Ist al?

Lien Vansteenbrugge vertelt over haar leven in Tielt.

Het zijn niet alleen kinderen die het hart op de tong hebben en daarmee op de lachspieren van de grote mensen werken. Ook grote mensen zélf komen al eens onbedoeld hilarisch uit de hoek. Enkele dagen geleden controleerde ik het Lotto-biljet van een klant. De onfeilbare Lotto-computer liet een rinkelend geluidje horen, het signaal dat de champagne kan ontkurkt worden. Goedkope champagne wel, want meestal zijn de gewonnen bedragen niet van die grootorde dat luxejachten of exotische buitenverblijven binnen handbereik komen.

“Je koopt een momentje hoop, een korte dagdroom”

Dat was ook voor deze man het geval. “Twee euro gewonnen, meneer.” Zijn antwoord kwam snel, spontaan en gemeend. “Ist al?” Ik kon me nog net inhouden om niet in een lachkramp te schieten die mijn gemiste BBB-sessie bij de fitness meteen zou compenseren, maar toonde hem het reçuutje dat jammer maar helaas mijn uitspraak bevestigde. Hij zette niet opnieuw in, wat de meeste fortuinjagers wel doen, incluis mezelf. Nadat ik zijn winst uitbetaalde, beende hij lichtelijk verontwaardigd de winkeldeuren uit.

Nu vraag ik me af of hij in het verleden wél telkens drie- of viercijferige bedragen binnenrijfde, of gewoon nog niet helemaal op de hoogte was van het concept van een kansspel, wat de Lotto nu eenmaal is. Je koopt een momentje hoop, een beetje dagdromen over wat-als-scenario’s. Maar met wat geluk kan je met twee euro wel ergens een koffie drinken om in afwachting toch wat van het leven te genieten.

The post Ist al? is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Niet de bedoeling dat Evenepoel weer naar Tourgewicht gaat”: ploegleider Klaas Lodewyck over de laatste “cruciale” weken richting WK

“De twee weken die nu volgen worden cruciaal.” Ploegleider Klaas Lodewyck weet dat de weg naar een nieuwe wereldtitel er een is met uitdagingen voor Remco Evenepoel. “Zijn Tourgewicht zal hij wellicht niet meer halen.” Toch leeft de dubbele olympische kampioen in Engeland zonder druk toe naar zijn laatste grote doel van het jaar.

Lees meer »

Veel volk voor nijlpaard Hermien (43), dat Antwerpse Zoo laat inslapen: “Geen enkel dier kan haar vervangen”

Het nieuws dat de Antwerpse Zoo het straks zonder nijlpaarden moet stellen, sloeg in als een bom. De zieke mama Hermien (43) wordt geëuthanaseerd, terwijl dochter Imani (17) een nieuwe thuis vindt in Dublin. De dieren, die nog tot eind september in de Zoo verblijven, hadden vrijdag veel bekijks. “Jammer dat Hermien moet gaan, maar je mag dieren niet laten

Lees meer »

Zanger Paul Michiels krijgt eigen wandelroute in zijn geliefde Heist-op-den-Berg: “Beluister onderweg anekdotes uit mijn jeugd via QR-codes”

In Heist-op-den-Berg is vandaag het Polle Pap Wandelpad geopend. Dat is een nieuwe wandelroute die vernoemd is naar Paul Michiels, de zanger van Soulsister. Hij is geboren en getogen in Heist-op-den-Berg en heeft heel wat toffe anekdotes en leuke herinneringen over de gemeente. Die kan je onderweg beluisteren door QR-codes te scannen.

Lees meer »

Monument van de Markebeke gerestaureerd en in ere hersteld

Het monument van de Markebeke, dat verwijst naar een historisch incident in Marke tijdens de Boerenkrijg, is na een zorgvuldig restauratieproces in ere hersteld en herplaatst. Het monument werd in januari 2023 aangereden door een onbekende.
The post Monument van de Markebeke gerestaureerd en in ere hersteld appeared first on KW.be.

Lees meer »

Goud voor Ignace Claeys en Bernadette Hespeel

Het gemeentebestuur zette Ignace Claeys en Bernadette Hespeel in de bloemetjes. Het koppel verhuisde vorig jaar naar de gemeente en vierde recent hun gouden huwelijksverjaardag.
The post Goud voor Ignace Claeys en Bernadette Hespeel appeared first on KW.be.

Lees meer »

Eerste levering mpox-vaccins donderdag verwacht in Congo

“We zijn erg blij met de komst van de eerste lading vaccins. Het gaat om 99.100 doses die op donderdag 5 september om 12.10 uur (lokale rijd, red.) op de luchthaven van Kinshasa arriveren”, aldus Jean Kaseya. Het hoofd van Africa CDC bedankte de Europese Unie nogmaals voor “het onmiddellijke antwoord op onze oproep tot solidariteit”.

Lees meer »