Wat zeggen de partijen nu eigenlijk over cruciale thema’s? Ontdek het in De Partijvergelijker

Wat zeggen de partijen nu eigenlijk over cruciale thema’s als migratie, abortus, de pensioenleeftijd, klimaat of kinderopvang? Via 100 vragen over 14 thema’s komt u te weten hoe de verschillende partijen zich tot elkaar verhouden.

 

Meer krantenkoppen in België

Tordale viert 55ste verjaardag met volksfeest: “Laagdrempelig, maar overweldigend”

Een groot straatfeest waarop iedereen welkom is. Zo wil Tordale zijn 55ste verjaardag vieren. Zonder academische zitting of andere plechtstatigheden. Op zaterdag 21 september van 14 tot 19 uur aan het hoofdgebouw in de Bruggestraat is het zover. Dan is het feesten geblazen.
The post Tordale viert 55ste verjaardag met volksfeest: “Laagdrempelig, maar overweldigend” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vriendinnen herdenken Lucille met actie voor Kom op tegen Kanker: “Lucille-wijn in de Bar Lu”

Op 18 november 2022 overleed Lucille Strobbe uit Elverdinge aan een hersentumor. Nu willen haar vriendinnen haar herdenken met de 100 kilometer-run voor Kom op Tegen Kanker, in maart volgend jaar. Om het inschrijvingsgeld bijeen te sprokkelen, organiseren ze binnenkort Bar Lu in de lokalen van Chiro Beselare.
The post Vriendinnen herdenken Lucille met actie voor Kom op tegen

Lees meer »

Vijftigtal migranten gered op het Kanaal, twee vermisten nog niet gevonden

Een groep van een vijftigtal migranten die via het Kanaal het Verenigd Koninkrijk probeerde te bereiken, is zaterdag voor de kust van het Franse plaatsje Berck gered nadat ze in de problemen waren gekomen. Een van hen was in het water gevallen en kon gered worden, twee andere vermisten konden niet gevonden worden, meldt de maritieme prefectuur.

Lees meer »

HLN TRANSFERLIVE. Waarom vandaag een cruciale dag wordt voor Belgische teams die Europees spelen

In de vijf grootste Europese competities (Engeland, Italië, Spanje, Duitsland en Frankrijk) is de transfermarkt gesloten. Maar dat betekent niet dat het transfergeweld over is. Onze Belgische ploegen bijvoorbeeld kunnen nog tot en met 6 september inkomende transfers afronden, maar vandaag wordt een cruciale dag voor onze Belgische ploegen die Europees spelen. Want: vannacht om 00u moeten de definitieve spelerslijsten

Lees meer »

Van KSA-leider tot mode-adviseur, N-VA Roeselare vult laatste plaatsen in voor de verkiezingen

Begin juli presenteerde lijsttrekker Dieter Carron de kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober. Bij de voorstelling stonden nog enkele plekjes open, omdat de partij nog zocht naar enkele specifieke profielen. Ondertussen werden de resterende 6 plaatsen ingevuld.
The post Van KSA-leider tot mode-adviseur, N-VA Roeselare vult laatste plaatsen in voor de verkiezingen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vier arrestaties in vermoedelijk corruptiedossier bij bouw van hotel in Tsjaad

Het federaal parket heeft vier mensen opgepakt na huiszoekingen in ons land voor vermeende betrokkenheid van corruptie bij de bouw van een hotel in Tsjaad. Dat laat het federaal parket in een persmededeling weten. Volgens de Franstalige krant ‘Le Soir’ is een van de gearresteerden Luc Bertrand, ceo van Ackermans & Van Haaren en vader van ontslagnemend staatssecretaris Alexia Bertrand.

Lees meer »

Zint prins Harry op terugkeer naar het Verenigd Koninkrijk? Oude vrienden denken van wel na plots contact via WhatsApp

“Verrassende berichtjes” van prins Harry (39) uit de Verenigde Staten doen vermoeden dat hij zint op een terugkeer naar het Verenigd Koninkrijk. Althans, dat stellen vrienden van de prins waar hij sinds kort weer contact mee heeft. Zij hopen vurig dat de hertog van Sussex na vier jaar in Californië een comeback maakt, maar vrezen dat dat makkelijker is gezegd

Lees meer »

Bosbrand in vervreemdingszone rond kerncentrale van Tsjernobyl

In de vervreemdingszone rond de kerncentrale van Tsjernobyl is een bosbrand uitgebroken. Dat hebben Oekraïense autoriteiten woensdag bekendgemaakt. Ongeveer twintig hectare in de radioactieve zone staat in vuur, aldus gouverneur van de regio Kiev, Ruslan Kravchenko, op Facebook. De brand is ondertussen onder controle en de stralingsniveaus zijn normaal, klinkt het nog.

Lees meer »

LIVE PARALYMPISCHE SPELEN. Titelverdediger Laurens Devos staat na overtuigende zege in tafeltennisfinale, die om 17 uur volgt!

De Paralympische Spelen in Parijs zijn al toe aan hun voorlaatste dag. De grootste Belgische medaillekansen zijn er voor dressuurrijdster Michèle George in de freestylecompetitie (graad V) en wielrenner Tim Celen in de wegrit (MT1-2). Tafeltennisser Laurens Devos (TT9) plaatste zich vanmorgen ook al voor de finale, die om 17 uur volgt, en speelt dus om het goud. Kan hij

Lees meer »

Dievenbende gevat op Ibiza die gas inzette om bewoners van luxevilla’s te bedwelmen: “Mensen voelden zich ‘s morgens groggy”

Op Ibiza zijn leden van een dievenbende opgepakt die de afgelopen jaren achter een hele reeks inbraken in luxevilla’s zat. En steeds was er een wrang en extra vies randje aan die inbraken: bewoners en gasten die ‘s morgens met een vreemd, groggy gevoel wakker worden. De politie vermoedt dat de aanvallers een soort gas inzetten om de mensen in

Lees meer »

KIJK LIVE. Magnier steekt tweede etappezege op zak, kijk als HLN-abonnee LIVE naar de nabeschouwing van de vierde rit in de Tour of Britain

Na zijn dubbele olympische triomf in Parijs is Remco Evenepoel (24) aan het laatste deel van zijn seizoen begonnen. Zijn hoofddoel is het WK in Zürich, maar eerst rijdt Evenepoel mee in de Ronde van Groot-Brittannië (die eindigt op 8 september). Bij HLN zit u als abonnee op de eerste rij om de rittenkoers op deze pagina live te volgen,

Lees meer »