Wat heb jij onthouden van de actualiteit? Speel mee met onze ‘Quiz van de week’

In onze ‘Quiz van de week’ kan je testen wat jij onthouden hebt van de afgelopen nieuwsweek. Succes! 

Meer krantenkoppen in België

Belinda (54) overleeft frontale aanrijding met auto niet na roekeloos manoeuvre van bromfietser: “Ze was een goedlachse, joviale vrouw”

De 54-jarige Belinda De Bruyckere uit Kruibeke werd maandag in Burcht door een auto aangereden toen ze na het werk met haar fiets op weg naar huis was. “De auto week uit voor een roekeloze bromfietser en reed daarbij frontaal op mijn zus in”, vertelt haar broer Danny. Het was een hevige klap en woensdagavond overleed Belinda in het ziekenhuis

Lees meer »

OPROEP: heb jij net als Erik Van Looy nog nooit gekookt?

Heb jij nog nooit zelf gekookt? Beperken jouw kookkunsten zich tot het opwarmen van Zwan-worstjes in eigen nat? Ga jij altijd op restaurant en/of koop je kant-en-klare maaltijden die je dan opwarmt in de microgolfoven? Programmamaker Erik Van Looy (62) gaf gisteren in het programma ‘Komen eten’ toe dat hij nog nooit zijn oven heeft gebruikt, nog nooit aardappelen heeft

Lees meer »

LIVE PARALYMPISCHE SPELEN. Wat een prestatie! Dressuurrijdster Michèle George pakt zevende gouden paralympische medaille en evenaart record

De Paralympische Spelen in Parijs zijn al toe aan hun voorlaatste dag. Tafeltennisser Laurens Devos (TT9) plaatste zich vanmorgen al voor de finale, die om 17 uur volgt, en speelt dus om het goud. Een medaille die dressuuramazone Michèle George zonet al (andermaal) pakte. Voor onze landgenote is het al haar zevende gouden medaille, een evenaring van het record.

Lees meer »

Wat is de Philadelphi-corridor en waarom wil de Israëlische premier Netanyahu die koste wat kost in handen houden?

De Israëlische premier Netanyahu wil van geen wijken weten: Israël heeft de Philadelphi-corridor in handen en zal die controle behouden. De discussie over het zeggenschap over het grensgebied gooit roet in het eten van de onderhandelingen tussen Israël en Hamas. Binnen en buiten Israël krijgt het stugge standpunt van Netanyahu kritiek. Waarom is die corridor zo belangrijk voor hem?

Lees meer »

Procureur-generaal verlengt schorsing met weddeverlies voor advocaat-generaal die sjoemelde met examenvragen

De advocaat-generaal C.B. uit Gits, die als lid van de Hoge Raad voor de Justitie (HRJ) de opgave van het magistratenexamen vooraf bezorgde aan minstens één kandidaat, is in kader van het tuchtonderzoek nog eens drie maanden geschorst met deels weddeverlies. Dat heeft de procureur-generaal in Gent woensdag beslist. Sinds begin maart is de man geschorst nadat de fraude ontdekt

Lees meer »

Samenplus trekt vol overtuiging naar de kiezer in Ardooie: “We zochten gericht naar nieuwe jonge kandidaten voor onze partij”

Samenplus doet voor de derde keer mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Ardooie. “Dat een deel van onze partij naar een nieuwe politieke beweging overstapte, belet ons niet met volle overtuiging naar de kiezer te stappen en de vastberadenheid is sterker dan ooit”, zegt Kimara Goethals.
The post Samenplus trekt vol overtuiging naar de kiezer in Ardooie: “We zochten gericht

Lees meer »

24.000 euro gestolen uit politiekluis in Zeebrugge: “Als dit een ‘inside job’ is, dan is het een regelrechte schande”

Uit een kluis in een kantoor van de scheepvaartpolitie in Zeebrugge is 24.000 euro verdwenen. De Algemene Inspectie van de politie en het parket van Brugge onderzoeken de zaak, waarbij vooral in de richting van de ongeveer 130 politiemensen die er werken wordt gekeken. Dat schrijft Het Laatste Nieuws vrijdag.
The post 24.000 euro gestolen uit politiekluis in Zeebrugge:

Lees meer »

“De solidariteit in het land is heel groot”: Thierry Daelewyn zamelt geld in voor kinderen in Combodja

Op 15 september organiseert Hope For The Children voor de tweede keer ‘Wandel voor Cambodja’. Dokter Thierry Dalewyn (68) uit Waregem begon 12 jaar geleden met het project dat ondertussen al 170 kinderen hulp bood. “Dit is mijn levenswerk, ik ben daar thuis”, klinkt het.
The post “De solidariteit in het land is heel groot”: Thierry Daelewyn zamelt geld

Lees meer »

Trump pleit onschuldig aan herziene aanklacht verkiezingsinmenging

Voormalig Amerikaans president Donald Trump heeft onschuldig gepleit in een strafzaak waarin hij wordt beschuldigd van het beïnvloeden van de vorige presidentsverkiezingen. De aanklagers pasten vorige week de aanklacht aan na een uitspraak van het Hooggerechtshof over de onschendbaarheid van Amerikaanse presidenten, schrijft Reuters.

Lees meer »

“Dit vrijetijdscentrum is wat Gistel echt wel nodig had”: Met Zomerloos opent belangrijkste project van de legislatuur

Met een driedaagse opendeur zette het nieuwe vrijetijdscentrum Zomerloos de deuren wagenwijd open voor het brede publiek. Voor het stadsbestuur is dit in veel opzichten het grootste project van deze legislatuur. “Dit centrum is wat Gistel nodig had”, klinkt het uit verschillende hoeken.
The post “Dit vrijetijdscentrum is wat Gistel echt wel nodig had”: Met Zomerloos opent belangrijkste project

Lees meer »

Broertje (12) kreeg tientallen messteken: Italiaanse tiener die hele gezin vermoordde vertelt speurders wat er zich in het huis afspeelde

Hij stak hen één voor één dood: eerst zijn kleine broertje dat naast hem lag te slapen en daarna zijn mama en papa. Na een nacht vol leugens brak de 17-jarige Riccardo C. en ging hij over tot volledige bekentenissen over de familiemoord in het Italiaanse dorpje Paderno Dugnano, vlak bij Milaan. Dit is wat er zich achter de muren

Lees meer »