Plopsaland en bediener ‘Mega Mindy jetski’ voor rechter na ongeval waarbij vrouw zwaargewond raakte

Een 49-jarige man die de waterattractie ‘Mega Mindy jetski’ bedient in Plopsaland De Panne moet zich samen met zijn werkgever bij de rechter verantwoorden voor een ongeval vorig jaar. Daarbij belandde de 55-jarige Christel met haar kleinzoon (5) in het water en raakte ze zwaargewond aan de arm. “Ik was volledig in fout want ik vergat mijn inspectieronde”, geeft operator O.V. ootmoedig toe. Opvallend: de man staat nog steeds aan de jetski’s want de job is naar verluidt zijn leven.

Voor het ongeval moeten we terugkeren naar een frisse lentedag op 3 april vorig jaar. De 55-jarige Christel H. uit Hofstade bij Aalst en haar 5-jarige kleinzoon willen om 16.37 uur een ritje maken op de Mega Mindy-jetski’s. Ze krijgen een poortje van een jetski niet open en zien tot hun verbazing hoe het platform plots verdwijnt. Het jongetje valt in het koude water waarop Christel hem achterna springt. In het water kreeg ze een klap van de zwenkarm van de machine waarna haar hele arm opengehaald werd. De vrouw heeft er nog steeds last van.

Geen veiligheidscontrole

De attractie werd stilgelegd en er volgde een onderzoek door een deskundige. Nu staan attractiebediener O.V., een 49-jarige man uit Bray-Dunes, en Plopsaland zelf terecht. “Het was snel duidelijk dat het een menselijke fout betrof”, zegt de procureur. “O.V. gaf meteen toe dat hij geen visuele veiligheidscontrole door een rondgang deed en de attractie startte terwijl die mensen niet ingestapt waren.”

“Toen hij het ongeluk opmerkte drukte hij meteen de noodstop in. We erkennen zijn grote spijt en vragen de opschorting. De deskundige haalde aan dat Plopsaland meer had kunnen doen voor de veiligheid omdat niet alle gondels zichtbaar waren vanuit de controlekamer. Voor hen vragen we 4.000 euro boete.”

Hart van in

“Mijn cliënt is er nog steeds het hart van in”, sprak meester Virginie Cottyn namens O.V. “Hij gaf meteen ootmoedig zijn schuld toe en ging praten met die mensen. Hij ligt er nog steeds wakker van hoe hij zijn inspectieronde kon vergeten.”

“Die man werkt met hart en ziel en vol enthousiasme in Plopsaland. Hij is ontzettend blij daar te werken en daar nog steeds te mogen werken. Want tot op vandaag bedient hij nog steeds de Mega Mindy jetski’s.”

Christel H. en haar kleinzoon waren geen burgerlijke partij. Hun schade wordt geregeld met de verzekeraar van Plopsaland.

Aanpassing attractie

“Eerlijk? Ik begrijp niet waarom Plopsaland gedagvaard werd”, sprak meester Michele Walgraeve namens Plopsaland. “De attractie werkte perfect, was gekeurd, de bediener was opgeleid en de instructies lagen in de controlekamer. Dat niet alle gondels zichtbaar waren, houdt geen steek. Dat is bij vele attracties zo.”

“Omdat Plopsaland altijd begaan is met de veiligheid voerden ze op eigen initiatief een aanpassing uit bij de attractie. Er staat daar nu buiten een controleknop. Pas als die ingeduwd is na een visuele controle buiten kan de attractie gestart worden.” Vonnis op 28 juni. (JH)

The post Plopsaland en bediener ‘Mega Mindy jetski’ voor rechter na ongeval waarbij vrouw zwaargewond raakte is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Z’n huwelijk met Avril Lavigne liep erop stuk en het veroorzaakte bijna z’n dood: SUM 41-zanger vocht tegen alcoholverslaving

“Toen ik eindelijk weer bij zinnen was, vertelden ze me dat ik bijna was gestorven.” Maar kijk, straks mag frontman Deryck Whibley (44) op Rock Werchter aan de bak met zijn SUM 41. Voor een afscheidstournee die moet dienen als ultiem hoogtepunt, nadat een leven vol drank de carrière van – een ondertussen gelouterde – Whibley bijna kopje onder deed

Lees meer »

Vergeet de 4 dagenweek, Griekenland voert 6-daagse werkweek in

In Griekenland mogen werknemers in bepaalde sectoren vanaf vandaag 6 dagen per week werken. Opvallend, want in heel wat andere Europese landen – ook bij ons – wordt net volop geëxperimenteerd met kortere werkweken. De nieuwe regel geldt voor bedrijven waar nu in principe al 24 op 24 wordt gewerkt, en waar dus heel wat overuren worden gepresteerd of waar

Lees meer »

Een rollercoaster aan emoties: ontgoochelde Engelse fans vernemen buiten het stadion gelijkmaker van Bellingham

In sommige gevallen tot honderden euro’s betalen voor een wedstrijdticket en dan toch nog de fantastische omhaal van Jude Bellingham missen. Het overkwam enkele Engelse fans, die vroegtijdig het stadion verlieten bij een 0-1-achterstand tegen Slovakije. Balen en tegelijkertijd vieren. Intussen klinkt de kritiek in de Engelse pers – ondanks de kwalificatie – steeds luider. Buiten bij Rio Ferdinand…

Lees meer »

Tweelingzussen Denise en Annie trouwden 50 jaar geleden op dezelfde dag: “Verkeerde zus kreeg ring bij huwelijksaanzoek”

Vijftig jaar geleden zijn de tweelingzussen Denise en Annie Van Bommel op dezelfde dag getrouwd, nu vieren ze ook samen hun gouden bruiloft. Op hun 70ste lijken de zussen nog steeds als twee druppels water op elkaar. Of hun mannen zich nooit vergist hebben? “Éen keer heb ik een cruciale fout gemaakt”, geeft één van hen ietwat gegeneerd toe.

Lees meer »

Democratische gouverneurs spreken openlijk steun uit voor Biden, maar eerste megadonor roept op om zich terug te trekken

De Democratische gouverneurs hebben woensdagavond een “open en eerlijk gesprek” gehad met president Joe Biden, waarin ze spraken over de bezorgdheden na zijn teleurstellend debat tegen Donald Trump. Alle gouverneurs steunen hem, zeiden ze na afloop, maar ondertussen zijn er wel al zeker drie die hem expliciet oproepen om zich terug te trekken. Ook een megadonor van de Democratische partij

Lees meer »

Niet één, maar twee zebrapaden in de Oostrozebekestraat in Ingelmunster

In Ingelmunster diende Vooruit een aanvraag in om een zebrapad te verkrijgen ter hoogte van het Kruidvat in de Oostrozebekestraat. Schepen Trui Lambrecht zei dat er ook een zebrapad in dezelfde straat komt, ter hoogte van de centrumparking.
The post Niet één, maar twee zebrapaden in de Oostrozebekestraat in Ingelmunster appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE SPANJE-GEORGIË (21u). David tegen Goliath: Spanjaarden met ‘wonderboy’ Yamal nemen het op tegen EK-debutant

De Spanjaarden maakten op dit EK voetbal als een van de weinige toplanden wel indruk door in een groep met Italië en Kroatië 9 op 9 te halen. EK-debutant Georgië beleefde dan weer een sprookje: het klopte in de laatste match verrassend Portugal en stootte zo als derde door naar de volgende ronde. Krijgt dit sprookje een vervolgverhaal of worden

Lees meer »

Buschauffeur rijdt motorrijder van de baan “na paniekreactie”: “Hoe zou ik bus van 12 ton kunnen provoceren met een motor?”

Een kort filmpje toont hoe een 40-jarige man op zijn motorfiets van de weg gereden wordt door een chauffeur van Lijn. Vervolgens rijdt de buschauffeur de oprit van de snelweg op. Volgens de buschauffeur gaat het om een reactie uit paniek, de man op de motorfiets ziet dat anders. “Hij wilde me doelbewust van de weg rijden”, klinkt het.

Lees meer »

Schaakclub Krakkemat sluit eerste succesvolle seizoen af in Veldegem: “Iedereen is welkom, ongeacht je niveau!”

Met een 40-tal lerende en spelende leden is het startjaar voor de jonge Veldegemse schaakclub Krakkemat een onverhoopt succes. Beginners vanaf tien jaar worden er tweewekelijks spelenderwijs ingewijd. Ook ervaren spelers krijgen dit najaar meer schaakinzicht in LDC Veltershof.
The post Schaakclub Krakkemat sluit eerste succesvolle seizoen af in Veldegem: “Iedereen is welkom, ongeacht je niveau!” appeared first on

Lees meer »

Publicatie ‘Het geheugen als gebouw’ versterkt gelijknamige expo in Zwerfruimte Poortersloge in Brugge

Voor de groepstentoonstelling ‘Het geheugen als gebouw’ brengt Cultuurcentrum Brugge zes kunstenaars met Brugse roots samen in Exporuimte Poortersloge, tijdens Triënnale Brugge 2024 voor de gelegenheid omgedoopt tot Zwerfruimte Poortersloge. Bij de tentoonstelling hoort ook een boek met dezelfde titel.
The post Publicatie ‘Het geheugen als gebouw’ versterkt gelijknamige expo in Zwerfruimte Poortersloge in Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »