Kortrijkse Yellow Tiger Manon Stragier supportert voor Lommel en lief Jari De Busser in cruciaal promotieduel: “Ik heb meer stress bij Jari’s matchen dan hijzelf”

Zondag is de dag van de waarheid. Niet alleen voor KV Kortrijk, maar ook voor Lommel SK. Kortrijk moet een 1-0 voorsprong verdedigen in eigen huis. De druk zal ongekend hoog liggen voor de spelers. Ook hun entourage ondervindt dat ongetwijfeld. Hoe gaan zij daar mee om? Welke rol hebben zij in deze cruciale fase van de competitie. We vroegen het aan Manon Stragier, geboren in Kortrijk en de vriendin van Lommel-doelman Jari De Busser.

Jari De Busser (24) is sinds 2020 keeper bij Lommel SK. Dit seizoen is hij een van de spilfiguren in het succesverhaal van de ploeg. Zijn vriendin Manon Stragier is niet minder straf. Ze speelt volleybal voor Asterix Avo Beveren als receptie-hoek. Dit seizoen won ze niet alleen de beker en de competitie, maar werd ze ook nog eens speelster van het jaar. Momenteel is ze met de Yellow Tigers vol aan de bak in de Golden League. Ze weet dus als geen ander hoe ze moet omgaan met die prestatiedruk.

Voordeel

“Volgens mij is het een voordeel voor Jari dat ik als partner ook in de topsportwereld zit”, verklaart ze. “Ik weet als geen ander hoe je moet omgaan met de druk om te presteren. Ik besef wat hij doormaakt en weet hoe ik hem daarin kan steunen.”

“Ik besef wat hij doormaakt en weet hoe ik hem daarin kan steunen”

“Helaas kon ik er in de heenmatch niet bij zijn en zal ik er zondag ook niet kunnen zijn omdat ik zelf moet spelen. Maar misschien vind ik dat nog niet eens zo erg. Het geeft mij namelijk enorm veel stress om in het stadion aanwezig te zijn. Ik weet niet hoe het komt, maar ik heb meer stress bij zijn wedstrijden dan bij de mijne. Misschien is dat zo omdat ik zijn prestaties niet zelf in de hand heb. Het feit dat hij een doelman is, heeft daar misschien ook mee te maken. Als hij iets fout doet, wordt dat een goal.”

Zowel Jari De Busser als zijn vriendin Manon Stragier doen aan topsport: hij als doelman bij Lommel, zij als volleybalster bij Asterix Avo Beveren en de Yellow Tigers. © BELGA

“Ik verwacht dan ook een stresserende wedstrijd”, gaat ze verder. “Ik weet dat Kortrijk betere spelers heeft en meer kans heeft om te winnen met hun 1-0 voorsprong, maar Lommel maakt zeker ook kans. Als ik me niet vergis hadden ze vorige week meer balbezit. Alleen slaagden ze er niet in om daar kansen uit te puren. De weinige kansen die ze afdwongen werden dan niet afgewerkt. Maar in voetbal zit het verschil soms in een klein hoekje. Je hoeft niet de betere ploeg zijn om te winnen. Ik geloof er dus in dat het mogelijk is. Met wat geluk vallen de ballen op de juiste plaats en kan Lommel zomaar eens winnen.” (JDB)

Zondag 26 mei om 13.30 uur: KV Kortrijk – SK Lommel

The post Kortrijkse Yellow Tiger Manon Stragier supportert voor Lommel en lief Jari De Busser in cruciaal promotieduel: “Ik heb meer stress bij Jari’s matchen dan hijzelf” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Waarom de Britten zo boos zijn dat ze vandaag voor politieke aardverschuiving zorgen: “Ze trekken hier hun eigen tanden met nijptang omdat er geen geld is”

14 jaar conservatief beleid heeft de Britten arm, ziek en boos gemaakt. En daarom gaan ze straks massaal stemmen voor oppositiepartij Labour. Volgens de laatste peilingen staat het Verenigd Koninkrijk een heuse politieke aardverschuiving te wachten. “De Britten willen verandering”, zegt correspondente Lia van Bekhoven. Maar zal die er ook komen? En is er een kans dat de brexit wordt

Lees meer »

Geen genade voor hoogbejaarde drugsdealer: ‘Bertje de cannabisboer’ (81) krijgt twee jaar effectieve celstraf

Terwijl veel van zijn leeftijdsgenoten hun dagen in een rustoord slijten, zoekt Albert M. liever de spanning op. Liefst 36 jaar na zijn eerste veroordeling en op een zucht van zijn 82ste verjaardag kreeg de Nederlander, in het drugsmilieu bekend als ‘Bertje de cannabisboer’, opnieuw twee jaar effectieve celstraf. “Hij trekt totaal geen lessen uit zijn eerdere veroordelingen.”

Lees meer »

Listige Pogacar wilde geel aan Evenepoel laten, die morgen maar 3 plaatsen beter moet doen om leider te worden: “Zou fantastisch zijn”

Na twee etappes heeft Remco Evenepoel (24) zijn eerste trui al beet in de Ronde van Frankrijk. Toen Tadej Pogacar ten aanval trok zat hij te ver, maar na een knappe achtervolging klokte Evenepoel dezelfde tijd in het algemeen klassement. De witte trui is een leuk souvenir, maar als Evenepoel morgen drie plekken voor Pogacar eindigt, pakt hij geel. “Dat

Lees meer »

“Aan het geel heb ik niet gedacht”: Remco Evenepoel zonder kleerscheuren naar Galibier, maar onze landgenoot ziet ploeggenoot uitvallen

Remco Evenepoel heeft z’n eerste dag in de witte trui in de Tour goed en wel overleefd. In het gezelschap van Tadej Pogacar kwam hij door de grote valpartij in de finale met achterstand over de finish, maar tijdsverlies leverde hem dat niet op. Morgen volgt de eerste serieuze test op de Col du Galibier. Onze landgenoot zal het wel

Lees meer »

Daphné Dumery (N-VA) opnieuw kandidaat voor burgemeestersstoel in Blankenberge

N-VA Blankenberge-Uitkerke maakte vrijdagavond zijn kandidatenlijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen bekend. Lijsttrekker is Daphné Dumery, opnieuw kandidaat-burgemeester. Daarnaast een mix van reeds vertrouwde en nieuwe gezichten.
The post Daphné Dumery (N-VA) opnieuw kandidaat voor burgemeestersstoel in Blankenberge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ex-minister Pieter De Crem spreekt na vier jaar op zijn tanden bijten: “De kiezer heeft Vlaams en rechts gestemd, maar niet op CD&V. Dat moet een belletje doen afgaan”

“Dit was het slechtste resultaat voor CD&V sinds 1946.” Vier jaar beet ex-minister voor CD&V Pieter De Crem (61) op zijn tanden, maar ‘Crembo’ is noch zijn streken noch zijn strijdvaardigheid kwijt. “Voor wat moderniteit zijn we ons programma uit het oog verloren.” En: “CD&V moet de lokale verkiezingen winnen, of de partij verliest nog meer haar handelsfonds.” De Crem

Lees meer »

Inge Sercu wint stappenclash in Oostkamp

In mei draaide alles om de campagne 10.000 stappen, elke stap telt in Oostkamp met als doel zoveel mogelijk inwoners aanzetten om te bewegen en hun stappen te registreren. Inge Sercu zette de meeste stappen.
The post Inge Sercu wint stappenclash in Oostkamp appeared first on KW.be.

Lees meer »