vilder treedt ex-collega Dany Verstraeten aan in de vierde aflevering van ‘The Masked Singer’. Niet als verborgen zangtalent, wel als gastspeurder. Samen met Frances Lefebure, Elisabeth Lucie Baeten en Véronique De Kock onderwerpt hij de optredens van Feniks, Eikeltje, Dame Blanche, Zebra, Space Babe en Scooter en Labradoodle aan een grondige analyse. Dat laatste

Lees meer »

Leeftijdsgenoten uit afstudeerjaar 1964 houden reünie

Eind juli 1964 namen 29 frisse 19-jarigen uit het zesde jaar Latijn-Grieks afscheid van het toenmalig Sint-Stanislascollege in Poperinge. Op initiatief van Jacques Lesage en Yvan Cauwelier kwamen die leerlingen van toen voor de zestigste keer opnieuw samen, ditmaal om hun diamanten jubileum te vieren. De feestelijke dag begon in de kapel van de zusters
The post Leeftijdsgenoten uit

Lees meer »

Zo stemde Ieper: bekijk hier de verkiezingsuitslag

Ook de inwoners van Ieper trokken naar het stemhokje. Wie kozen zij om hen te vertegenwoordigen in de gemeenteraad? Ontdek hier de verkiezingsuitslag van de lokale én provinciale verkiezingen in Ieper.
The post Zo stemde Ieper: bekijk hier de verkiezingsuitslag appeared first on KW.be.

Lees meer »

LEGO®-zoektocht voor jong en oud in Brugse winkelstraten

Stad Brugge organiseert samen met Brugs Brickhouse een spannende LEGO®-zoektocht voor jong en oud doorheen de winkelstraten. In de etalages van twaalf Brugse handels- en horecazaken worden indrukwekkende LEGO®-werken tentoongesteld, en het is aan de deelnemers om ze allemaal te ontdekken.
The post LEGO®-zoektocht voor jong en oud in Brugse winkelstraten appeared first on KW.be.

Lees meer »

Michel Wuyts schuift Jarno Widar naar voren als favoriet voor Belofte van het Jaar: “Wachten voor de overstap naar de profs moet hij niet doen”

Jarno Widar werd op zijn achttiende de eerste Belgische eindwinnaar van de Giro d’Italia Next Gen. Ook op het WK in het Zwitserse Zürich gooide hij hoge ogen. Michel Wuyts ziet dan ook niet in wie Widar op het gala van de Kristallen Fiets van de prijs voor Belofte van het Jaar gaat houden. “Een killer. Wurging, zijn handelsmerk. Dat

Lees meer »