Een van de oudste gebouwen in centrum van Menen wordt verbouwd: “Lofts zijn nu al enorm in trek”

Eén van de oudste gebouwen in het stadscentrum van Menen wordt verbouwd. Het herenhuis in de Rijselstraat, dat in 1755 werd gebouwd, wordt omgetoverd tot een hippe woongelegenheid met klassevolle lofts. De renovatie moet de centrumstraat mee helpen heropwaarderen.

Je kunt jezelf geen echte Menenaar noemen als je ‘de gallerie’ niet kent. Het statige gebouw, pal in het centrum van de grensstad, kende de afgelopen decennia verschillende bestemmingen. Ooit gebouwd door een rijke inwoner van Menen, compleet met inrijpoort voor paard en koets, kreeg het gebouw nadien verschillende bestemmingen. Er was een café, men kon er ooit terecht voor sierobjecten en geschenkartikelen en uiteindelijk werd het een filiaal van Prémaman. Na het vertrek van die laatste, bleef het stil in de Rijselstraat, totdat vakmensen er verschenen.

Beschermd monument

“Het doel is om tegen zeker eind dit jaar alles gerenoveerd en verkocht te krijgen”, lachen Tamara Lietaer en Kimoura Ameye. De immomakelaars overzien het indrukwekkende project en volgen de renovatiewerken op de voet. “Het gebouw is een beschermd monument en je mag er dan ook niet zomaar een hamer en een beitel in zetten. We kregen van Erfgoed Vlaanderen een duidelijk en vooral streng lastenboek, dat tot in het detail moet worden gevolgd. Vooral op de verdiepingen waar de lofts zullen komen, is het een uitdaging. Daar is nu een gespecialiseerde firma bezig om al het sierwerk te renoveren volgens de regels van de kunst. Op het gelijkvloers komen twee handelsruimtes die te huur staan. Op de verdiepingen zullen het lofts worden en er is zelfs plaats om de wagens op de binnenkoer te parkeren. Een ware parel pal in het centrum van de stad.”

Dat het gebouw gegeerd goed is, bij zowel liefhebbers van architectuur als mensen die zich in Menen willen settelen, ondervonden Tamara en Kimoura al snel. “Het gelijkvloers appartement werd nog maar pas op de markt gezet, en in minder dan een week was het verkocht. Je kunt hier wonen in een stukje geschiedenis van Menen en dat trekt heel wat mensen aan.”

The post Een van de oudste gebouwen in centrum van Menen wordt verbouwd: “Lofts zijn nu al enorm in trek” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Elton John in tranen na zien van eigen documentaire ‘Never Too Late’: “Ik wil dat iedereen me herdenkt als een geweldige vader”

In de nieuwe documentaire ‘Elton John: Never Too Late’ vertellen de makers het verhaal van de iconische zanger Elton John (77). Het belicht niet alleen de successen van zijn muzikale carrière, maar geeft ook een inkijk in zijn persoonlijke leven. Wanneer hij de documentaire zelf ziet op het filmfestival in Toronto, raakt hij ontroerd. “Ik wil dat er op mijn

Lees meer »

“Zowel de klanten als de medewerkers zijn tevreden met de nieuwe dynamiek”: Bekende verhuur- en verhuisfirma Sofanie uit Veurne wordt Allto

Wie Veurne wel eens binnenrijdt langs de E40, merkte het al op: er is weer volop bedrijvigheid op de koer van Sofanie. De bekende verhuur- en verhuisfirma werd enkele maanden geleden overgenomen door vier dertigers met ambitieuze groeiplannen. “Tegen het einde van het jaar staan hier zestig nieuwe machines en willen we met Allto een tiental medewerkers tewerkstellen.”
The

Lees meer »

Eigenaar pitazaak terecht voor klappen aan uitbater: “Op camerabeelden te zien dat hij geld uit kassa stal”

Een 40-jarige eigenaar van een pitazaak in de Zwevegemsestraat in Kortrijk riskeert 5 maanden cel omdat hij 7 klappen uitdeelde aan de uitbater. “Zonder aanleiding”, aldus het slachtoffer. “Hij zat met zijn handen in de kassa”, counterde de beklaagde.
The post Eigenaar pitazaak terecht voor klappen aan uitbater: “Op camerabeelden te zien dat hij geld uit kassa stal” appeared

Lees meer »

Gisele (72) werd jarenlang gedrogeerd door haar echtgenoot en verkracht door 70 mannen: “Ze wil alle daders in de ogen kijken”

“Ik dacht dat zijn vrouw het wist, dat het een kinky rollenspel was”, aldus één van de 51 mannen die vanaf deze week tijdens een monsterproces in Frankrijk terechtstaat. De feiten zijn pure horror: een man drogeerde jarenlang zijn echtgenote, waarna hij haar door tientallen onbekenden liet verkrachten. Ze riskeren nu allemaal 20 jaar cel.

Lees meer »

KIJK. 10.37! Mondo Duplantis kan het ook op de 100m: polsstokspringer klopt hordeloper Karsten Warholm

Mondo boven. In een fel gehypete tweestrijd op 100 meter met de Noor Karsten Warholm (28), wereldrecordhouder op de 400 meter horden, heeft de Zweedse polsstokspringer Duplantis (24) nogmaals zijn uitzonderlijke klasse getoond. De wereldrecordhouder in het polsstokspringen haalde het in een straffe tijd van 10.37. De aanleiding van het duel in Zürich, aan de vooravond van de Diamond League-meeting,

Lees meer »

Extinction Rebellion-demonstranten bij Rijksmuseum aangehouden

De Nederlandse politie is zaterdagmiddag de actievoerders van Extinction Rebellion (XR) die zich aan het hek bij de ingang van het Rijksmuseum hebben vastgeketend, aan het arresteren. Dat laat een woordvoerder van de veiligheidsdiensten weten. Eerder werden de demonstranten gevorderd om naar een alternatieve demonstratieplek op het Museumplein te gaan.

Lees meer »

EXCLUSIEF. Nieuw fenomeen Roxy Dekker domineert Nederlandse hitlijsten: “Op Tomorrowland had ik pas door dat ik ook bij jullie fans heb”

Amper 19 is ze, maar heel Nederland eet uit de hand van hitfenomeen Roxy Dekker. ‘Anne-Fleur Vakantie’, ‘Sugardaddy’, ‘Huisfeestje’… Alles wat de zangeres op dit moment aanraakt verandert er in goud. “Bij m’n eerste hit dacht ik: dat ga ik waarschijnlijk nooit meer overtreffen. Maar dan gebeurde het nog eens en nog eens”, aldus een trotse Dekker. Roxy weet nu

Lees meer »

Zelfs VTM kan hem niet meer traceren: op zoek in Portugal naar fel omstreden Jelmont uit “B&B zoekt lief’

Na zijn stormachtige deelname aan ‘B&B zoekt lief’ lijkt B&B-uitbater Jelmont van Gestel (62) van de aardbodem verdwenen. Hij is totaal onbereikbaar en laat iedereen met vragen achter, inclusief VTM. Daarom trok ‘Dag Allemaal’ naar Portugal om op zoek te gaan naar de man die deze zomer zoveel mensen tegen zich in het harnas joeg. “Als er gasten zijn, kampeert

Lees meer »