Elfjarige Mila vindt de diaBhouder uit, een hulpmiddel dat leven van diabetespatiënten makkelijker maakt 

Mila Van de Voorde, een 11-jarig meisje uit Wachtebeke heeft een houder gemaakt waarin diabetespatiënten hun insulinepennen in volgorde kunnen steken. Op die manier vergissen ze zich minder en kunnen ze de juiste dosis op het juiste moment gebruiken. 

Meer krantenkoppen in België

Moederbedrijf Facebook in VS voor de rechter wegens verslaving sociale media

Meta Platforms, het moederbedrijf van Facebook en Instagram, moet zich in de Verenigde Staten voor de rechtbank verantwoorden omdat het bedrijf mogelijk kinderen verslaafd zou hebben gemaakt aan sociale media. Een federale rechter in Californië heeft besloten een aantal aantijgingen van openbare aanklagers tegen Facebook en Instagram toe te laten.

Lees meer »

Vooruit van de kaart geveegd in Houthulst: “Maar we blijven strijdbaar”

Door de tsunami die Lijst burgemeester teweegbracht én de opkomst van Vlaams Belang delen anderen fors in de klappen in Houthulst. Vooral Vooruit slikt een bittere pil: nu nog in de meerderheid, straks helemaal weg uit de gemeenteraad.
The post Vooruit van de kaart geveegd in Houthulst: “Maar we blijven strijdbaar” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Winnaars zomerse fietszoektocht bekend

De stad Gistel en de intergemeentelijke onroerenderfgoeddienst Polderrand organiseerden een nieuwe fietszoektocht door het Gistelse landschap. Tijdens de zomermaanden konden jong en oud deelnemen en werden ze ondergedompeld in de regio, met water als centraal thema. 650 deelnemers voltooiden de gezellige fietsrit en leverden daarna hun antwoordformulier in. Tien winnaars ontvingen elk een Gistelbon ter
The post Winnaars zomerse

Lees meer »

Parket bevestigt: voormalig One Direction-lid Liam Payne (31) stierf na val, hij was alleen in hotelkamer, drugs in beslag genomen

De Britse zanger Liam Payne, bekend als lid van boyband One Direction, is woensdag op 31-jarige leeftijd overleden aan verwondingen die hij opliep na een val van de derde verdieping van een hotel in Buenos Aires. Dat heeft het Argentijnse parket bevestigd. De zanger liep door de val ‘interne en externe bloedingen’ op, aldus een politiebron.

Lees meer »

Samenwerking met curator The Crystal Ship stopgezet na klachten over grensoverschrijdend gedrag: “Niet ingaan op avances? Dan kreeg je bedreigingen”

Verscheidene artiesten en medewerkers hebben geklaagd over verregaande manipulatie en grensoverschrijdend gedrag door Bjorn Van Poucke, curator van het Oostendse streetart-festival The Crystal Ship. “Hij is een manipulatief persoon die perfect weet waar de grijze zone ligt”, zo klinkt het. Toerisme Oostende heeft de samenwerking beëindigd, Van Poucke slaat mea culpa.

Lees meer »