Frederic krijgt met V-Chocolatier ‘Handmade in Belgium’-label van Unizo: “Meer vertrouwen van onze klanten”

Frederik Debacker, zaakvoerder van V-Chocolatier by Sweertvaegher in de Korte Steenstraat 2 in Kortrijk, kreeg het HIB-label van Unizo, wat staat voor Handmade in Belgium. “Zo schrijven we verder aan het fascinerend verhaal van onze ambachtelijke chocolaterie”, zegt Frederik.

V-Chocolatier by Sweertvaegher staat bekend om hun ambachtelijk bereide chocolade en pralinevullingen, gemaakt volgens de authentieke recepten uit de jaren 1930-40 van wijlen Robert Sweertvaegher die de zaak stichtte in 1933. Toen Robert in 1980 met pensioen ging nam Jan Verougstraete de zaak over.

“Papa kende de zaak goed omdat zijn moeder Jeanne de zaak uitbaatte”, zegt dochter Valérie die in 2017 in de zaak stapte, meteen de derde generatie Verougtraete.

“We vierden het 85-jarig bestaan met een vernieuwing van huisstijl en naam: ‘V-chocolatier’,” zegt Frederik Debacker. “De ‘V’ staat voor Verougstraete, maar ook voor vakmanschap en ‘Van bij ons’. Elke dag streven we als familiebedrijf ernaar onze klanten te Verwennen en Verrassen met onze producten.”

“De ‘V’ staat voor Verougstraete, maar ook voor vakmanschap en ‘Van bij ons’”

Volgens Frederik draait het vooral om het gebruik van goede grondstoffen waarbij geen artificiële kleur- of smaakstoffen gebruikt worden. “Natuurlijke producten spreken voor zich. Ons assortiment wordt wekelijks geproduceerd en gaat rechtstreeks van onze chocolatiers naar de klant. Dit maakt onze pralines zo uniek en rijk aan smaken”, vult CEO Valerie Verougstraete aan.

GRAFISCHE WERELD

Met het krijgen van het HIB-label bevestigt Chocolatier by Sweertvaegher hun positie als authentieke chocolatier. “Zo schrijven we verder aan het fascinerend verhaal van onze ambachtelijke chocolaterie. Het is voortdurend nadenken, innoveren, iets creëren, de kwaliteit bewaken van de pure ingrediënten, maar ook de vormgeving bekijken van de winkel en de verpakking: het moet een beleving blijven”, vertelt Frederik.

“Ik kom uit de grafische wereld en kan zo verpakkingen, inpakpapier of pralinedoosjes ontwerpen, alles duurzaam. Zo zitten onze bekende Galetjes in een sierlijke doorkijkverpakking, je ziet wat je koopt. Intussen leveren we al aan 32 winkels in Vlaanderen.” Valérie en Frederik zijn opgetogen met het HIB-label. “Consumenten kunnen nu met nog meer vertrouwen genieten van onze ambachtelijke, lokale chocoladeproducten.”

The post Frederic krijgt met V-Chocolatier ‘Handmade in Belgium’-label van Unizo: “Meer vertrouwen van onze klanten” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Febelfin en parket Antwerpen waarschuwen voor fraude door kaartophalers

Bankenfederatie Febelfin en het parket van Antwerpen waarschuwen voor fraude door zogenaamde kaartophalers. Daarbij doen criminelen zich voor als bankmedewerkers en proberen ze thuis langs te komen om de bankkaart en pincode van slachtoffers in handen te krijgen. Het parket van Antwerpen ziet een stijging van het aantal feiten en verwacht een piek tijdens de zomervakantie. Vooral de oudere bevolking

Lees meer »

EXCLUSIEF. Dit is hoe ex-wielrenner Stijn V. en zijn kompanen hun slachtoffers verleidden: “Nu is het moment om te kopen!”

“Hoe kon ik daar toch intrappen?” Dat vragen talloze slachtoffers zich af nadat ze investeerden in frauduleuze bedrijfjes en bedenkelijke cryptomunten van ex-wielrenner Stijn V. en zijn kompanen. Van ‘Nanocoin’ tot ‘Crypto888’, het parket van Oost-Vlaanderen onderzoekt nu alle gevallen. Wij konden honderden berichten, gesprekken en presentaties inkijken en zagen hoe Stijn V. en co te werk gingen: van de

Lees meer »

Ouders klagen agressief gedrag van Waalse leerkrachten tijdens schoolreis aan: “Een ware hel voor mijn dochter”

De leerlingen van een basisschool in Wallonië hebben er een vreselijke schoolreis opzitten. De reden daarvoor was het ongepaste gedrag van twee leerkrachten, die zich zowel verbaal als fysiek agressief zouden hebben gedragen. Een moeder van een van de leerlingen doet haar verhaal bij ‘RTL’. “Mijn dochter had voortdurend bang om iets verkeerds te doen.”

Lees meer »

Al zeven doden door noodweer in Frankrijk en Zwitserland

Zwaar onweer, storm en hevige regen hebben zaterdag in Frankrijk, Zwitserland en Italië grote schade veroorzaakt. Tot nu toe zijn al minstens zeven mensen overleden maar er wordt nog gezocht naar meerder vermisten. Dat hebben de verschillende lokale autoriteiten bekendgemaakt.

Lees meer »

Zware onweerszone trekt over Duitsland: “Dit fenomeen komt maar één of twee keer per jaar voor”

Zaterdagavond trok een zware onweerszone van het noordoosten van Frankrijk rakelings langs ons land naar Duitsland. Volgens een Duitse meteoroloog gaat het om een fenomeen dat maar “één of twee keer per jaar voorkomt”, waarbij water – en op verschillende plaatsen ook hagel – met bakken uit de lucht viel en felle windstoten werden waargenomen. Op verschillende plaatsen sloeg de

Lees meer »

Christiaan heeft al ruim een maand geen internet of tv omdat facturen Proximus bij naamgenoot belanden: “Een oplossing? Misschien volgend jaar, zeiden ze”

Christiaan Rosiers (67) uit Willebroek heeft al meer dan een maand geen internet en tv, omdat hij volgens Proximus zijn facturen niet betaalt. Dat komt omdat de telecomoperator de facturen sinds eind mei opstuurt naar zijn naamgenoot Christiaan Rosiers (69) uit Itegem. Ook na een twintigtal smeekbedes kon of wil Proximus het probleem niet oplossen.

Lees meer »

LIVE F1. Norris snelste in de eerste twee oefensessies

De ogen van de Formule 1-wereld zijn dit weekend gericht op de Grote Prijs van Groot-Brittannië. Vorig jaar kwam Max Verstappen als eerste over de streep in Silverstone. Wie pakt zondag de zege? Volg hier het nieuws in aanloop naar de race en uiteraard de wedstrijd zelf.

Lees meer »