TERUGLEZEN GAZA. Zware luchtaanvallen op huis, moskee en school in Gaza: 26 doden

Bij twee Israëlische luchtaanvallen op Gaza-Stad zijn donderdag in de vroege ochtend 26 doden gevallen. Bij de eerste aanval op een huis kwamen zestien personen om. Bij de tweede aanval op een moskee en een school stierven tien personen. Sinds het begin van de oorlog zijn al 35.800 mensen gedood in de Gazastrook. Dat meldt het door Hamas gecontroleerde ministerie van Volksgezondheid donderdag. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog. 

Meer krantenkoppen in België

Brugmuren afgebrokkeld op aansluiting A12 met Ring: “Verkeerschaos in avondspits, ook problemen om Parking C te bereiken voor de wedstrijd van de Rode Duivels tegen Frankrijk”

Het verkeerscentrum meldt dat de aansluiting van de RO op de buitenring naar de A12 richting Brussel, of van de A12 Brussel naar RO in Strombeek-Bever / Wemmel is afgesloten. Daar is een zijwand van een brug neergekomen door waterinsijpeling. De aansluiting is er voor alle verkeer omwille van de veiligheid afgesloten.

Lees meer »

LIVE OOST-VLAANDEREN. Ninove krijgt extreemrechtse burgemeester – In Gent is partij burgemeester De Clercq op weg naar overwinning

Het is weer zover: vandaag mag je weer gaan stemmen voor jouw lokale bestuur. Er staat heel wat op het spel in Oost-Vlaanderen. Wie wordt de burgemeester van Gent? Sleept Conner Rousseau de sjerp in Sint-Niklaas in de wacht? En haalt Forza Ninove nu wel een absolute meerderheid? Volg de aanloop naar de verkiezingen op de voet in onze provinciale

Lees meer »

“Als jonge vrouw moet je dubbel zo hard werken”: Isabelle Degezelle is Zwevegems eerste vrouwelijke burgemeester

Isabelle Degezelle (CD&V) volgt Marc Doutreluingne op als burgemeester van Zwevegem. Isabelle haalde veruit de meeste naamstemmen en mag zo de tricolore sjerp omgorden. Tussen de vele berichtjes en telefoontjes met felicitaties door, hadden we een boeiend gesprek met haar. Hoe ze haar succes verklaart? “Je moet tussen de mensen staan en een luisterend oor hebben, zes jaar lang.”

Lees meer »

Geen of minder uitfans in Waalse clash tussen Standard en Charleroi?

Een derby tussen Standard en Charleroi staat garant voor veel sfeer en stelt zelden teleur, maar dit seizoen is de sportieve impact opnieuw minder groot. Daarvoor zijn de Rouches alweer te ver weggezakt: met 12 op 30 staat Standard pas elfde in de Jupiler League. Ook Charleroi is wat weggezakt na een goeie start en telt slechts twee punten meer.

Lees meer »

Zo stemde Zulte: bekijk hier de verkiezingsuitslag

Ook de inwoners van Zulte trokken naar het stemhokje. Wie kozen zij om hen te vertegenwoordigen in de gemeenteraad? Ontdek hier de verkiezingsuitslag van de lokale verkiezingen in Zulte.
The post Zo stemde Zulte: bekijk hier de verkiezingsuitslag appeared first on KW.be.

Lees meer »

Verpleegkundestudenten nemen afdeling van Sint-Amandus over

Op de afdeling verslavingszorg van P.C. Sint-Amandus lopen de komende vijf weken zeven studenten van de opleiding Verpleegkunde aan ZoWe uit Brugge een stage in de vorm van een leerwerkplaats. Daarin mogen de studenten niet alleen even proeven van het werk als verpleegkundige, ze nemen de afdeling over en draaien mee als volwaardig lid van een eigen team dat ze

Lees meer »

Leidde overschot aan zonne-energie bijna tot black-out op verkiezingsdag in juni?

Op 9 juni, de dag van de Vlaamse en federale verkiezingen, is het stroomnet in ons land bijna twee uur lang uit evenwicht geweest. Dat blijkt uit een nieuw rapport van federaal energieregulator CREG. Het elektriciteitsnet overschreed zelfs enkele seconden een cruciale drempelwaarde. Gebeurt dat te lang, dan dreigt er een black-out. Hoe dicht stond ons land bij zo’n black-out?

Lees meer »

Wat zijn freak-offs en wat heeft Justin Bieber ermee te maken? Alle vragen rond de zaak-Diddy beantwoord

Hij zit al enkele weken in de cel, en sindsdien lijkt de zaak rond Sean ‘Diddy’ Combs (54) alleen maar verder uit te deinen. Maar waar wordt de Amerikaanse rapper nu precies van beschuldigd? Welke rol speelt zijn ex-vriendin in de aanklacht? En welke sterren moeten nu beginnen vrezen voor een politie-inval bij hén thuis? Wij zetten de belangrijkste feiten

Lees meer »

Mag een politieke partij een nummer van Metejoor herwerken tot campagnelied? “Zonder toestemming kan dat strafbaar zijn”

De melodie van een van de nummers van Metejoor wordt door een lokale politieke partij uit Balen gebruikt voor een campagnelied. En het is niet de enige partij die zoiets doet. Mag je zomaar een bestaand nummer gebruiken en herwerken? “Je moet daar toestemming voor vragen, al zijn er ook uitzonderingen waarbij het gewoon mag", advocaat Alexis Fierens.

Lees meer »

Brandweer heeft alweer handen vol met wegen vol modder

De brandweer had op verschillende plaatsen donderdagochtend alweer de handen vol met het opruimen van wegen vol modder. Onder meer in Eggewaartskapelle (Veurne) lag een modderspoor van twee kilometer.
The post Brandweer heeft alweer handen vol met wegen vol modder appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zo stemde Alveringem: bekijk hier de verkiezingsuitslag

Ook de inwoners van Alveringem trokken naar het stemhokje. Wie kozen zij om hen te vertegenwoordigen in de gemeenteraad? Ontdek hier de verkiezingsuitslag van de lokale én provinciale verkiezingen in Alveringem.
The post Zo stemde Alveringem: bekijk hier de verkiezingsuitslag appeared first on KW.be.

Lees meer »

Neuville begint als tweede aan dag met zes proeven, komt wereldtitel nog wat dichter?

Het eerste moment van de waarheid voor Thierry Neuville (36). In de Rally van Centraal-Europa – de voorlaatste manche van het seizoen – kan onze landgenoot als eerste Belg ooit wereldkampioen rally worden. Er zijn héél veel (ingewikkelde) scenario’s, maar Neuville ligt in polepositie. Na een eerste korte dag staat hij tweede in het klassement. Vandaag zijn er zes proeven.

Lees meer »

Zelfs vrouw met dementie werd ingezet in strijd om volmachten bij Forza Ninove: “Mama wist van niets. Toch is haar stem naar Forza gegaan”

In de bitse strijd om extra stemmen zette Forza Ninove de afgelopen weken bejaarde mensen — zelfs mensen met dementie — onder druk om hun volmacht te regelen. Zo zou de partij de stem van een wilsonbekwame vrouw bij haar thuis zijn komen ophalen, nadat die haar dagenlang “de oren van het hoofd zeurde” om langs de dokter te gaan.

Lees meer »

Belgische ref als zondebok: gefrustreerde Cristiano Ronaldo laat duidelijk blijken wat hij van optreden van Lawrence Visser vindt

Een avondje vol frustraties voor Cristiano Ronaldo (39), en dat heeft de Belgische scheidsrechter Lawrence Visser geweten. Visser floot het Nations League-duel tussen Schotland en Portugal (0-0) en kreeg de volle laag van de Portugese superster. De duimen naar beneden en cynisch applaus incluis. Roberto Martínez. “Ronaldo furieus? Ik heb het niet gezien, dus kan er niet over uitweiden.”

Lees meer »