Man krijgt enkelband nadat buur sterft tijdens ruzie in De Panne

De 60-jarige man uit De Panne, die vorig weekend werd opgepakt nadat zijn bejaarde buurman overleed tijdens een ruzie, is vrijgelaten uit de cel. Hij krijgt wel een enkelband en blijft onder elektronisch toezicht in het huis van zijn moeder. Dat wil zeggen dat hij het huis niet mag verlaten. De verdachte ontkent dat hij zijn buurman heeft aangeraakt. 

Meer krantenkoppen in België

“Sommigen zijn blij met het podium. Eli niet. Hij wil alleen winnen”: Eli Iserbyt, de West-Vlaamse zekerheid voor het veldritseizoen

Het was één zinnetje en het kwam vorige week, een dag voor de start van het veldritseizoen 2023-2024, uit de monden van Paul Herygers en Ruben Van Gucht, het vaste commentaarduo bij Sporza: “De geschiedenis heeft ons geleerd dat Iserbyt er zal staan.” We vonden dat een veelzeggende zin.
The post “Sommigen zijn blij met het podium. Eli niet.

Lees meer »

Guy D’haeseleer (55) door de ogen van zijn stiefdochter Malika (20): “Hij is streng, maar ook rechtvaardig én heeft een klein hartje”

Hij gaat de geschiedenisboeken in als de eerste Vlaams Belang-burgemeester, nadat zijn partij Forza Ninove met ruim 47% van de stemmen een absolute meerderheid haalde. Maar wie is de man achter Guy D’haeseleer? Hoe is ‘de sheriff van Ninove’ thuis? “Je geeft het hem niet aan, maar hij knuffelt graag”, zegt zijn stiefdochter Malika Sclacmender, zelf ook verkozen. “En hij

Lees meer »

Zuhal Demir reikt de hand naar Genkse burgemeester Wim Dries (CD&V), die de grootste blijft: “Nood aan stabiele coalitie”

In Genk zijn alle stemmen geteld en blijft huidig burgemeester Wim Dries met zijn CD&V-lijst de grootste. Dries houdt N-VA-minister en lijsttrekker Zuhal Demir op ruime afstand, die minister van Onderwijs blijft. Ze roept Dries op samen een meerderheid met N-VA te vormen. “Genk heeft nood aan een stabiele coalitie”, zei Demir zondag voor haar militanten in de Limburgse stad.

Lees meer »

Patrick raapt stront met blote handen in stoet en houdt dat al 40 jaar vol: “Z’n act hangt af van de stoelgang van de paarden”

Velen zouden hun neus ophalen, maar Patrick Bouckaert (68) doet het met blote handen en grote goesting: al meer dan 40 jaar raapt hij paardenstront van straat tijdens de Heksenstoet in z’n dorp. Samen met andere stoetmedewerkers wordt hij nu gehuldigd voor zijn inzet.
The post Patrick raapt stront met blote handen in stoet en houdt dat al 40

Lees meer »

Drie jaar cel voor aandeel in inbrekersbende, maar vrijspraak voor plundertocht op kasteeldomein in Oostkamp

Een 45-jarige Roemeen heeft voor de Brugse rechtbank drie jaar effectieve celstraf gekregen voor zijn rol in een inbrekersbende. Constantin P. had eerder vier jaar cel gekregen, maar werd na verzet vrijgesproken voor een resem feiten in Oostkamp en Beernem.
The post Drie jaar cel voor aandeel in inbrekersbende, maar vrijspraak voor plundertocht op kasteeldomein in Oostkamp appeared first

Lees meer »

FC Veldegem stunt tegen De Haan met gelijkspel

Jurgen Dewaele is de coach die het behoud voor de Houtlanders heeft gerealiseerd. Hij bleef op het schip en kreeg dit seizoen de assistentie van Bruggeling Petro De Graeve. Het klikt tussen die twee, dat bevestigt Wannes Roels, de flankverdediger die niet uit het elftal weg te denken is.
The post FC Veldegem stunt tegen De Haan met gelijkspel

Lees meer »

Ridouani (Vooruit) speelt in Leuven op tweestrijd met N-VA: “Niet op voorhand gewonnen, eerst kijken wie grootste wordt”

Ondanks gunstige peilingen en algemeen aanvoelen dat Mohamed -Mo- Ridouani (Vooruit) weinig tegenstand heeft in Leuven, is de lijsttrekker nog niet zegezeker. "Het is een race die gereden moet worden, daarom voeren we met de hele ploeg intens campagne. Op 9 juni waren hier 2 grote partijen, wij van Vooruit en de N-VA. Laat ons eerst afwachten wie de grootste

Lees meer »

Parket West-Vlaanderen start onderzoek naar verkiezingsfraude met volmachten in Veurne

Het parket van West-Vlaanderen is een onderzoek gestart naar het mogelijke ronselen van volmachten in Veurne. Burgemeester Peter Roose (Veurne Plus) stuurde de week voor de verkiezingen persoonlijke brieven rond met een volmachtformulier bij. Volgens de partij Team8630 is dat volmachten ronselen en dat mag niet. Toch diende de partij geen klacht in. Ook de nieuwe partij VoeVeurne deed dat

Lees meer »

Staden verwelkomt nieuwe inwoners

De gemeente ontving een 20-tal nieuwe inwoners in het AC/DC. “De ontvangst van onze nieuwe inwoners is geëvolueerd naar een soort after work”, weet schepen Joeri Deprez (Open VLD), bevoegd voor algemene dienstverlening. “We verwelkomen hen op een weekavond. Ze kunnen bij een hapje en een drankje kennismaken met elkaar en met de burgemeester, schepenen
The post Staden verwelkomt

Lees meer »