‘Dr. Disrespect’ lokte via Snapchat drugsklanten naar Blauwe Poortpark in Kortrijk

Een 28-jarige man uit Zwevegem lokte via zijn Snapchataccount potentiële klanten voor zijn drugshandeltje naar het Blauwepoortpark in Kortrijk. Daar kon hij na een deal geklist worden. “Ik wou ook iets voor mezelf sparen”, klonk het voor de rechter.

Op 4 april 2024 was de politie in de buurt van het stadspark getuige van een drugsdeal. Nuno O. (28) bleek te opereren vanuit de woning van een oudere man vlakbij het park, in de Emmanuel Viérinwandeling. Telkens hij een berichtje van een klant op zijn Snapchataccount ‘drdisrespect’ kreeg, sprak hij in het park af om de deal te beklinken. Op het ogenblik van zijn arrestatie had hij 1.160 euro cash geld op zak.

“Ik verkocht pas sinds een paar weken”, hield O. vol ondanks een getuigenis van een klant dat hij al enkele maanden aan hem drugs kocht. De openbare aanklager vroeg een celstraf van 10 maanden en een boete van 1.600 euro op te leggen.

Iets overhouden

“Hij woonde bij zijn moeder en stiefvader en moest bijdragen in de kosten”, aldus zijn advocaat. “Hij wou nog iets overhouden, vandaar zijn beslissing om drugs te verkopen. Honderd gram cannabis had hij op krediet gekocht.” Hij vroeg de rechter een werkstraf te mogen uitvoeren. Vonnis op 19 juni.

(LSi)

The post ‘Dr. Disrespect’ lokte via Snapchat drugsklanten naar Blauwe Poortpark in Kortrijk is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Is het kiezersbedrog wanneer een kandidaat-burgemeester toch kiest voor ministerpost? Theo Francken vindt van niet “als je het de kiezer vooraf uitlegt”

Kandidaat-burgemeester zijn, maar tegelijk weten dat je misschien minister wordt: valt dit met elkaar te verzoenen? Theo Francken, opnieuw kandidaat-burgemeester in Lubbeek voor N-VA Plus maar ook genoemd als mogelijke minister in de volgende federale regering, ziet er alvast geen graten in, "als je het de kiezer op voorhand uitlegt". Hij heeft de inwoners van Lubbeek daarom een brief gestuurd.

Lees meer »

Ook buiten Bosuil loopt het uit de hand: 7 arrestaties nadat politie Antwerp-aanhang wegjaagt met waterkanon, 2 agenten raken gewond

De derby tussen Antwerp en Beerschot is, zoals gevreesd, uit de hand gelopen. De bezoekende fans bleven rookbommen op het veld en scheidsrechter Lothar D’hondt besliste om de match definitief te staken. Ook buiten het stadion was de sfeer grimmig – de politie moest zelfs al het waterkanon en traangas inzetten tegen de Antwerp-fans. Er werden uiteindelijk zeven relschoppers opgepakt.

Lees meer »

“Er staan zeker nog twee exits op stapel”: soapserie ‘Thuis’ belooft enkele verrassen­de twists

Een groepverkrachting, een dode en zelfs een kind dat uit de doden is opgestaan: de eerste maand van het 30ste seizoen van ‘Thuis’ was best pittig. Gelukkig zorgden enkele nieuwe gezichten, prille liefdes en eerste kussen voor wat aangenaam tegengewicht bij al die emotionele ellende. Maar hoe gaat het seizoen nu verder? ‘Thuis’-woordvoerder Ira Stevaert ligt alvast een tip van

Lees meer »

“Toen ze hem afwees, begon de nachtmerrie”: internering wenkt voor Oostendse stalker, maar verdediging gaat voor de vrijspraak

Het openbaar ministerie vraagt de internering van een 43-jarige Oostendenaar, die drie vrouwen belaagde. K.J. kreeg bij verstek 37 maanden cel, maar de man tekende verzet aan tegen die veroordeling.
The post “Toen ze hem afwees, begon de nachtmerrie”: internering wenkt voor Oostendse stalker, maar verdediging gaat voor de vrijspraak appeared first on KW.be.

Lees meer »