10 belastingvragen aan Mark Delanote: ‘Ik ben trots dat ik meer dan mijn steentje bijdraag aan de maatschappij’

08:01 Mark Delanote, fiscaal advocaat bij Delanote.law en professor fiscaal recht (UGent). Hij werkte mee aan de voorbereiding van de fiscale hervorming, maar binnen de regering kwam het niet tot een akkoor… 

Meer krantenkoppen in België

Omstreden Venezolaanse president Maduro verrast: ‘Dit jaar vieren we Kerstmis op 1 oktober’

Terwijl de aandacht van de wereld voor Venezuela zich richt op de gevolgen van een zeer omstreden presidentsverkiezing, de vervolging van critici van het bewind en het arrestatiebevel tegen de voormalige oppositiekandidaat voor het presidentschap, kondigde de Venezolaanse president Nicolás Maduro iets opvallends aan: hij besloot de viering van Kerstmis naar voren te halen en wel op 1 oktober.

Lees meer »

OverKop-huis geopend in Diksmuide: “Veilige plek waar jongeren luisterend oor vinden”

Op woensdag 4 september opende OverKop Diksmuide voor het eerst de deuren. Het OverKop-huis, dat in de voormalige jeugddienst zit in de Koning Albertstraat 24, wordt een veilige plek voor jongeren waar ze aan activiteiten kunnen deelnemen, een luisterend oor vinden en een beroep kunnen doen op professionele hulp als ze zich niet ok voelen.
The post OverKop-huis geopend

Lees meer »

België doneert 20.000 mpox-vaccins aan Congo

België doneert 20.000 mpox-vaccins aan de Democratische Republiek Congo (DRC), het land dat momenteel het zwaarst getroffen wordt door de mpox-epidemie. Dat heeft de federale ministerraad vrijdag beslist op voorstel van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke en minister van Ontwikkelingssamenwerking Caroline Gennez.

Lees meer »

Drugslab ontdekt in Houthalen-Helchteren

De lokale politie van de zone Carma (Genk, As, Oudsbergen, Zutendaal, Houthalen-Helchteren, Bree, Bocholt, Kinrooi) heeft vrijdag in Houthalen-Helchteren een drugslab ontdekt. De productielocatie voor synthetische drugs bleek niet actief te zijn.

Lees meer »

Geleide wandelingen in kasteeldomein De Woesten tijdens Open Monumentendag: “Dit kasteel speelde zeer sociale rol in Waardamme”

Ter gelegenheid van Open Monumentendag op zondag 8 september organiseert de Heemkring Oostkamp een aantal geleide wandelingen in het kasteeldomein De Woesten in Waardamme.
The post Geleide wandelingen in kasteeldomein De Woesten tijdens Open Monumentendag: “Dit kasteel speelde zeer sociale rol in Waardamme” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dany Verstrae­ten (68) is precies één jaar met pensioen: “Ik heb er een tic aan overgehouden”

“Ik heb mijn kostuum met das geen vijf keer meer uit de kast gehaald.” Precies een jaar geleden pakte Dany Verstraeten (68) na een allerlaatste VTM NIEUWS zijn boeltje om definitief met pensioen te gaan. Wat volgde er sindsdien voor het nieuwsanker, dat meer dan 10.000 live uitzendingen presenteerde? Mist hij de deadlines en bijhorende adrenaline? Stilzitten is duidelijk niks

Lees meer »

Vzw houdt met open brief pleidooi voor toegankelijker strand in Blankenberge

In een open brief aan de gemeenteraad en het agentschap Maritieme Dienstverlening en Kust (MDK) roept vzw 4 Example, die werkt rond toegankelijkheid, op om in de volgende legislatuur prioriteit te geven aan de toegankelijkheid van het strand.
The post Vzw houdt met open brief pleidooi voor toegankelijker strand in Blankenberge appeared first on KW.be.

Lees meer »