Politie Brugge neemt zondag extra maatregelen voor voetbalwedstrijd Club-Cercle

In Brugge neemt de politie extra veiligheidsmaatregelen voor de voetbalwedstrijd Club-Cercle komende zondag. De inzet van deze wedstrijden is voor beide ploegen hoog: Club heeft genoeg aan een gelijkspel om landskampioen te worden. Cercle maakt vanaf een gelijkspel dan weer kans om nog Europees voetbal te spelen. 

Meer krantenkoppen in België

Nederland neemt dienstplicht weer onder de loep

De Nederlandse regering investeert miljarden in nieuwe tanks, vliegtuigen, fregatten en moderne wapensystemen voor het leger. Maar die moeten ook bediend worden, zo staat in een Defensienota die donderdag werd besproken. “Met beroepsmilitairen en reservisten alleen komen we er niet meer”, klinkt het. En dus wordt de dienstplicht weer onder de loep genomen.

Lees meer »

Ondanks internationaal arrestatiebevel: Mongolië verwelkomt Poetin met militaire erehaag op luchthaven

De Russische president Vladimir Poetin is aangekomen in Mongolië. Het is zijn eerste reis naar een land dat het Statuut van Rome inzake het Internationaal Strafhof heeft ondertekend, sinds die rechtbank in maart 2023 een arrestatiebevel tegen hem uitvaardigde wegens oorlogsmisdaden. Maar in plaats van een arrestatie werd de president verwelkomd in de hoofdstad Ulaanbatar met een militaire erehaag op

Lees meer »

Stadenaar Thijs (36) helpt bosbranden bestrijden in Portugal: “Een droom voor elke pompier”

Stadenaar Thijs Degryse zit sinds maandag in het Portugese dorp Castro Daire, waar hij samen met z’n lokale collega’s dagelijks uitrukt om bosbranden onder controle te krijgen. Niet voor doetjes. “De wagens kunnen niet overal komen, dus vaak maken we tochten door de heuvels, in onze brandweerkledij en met zowat 20 liter water op onze rug.”
The post Stadenaar

Lees meer »

VRT-netmanager Lotte Vermeir had statuut van klokkenluider

Lotte Vermeir, de netmanager van TV1 en VRT Canvas die vorige week is ontslagen, had het statuut van klokkenluider. Dat heeft VRT NWS vernomen uit betrouwbare bron. Als dat zo is, heeft de VRT mogelijk een fout gemaakt door haar vorige week te ontslaan, reageert de christelijke vakbond ACV. De VRT-directie zegt geen weet te hebben van een klokkenluidersmelding door

Lees meer »

Trio veroordeeld voor diefstallen bij sanitairgroothandel Van Marcke

Drie mannen zijn veroordeeld voor een reeks diefstallen in winkels van sanitairgroothandel Van Marcke. Ze krijgen celstraffen tot negen maanden effectief. In de winkels namen ze stiekem dure producten mee terwijl ze slechts iets goedkoop afrekenden aan de kassa.
The post Trio veroordeeld voor diefstallen bij sanitairgroothandel Van Marcke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Adele had geen zin in extra concerten na München en wees aanbiedingen af: “Ze kon miljoenen verdienen”

“Ik zal ongelooflijk lang niet te zien zijn.” Adele (36) heeft na haar laatste concert in München tijdelijk afscheid genomen van haar fans. De Britse nachtegaal heeft naar eigen zeggen nood aan een lange pauze. Al had ze net zo goed opnieuw op tournee kunnen gaan. Volgens bronnen kreeg de superster verschillende lucratieve aanbiedingen, maar daar had ze blijkbaar geen

Lees meer »

Stelplaats aan Antwerpse Draakplaats is naar Mortsel verhuisd, bewoners Zurenborg opgelucht: “Eindelijk is het hier wat stiller”

Zondag 1 september zijn de laatste bussen vertrokken vanuit de stelplaats Zurenborg aan de Draakplaats in Antwerpen. De Lijn heeft een gloednieuwe stelplaats geopend in Mortsel, vlakbij de luchthaven van Deurne. Buren rond de Draakplaats zijn opgelucht dat de bussen er niet meer af- en aanrijden. "Vooral qua geluidsoverlast maakt het een groot verschil", klinkt het bij de meeste buurtbewoners.

Lees meer »