LIVEBLOG TITELSTRIJD. Stad Brugge neemt extra veiligheidsmaatregelen voor derby tussen Club en Cercle

Net als vorig jaar zal de titelstrijd pas op de slotspeeldag beslist worden. Met Club Brugge, Union en Anderlecht zijn er nog drie kandidaten. Al heeft blauw-zwart wel een serieuze streep voor. Met een punt tegen Cercle is het zondag áltijd kampioen. HLN zit ook deze week in het spoor van de drie titelpretendenten. Het laatste nieuws, de opmerkelijkste beelden en de strafste analyses leest u bij ons! 

Meer krantenkoppen in België

Antwerpse politie rukt massaal uit voor schietpartij aan Meir

In Antwerpen heeft een schietpartij plaatsgevonden nabij het kruispunt van de Meir en de Jezusstraat. Dat meldt persagentschap Belga en het nieuws wordt door de lokale politie bevestigd aan onze redactie. De politie is massaal ter plaatse en vraagt om de omgeving te mijden. Er is voorlopig sprake van één gewonde.

Lees meer »

Opvallende voorstellen uit federale regeringsnota gelekt: “Het KMI splitsen? Dat zal niet voor beter weer zorgen”

Sléchts enkele uren voordat formateur Bart De Wever (N-VA) naar de koning trok, is een federale werknota gelekt met heel wat opvallende voorstellen. Eén punt springt eruit: de regionalisering van het KMI. ‘Onze wolken eerst?’ VTM-weerman David Dehenauw staat alvast niet te juichen. En ook andere partijen lopen niet over van enthousiasme. “Deze nota is waardeloos.”

Lees meer »

“Voor welke waarden en normen vragen we nieuwkomers respect te hebben, als we terreurregimes als Israël blijven steunen?”

Het is aartsmoeilijk om nog lichtpuntjes te zien in de situatie in het Midden-Oosten. Terwijl een deel van de aandacht sinds kort verschoven is naar de Israëlische inval in Zuid-Libanon, voert hetzelfde Israëlische leger nu al een jaar oorlog in de Gaza-strook. Daar doet zich voor wat bij elke oorlog gebeurt: als het geweld dag na dag blijft doorgaan, begint

Lees meer »

Zes maanden cel voor 81-jarige man die drie jaar lang elektriciteit steelt

Een 81-jarige man uit Koksijde krijgt zes maanden effectieve celstraf nadat hij bijzonder ver ging om gratis stroom te stelen in zijn appartement. De man brak een liftpaneel op om elektriciteit af te tappen, en legde vervolgens het hele flatgebouw vol elektriciteitskabels en verdeeldozen tot in zijn appartementje. Zo stal de tachtiger drie jaar lang elektriciteit.
The post Zes

Lees meer »

‘Koekiemonster’ geflitst op Duitse snelweg

Zelfs al is de zin in koeken nog zo groot, toch moet je je aan de snelheid houden. Dat heeft het ‘Koekiemonster’ ondervonden. Of toch de persoon die het masker droeg van het personage uit ‘Sesamstraat’, die geflitst werd in Duitsland.

Lees meer »