Treinstellen bollen zonder machinist het station van Mechelen uit, passagier grijpt in

In Mechelen zijn vrijdagvoormiddag enkele treinstellen het station uitgebold zonder machinist of treinbegeleider, maar met een dertigtal passagiers. Een van hen trok aan de noodrem. Niemand raakte gewond.

 

Meer krantenkoppen in België

Olieprijs op laagste niveau in anderhalf jaar

Een vat Brent-olie, afkomstig uit de Noordzee, werd vrijdag opnieuw goedkoper en bereikte het laagste peil in anderhalf jaar. De prijs zakte vrijdag met 2,23 procent tot 71,07 dollar per vat. De Amerikaanse oliesoort WTI werd eveneens 2,26 procent goedkoper tot 67,59 dollar per vat.

Lees meer »

Extinction Rebellion-demonstranten bij Rijksmuseum aangehouden

De Nederlandse politie is zaterdagmiddag de actievoerders van Extinction Rebellion (XR) die zich aan het hek bij de ingang van het Rijksmuseum hebben vastgeketend, aan het arresteren. Dat laat een woordvoerder van de veiligheidsdiensten weten. Eerder werden de demonstranten gevorderd om naar een alternatieve demonstratieplek op het Museumplein te gaan.

Lees meer »

Vier maanden effectieve celstraf voor beruchte tafelschuimer uit Kortrijk

De beruchte tafelschuimer Bart V. (46) uit Kortrijk is op de correctionele rechtbank bij verstek veroordeeld tot een effectieve celstraf van vier maanden voor flessentrekkerij. In Kortrijk en Gent bleven er onbetaalde rekeningen in Kortrijk en Gent achter.
The post Vier maanden effectieve celstraf voor beruchte tafelschuimer uit Kortrijk appeared first on KW.be.

Lees meer »

Staf neemt ingrijpende beslissing om te verhuizen in ‘Camping Coppens’: “Ik wilde niet degene zijn die mijn kinderen iets ontnam”

“Ze werden opnieuw overvallen met angstgevoelens.” Het zijn woelige tijden in Zweden, getuige het nieuwe seizoen van ‘Camping Coppens’. Niet alleen worden Staf (43) en zijn vrouw Monique (51) geconfronteerd met de onzekerheden van hun kroost, ze besluiten ook om nogmaals te verhuizen. Wij spraken Staf over die beslissing, hoe het gaat met Beau (16) en Nora (14), en de

Lees meer »

Versmelten met je thuis

Mumbai, Cuba, de Mekong … Fotograferen is de confrontatie met een andere werkelijkheid aangaan. Soms botst die, soms matcht die. Maar de wereld intrekken lukt nu even niet, door een pijnlijke schouder.

Lees meer »

KIJK. Beelden tonen hoe gewapende jongeman met bajonet rondliep in München: mogelijk wilde hij aanslag plegen op Israëlisch consulaat

De Duitse politie heeft donderdagochtend een gewapende jongeman doodgeschoten in München, nadat hij zelf het vuur opende op agenten. De politie denkt dat de 18-jarige man een terroristische aanslag wilde plegen. Die was vermoedelijk gericht tegen het Israëlische consulaat, klinkt het vanavond in een gezamenlijke verklaring met justitie. Volgens Duitse media stond de verdachte bij de veiligheidsdiensten bekend als islamist.

Lees meer »

Belgen veranderen massaal van bank

01:00 In de eerste zes maanden van het jaar werden bijna 25.000 spaarrekeningen overgedragen naar een andere bank. Dat is een teken dat de grotere concurrentie tussen de banken vruchten afwerpt.

Lees meer »