Na jarenlange celstraf hervalt ‘schrik van de kusthoreca’ in oude gewoontes: vier maanden cel gevorderd voor onbetaalde etentjes in Oostende

Nadine W. (54) bracht in totaal 2,5 jaar achter de tralies door voor talloze feiten van tafelschuimerij. In maart herwon ze haar vrijheid, maar al snel herviel ze in haar oude gewoontes. Nu riskeert ze opnieuw vier maanden cel.

Liefst 144 keer ging Nadine W. tafelen, maar telkens liet ze de rekening onbetaald achter. De zwerfster sloeg meestal toe aan de kust, maar ook in Gent, Brugge en Kortrijk liet ze obers met lege handen achter. Om grote sommen ging het nooit, want W. hield het veelal op een croque monsieur of een kop koffie.

In juli 2019 belandde W. achter de tralies. Ze stapelde liefst acht jaar celstraf op, maar in beroep werd dit stevig herleid. Uiteindelijk bracht ze 2,5 jaar achter tralies door. Eind 2021 werd ze gedwongen opgenomen in de psychiatrie. Later keerde ze terug naar de gevangenis, maar in maart dit jaar kwam ze vrij.

Hervallen

Tóch herviel W. in haar oude gewoontes toen ze op 14 april een ei en twee koffies bestelde in restaurant Benny in Oostende. Twee dagen later verorberde ze een spaghetti in Mister Spaghetti in Oostende. De rekeningen van respectievelijk 17 en 32 euro bleven onbetaald achter.

Procureur Lode Vandaele vroeg donderdag vier maanden celstraf voor W. “Als mevrouw dezelfde weg blijft bewandelen, zal ze hetzelfde meemaken”, waarschuwde hij. “We gaan elk feit vervolgen.”

Nieuwe bankkaart

W. was zelf niet aanwezig, maar liet zich vertegenwoordigen door haar advocaat. “In tegenstelling tot vroeger had ze deze keer wél de intentie om te betalen”, pleitte meester Peter Gonnissen. “Ze ontving haar leefgeld op een nieuwe bankkaart, maar daarvan kende ze de code niet uit het hoofd. Een contactloze betaling was niet mogelijk. We vragen mildheid.”

Volgens haar bewindvoerder Stijn Timmerman is W. niet gebaat met een celstraf. “Ze kampt met ernstige psychische problemen en heeft ondersteuning nodig. Ze beschikt alleszins over voldoende financiële middelen om die rekeningen te betalen”.

De Brugse rechtbank doet uitspraak op 27 juni. (AFr)

The post Na jarenlange celstraf hervalt ‘schrik van de kusthoreca’ in oude gewoontes: vier maanden cel gevorderd voor onbetaalde etentjes in Oostende is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Twee doden bij vliegtuigongeluk in Noorwegen

Twee mannen zijn omgekomen bij een vliegtuigongeluk in Noorwegen. Volgens de politie stortte het vliegtuigje neer op de snelweg E6 in de gemeente Oppdal bij een privévliegveld, waarna brand uitbrak. Een van de twee inzittenden overleed op de plaats van het ongeluk, de ander in een ambulance op weg naar het ziekenhuis.

Lees meer »

André en Simonna zijn 60 jaar getrouwd

De 85-jarige André Vanluchene en de 83-jarige Simonna Struyve vierden hun diamanten huwelijksjubileum tijdens de receptie op het gemeentehuis in Olsene.
The post André en Simonna zijn 60 jaar getrouwd appeared first on KW.be.

Lees meer »

Biden in eerste tv-interview sinds rampzalig verlopen debat: “Ik was uitgeput en voelde me verschrikkelijk”

De Amerikaanse president Joe Biden heeft in zijn eerste televisie-interview na zijn zwakke optreden tijdens het debat met Donald Trump op 27 juni aangegeven dat hij ziek was tijdens dat debat. “Ik voelde me verschrikkelijk”, zei Biden in gesprek met zender ‘ABC’. Hij noemde het “een slechte episode” en suggereerde daarmee dat het een eenmalig incident zou zijn geweest.

Lees meer »

Boer Glenn vervangt hertenboer in ‘Boer zkt vrouw’: “Ik ben niet van plan om als oude papa aan de schoolpoort te staan”

Dat het leven meer is dan werken alleen beseft Glenn Driesen (32) meer dan ooit sinds hij zijn beide ouders moest afgeven. De jonge veeboer uit Weelde zoekt in het komende ‘Boer zkt vrouw’-seizoen dan ook een vrouw die ambitieus en actief is, maar ook kan genieten van het leven. “Je krijgt me niet makkelijk klein, maar toen ik mijn

Lees meer »

Huiveringwekkende beelden tonen hoe haaien bloedende vrouw ‘stalken’ na aanval voor Amerikaanse kust

Tijdens de nationale feestdag in de Verenigde Staten speelde zich donderdag een huiveringwekkende situatie af. Vier strandgangers die voor de kust van South Padre Island in Texas aan het zwemmen waren, werden aangevallen door haaien. Twee van hen raakten zwaargewond en twee anderen konden nog op tijd uit het water springen. Op sociale media gaan beelden rond van de twee

Lees meer »

“Tot ge dood valt hé man!”: straffe Evenepoel, die zijn ‘kinderdroom’ vervult, vurig vooruit gestuwd in volgwagen

Een fenomenale Remco Evenepoel (24) heeft de eerste tijdrit in deze Tour de France van 25,3 kilometer naar zijn hand gezet. Enkel geletruidrager Tadej Pogacar kon in de buurt van Evenepoel blijven. Zijn vrouw, Oumi Rayane, stond voor het podium te glunderen van trots. “Ik heb van iedere seconde genoten”, klinkt het bij onze landgenoot. Ook ploegleider Klaas Lodewyck, die

Lees meer »

“Met dat geld wou ze een fiets kopen voor haar verjaardag, maar dat zal nu niet lukken”: dieven stelen spaarpotje van Inaya (4)

De 4-jarige Inaya uit Houthulst viert op 17 juli haar vijfde verjaardag. Met het geld uit haar spaarpotje zou het meisje een fietsje kopen. Alleen beslisten drie dieven daar deze week anders over. Ze drongen het café van haar ouders binnen en graaiden haar spaargeld mee. “Het is zo zielig dat we het Inaya niet hebben durven vertellen”, zegt mama

Lees meer »

Fouten zoeken voor je plezier: deze peter en meters zetten onze wandel- en fietsnetwerken op punt

Westtoer huldigde 624 vrijwilligers naar aanleiding van het 25-jarig jubileum van het meter- en peterprogramma. Zij controleren hun traject minutieus en zorgen er zo voor dat de miljoenen recreanten die jaarlijks komen wandelen en fietsen in West-Vlaanderen optimaal kunnen genieten.
The post Fouten zoeken voor je plezier: deze peter en meters zetten onze wandel- en fietsnetwerken op punt appeared

Lees meer »

Horecazaak Kings, met Hans Blanckaert als boegbeeld, sluit de deuren

Uiterlijk op 21 juli sluit horecazaak Kings in de Slachthuisstraat, met Hans Blanckaert als bekendste medewerker en boegbeeld, de deuren. Blanckaert verwierf ook grote bekendheid als erg kritische stem tijdens de coronacrisis. “Door alle regeltjes en hoge kosten is het nauwelijks nog rendabel om in dit land een horecazaak te runnen”, zegt Blanckaert. “De regelgeving en de administratieve rompslomp zijn

Lees meer »