Wie 67-plus en alleenstaand is valt twee keer uit de boot

Het is ongerijmd. Het aandeel 67-plussers op het totaal van de Vlaamse bevolking wordt jaar na jaar groter. Maar de samenleving blijft onverstoorbaar gericht op jongeren en gezinnen in de actieve leeftijd. Het aandeel mensen dat alleen woont neemt ook toe, om de simpele reden dat er dus meer 67-plussers zijn en die wonen vaker alleen. In de komende jaren zal het aantal alleenwonenden in Vlaanderen boven het miljoen uitstijgen. Maar de hoeksteen van de samenleving in onze cultuur, media en politiek blijft uitsluitend het gezin.

 

Meer krantenkoppen in België

Allweather site De Kegel X-treme in Middelkerke breidt uit met nieuwe attracties: “Dit maakt ons aanbod nog completer”

Het allweather attractiepark De Kegel X-treme is gestart met een nieuwbouwproject dat het al ruime aanbod aan ontspanning en fun nog zal vergroten. Stichters Danny Boudaer en zijn echtgenote Linda Mertens geven meteen ook de fakkel door aan dochter Jeffy en schoonzoon Kristof. “Maar we zullen zeker nog een handje toesteken.”
The post Allweather site De Kegel X-treme in

Lees meer »

Oekraïense gemeenschap in Brugge dankt Belgen door bloed te geven

Op maandagavond 7 oktober verzamelde een ruim aantal leden van de Oekraïense gemeenschap in Brugge aan het bloed- en plasmadonorcentrum van het Rode Kruis. Onder de noemer ‘verbonden door bloed’ willen de Oekraïners de Belgen, en meer bepaald de Bruggelingen, bedanken voor de opvang en de materiële hulp sinds de Russische inval in hun land.
The post Oekraïense gemeenschap

Lees meer »

John Crombez boekt forse winst met Vooruit, burgemeester Bart Tommelein krijgen electorale afstraffing: zo stemde Oostende

Met zo’n 93 procent van de stemmen geteld ligt de socialistische lijst Vooruit Plus van John Crombez ruim op kop in Oostende. De stadslijst Trots op Oostende van burgemeester Bart Tommelein krijgt klappen en blijft steken op zo’n 19 procent. N-VA en Vlaams Belang gaan er ook op vooruit, maar houden het bij een bescheiden winst. PVDA, ‘de O mens’

Lees meer »

“Mijn werk was mijn leven”: eerste hoofdinspecteur Paul Carbon (66) met pensioen bij politie Ieper

Na een carrière van meer dan 41 jaar bij de Politie Ieper, later zone Arro Ieper, ging Paul Carbon (66) uit de Roggestraat in Krombeke met pensioen. “Tijdens mijn hele loopbaan was mijn leuze ‘mensen spreken mensen’. Ik probeerde altijd zoveel mogelijk conflicten op te lossen door in overleg te gaan met alle betrokkenen. Dat leidde zeer vaak tot een

Lees meer »

Maxim Laverge na brons op WK gravel: “Niet dromen van meer”

Starten met een plek in de top vijftig als doel en eindigen op het podium. Het overkwam Maxim Laverge op het WK gravel tussen Halle en Leuven. De Molenspurter mocht spurten om goud en finishte in de leeftijdsgroep 19 tot 35 jaar als derde.
The post Maxim Laverge na brons op WK gravel: “Niet dromen van meer” appeared first

Lees meer »

Al 10.000 beelden van Blankenberge in Beeldbank Kusterfgoed: “Belangrijk om alles goed te documenteren”

Afgelopen week voerde stadsarchivaris Pieter Deschoolmeester op Beeldbank Kusterfgoed de tienduizendste foto in. De keuze viel op een prentbriefkaart uit het interbellum. “Het is belangrijk om wat in onze stad gebeurt goed te documenteren voor de generaties na ons”, zegt schepen Kathy Kamoen.
The post Al 10.000 beelden van Blankenberge in Beeldbank Kusterfgoed: “Belangrijk om alles goed te documenteren”

Lees meer »