HERBELEEF. De volledige uitzending van openingsrit in Ronde van Noorwegen: Nys maakt favorietenrol waar

De Ronde van Noorwegen van a tot z herbeleven? Dat kan op deze pagina, waar al onze uitzendingen integraal te herbekijken zijn. 

Meer krantenkoppen in België

KAART. Bekijk hier in welke Limburgse gemeenten er al een burgemeester is

Op 13 oktober kozen de Limburgers voor 38 burgemeesters. Soms was dat een bevestiging van de populariteit van de huidige, maar er waren ook wel wat gemeenten waar het erg nipt werd. En dan waren er enkele gemeenten waar een nieuwe burgemeester de komende jaren de sjerp draagt. Ontdek hier in welke gemeenten er al een burgemeester is en klik

Lees meer »

“Ik heb heel de nacht Zwansap gekotst”: iconische ‘Komen eten’ met Erik Van Looy zindert na in ‘De slimste mens’

Xander De Rycke noemde James Cooke in het verleden “een huisdier met een beperking” en een “homo-tyrannosaurus-rex”, maar nu vond James Cooke het tijd om de comedian terug te pakken. In de seizoensopener van ‘De slimste mens ter wereld’ liet Cooke kandidaat De Rycke perplex staan toen bleek dat hij achter zijn rug Xanders huis, vriendin én kind had bezocht.

Lees meer »

Van “een leuke dag in Argentinië” naar “overweldigd door drugs en alcohol”: de laatste dagen en uren van Liam Payne

De Britse zanger Liam Payne bracht de laatste twee weken van zijn leven door in Buenos Aires. Payne wilde in de Argentijnse hoofdstad onder andere zijn relatie met een voormalig One Direction-bandgenoot herstellen, blijkt uit zijn sociale media. Die goede voornemens eindigden woensdag echter met een dodelijke val vanop het balkon van zijn hotelkamer, mogelijk onder invloed van drugs.

Lees meer »

RESPECT! weggeveegd in Mesen : “Maar dit hoeft niet het einde te zijn”

Oppositiepartij RESPECT! slikt een meer dan bittere pil in Mesen : door de eclatante overwinning van MLM (86,3 %) wordt ze helemaal weggeveegd en verliest ze haar twee zetels in de gemeenteraad. “Veel erger dan we verwacht hadden”, zegt lijsttrekker Kristof Veramme. “We zijn aan een grondige bezinning toe.”
The post RESPECT! weggeveegd in Mesen : “Maar dit hoeft

Lees meer »

Van moederhuis tot woonzorgcentrum:Sint-Camillus in Wevelgem viert 50 jaar

Een tentoonstelling met unieke foto’s vertelt de 50-jarige geschiedenis van WZC Sint-Camillus. Vele anekdotes werden verzameld bij de bewoners zelf, erevoorzitter Michel Deleu herinnert zich nog alles alsof het gisteren was. Via een audiotour begeleidt hij je doorheen de tentoonstelling.
The post Van moederhuis tot woonzorgcentrum:Sint-Camillus in Wevelgem viert 50 jaar appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Zelfs als jonge beer kon ik dat ‘klein piske’ niet van de baan slaan”: Zizou Bergs en Alexander Blockx, Belgische blikvangers op European Open

Zizou Bergs (25/ATP 73) brak dit jaar door in de top honderd en Alexander Blockx (19 jaar/ATP 224) staat te boek als groot toptalent. Beiden geven de European Open in Antwerpen volgende week een Belgische touch en vinden motivatie bij elkaar. “Zizou deed me geloven dat ik zijn niveau kan halen”, zegt Blockx. “Alexander mist niks om de top te

Lees meer »

Er zwemmen weer reuzentonijnen in onze Noordzee: “Na halve eeuw teruggekeerd”

Na een afwezigheid van ruim vijftig jaar is de Atlantische blauwvintonijn, een van de grootste en meest tot de verbeelding sprekende roofvissen, weer terug in de Noordzee. Dat meldt het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ) in een persbericht. “Deze imposante vissoort is sinds de jaren 1960 verdwenen als gevolg van overbevissing en de Japanse sushi-industrie. Vandaag de dag zien

Lees meer »

KIJK. Twintig jaar na de film ‘Ella Enchanted’: Anne Hathaway zingt opnieuw ‘Somebody To Love’ van Queen

Anne Hathaway (41) trad maandag op tijdens ‘Broadway for Harris’ in New York. Zo maakt ze duidelijk dat ze presidentskandidate Kamala Harris officieel steunt. Ze zong het nummer ‘Somebody To Love’ van Queen, en dat is geen onbekend nummer voor de actrice. Twintig jaar geleden bracht ze het nummer al eens in een scène van de film ‘Ella Enchanted’.

Lees meer »

VERKIEZINGEN 2024. Dit staat er op het spel in Lanaken

Vandaag, op zondag 13 oktober, mogen we opnieuw gaan stemmen voor de gemeente- en provincieraden. Dankzij de analyse van onze journalisten en de onderstaande kaarten ontdek je hoe er in Lanaken gestemd is voor de gemeenteraads- en provincieraadsverkiezingen.

Lees meer »