Tim Merlier wint chaotische sprint in de Giro

 

Tim Merlier (Soudal Quick-Step) heeft na de derde ook de achttiende rit in de Ronde van Italië gewonnen. Voor de ploeg van Patrick Lefevere is het al de derde dagoverwinning.

 

Meer krantenkoppen in België

Politie klist verdachten in zaak rond mensensmokkel: “Agenten merkten bootje met mensen op en vonden grote hoeveelheid cash”

Een team van politiezone Westkust kon afgelopen donderdag vier verdachten van mensensmokkel klissen in De Panne. De wagen waarin het viertal zat, kon worden gelinkt aan eerdere feiten van mensensmokkel via zogenaamde small boats. De verdachten verschenen dinsdagochtend voor de Brugse raadkamer. “Hun aanhouding werd bevestigd”, klinkt het bij het parket van West-Vlaanderen.
The post Politie klist verdachten in

Lees meer »

Duizenden protesteren in Israël na ontdekking van gedode gijzelaars

Een dag na de ontdekking van de lichamen van zes gijzelaars die in de bezette Gazastrook werden vastgehouden, is in Israël een grote staking van start gegaan. De actie van maandag is een initiatief van de machtige Israëlische vakbondscentrale Histadrut, en komt er uit protest tegen het onvermogen van de regering om een einde te maken aan het conflict.

Lees meer »

Polsi, het dorp waar de kerk volop strijdt tegen de maffia

Onze reporter Ine Roox bezocht onlangs het Zuid-Italiaanse dorpje Polsi. Elk jaar wordt daar de Madonna van de bergen gevierd. Ook de ‘ndrangheta, de maffia in Calabrië, komt naar dat feest om er duistere zaken te bespreken. Wat voor een organisatie is de ‘ndrangheta? Waarom houdt een organisatie van drugssmokkelaars zo vast aan oude rituelen? En kan de kerk die

Lees meer »

Amateurvoetbal exclusief bij HLN: NINOVE-KNOKKE. Thuisploeg wint verdiend topaffiche eerste afdeling

In samenwerking met Voetbal Vlaanderen biedt HLN, exclusief voor abonnees, ook dit seizoen live amateurvoetbal aan. Elke week wordt minstens één topaffiche gestreamd met deskundig commentaar. Ninove kon dankzij een foutje in de verdediging van Knokke 1-0 maken en wist die voorsprong daarna te behouden ondanks druk van Knokke. De thuisploeg start zo met vier op zes, Knokke blijft steken

Lees meer »

Het Willemsfonds laat 40 kunstenaars tentoonstellen in Zwevegem

Het Willemsfonds pakt dit weekend uit met een nieuw initiatief. Ter gelegenheid van de septemberkermis organiseert men jaarlijks een tentoonstelling op één plaats met werk van twee kunstenaars. Nu pakt men de zaken grootser aan en organiseert men een groepstentoonstelling op drie plaatsen waaraan enkel Zwevegemse kunstenaars deelnemen. Een veertigtal mensen beantwoordden de oproep positief.
The post Het Willemsfonds

Lees meer »

Tractor rijdt tegen hoogspanningscabine in Torhout

Zondagmiddag rond half één deed zich op het kruispunt van de Ruddervoordestraat en de Kwaplasstraat in Torhout een bizar ongeval voor. Een tractor die net meegedaan had aan een tractor pulling wedstrijd reed er in op een hoogspanningscabine.
The post Tractor rijdt tegen hoogspanningscabine in Torhout appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bistro’s en shop AZ Delta Rumbeke zijn voortaan alcoholvrij

Bezoekers en patiënten kunnen voortaan geen alcohol meer kopen in de bistro’s of shop van het AZ Deltaziekenhuis met campussen in Menen, Torhout, Roeselare en Rumbeke. Volgens AZ Delta brengt alcoholgebruik verschillende gezondheidsrisico’s met zich mee. Daarom komen er meer alcoholvrije dranken in de plaats. Een glaasje op de kraamafdeling kan wel nog, als bezoekers dat zelf meebrengen.

Lees meer »