Ploegleider Lidl-Trek ziet Nys niet als dé topfavoriet in Noorwegen: “Mikken met Thibau eerder op ritwinst dan op klassement”

Na zijn dubbele ritwinst en eindwinst in de Ronde van Hongarije zijn de verwachtingen rond Thibau Nys (21) hoog in de Ronde van Noorwegen. De ploegleider van Visma-Lease a Bike bestempelt Nys als de topfavoriet voor de eindzege. Zijn eigen ploegleider Kim Andersen heeft een andere visie: “Thibau is onze kopman, maar ook ploegmaten kunnen kansen krijgen om op ritwinst te jagen.” 

Meer krantenkoppen in België

“Hij is in staat van ontkenning”, zegt VS-correspondent Soenens nu president Biden alleen stap opzij wil zetten op vraag van “Almachtige God”

De Amerikaanse president Joe Biden blijft vasthouden aan zijn kandidatuur voor het presidentschap. Ook in het eerste tv-interview sinds het belabberde debat met Trump gaf hij geen enkele indruk dat hij zal toegeven aan de toenemende druk om een stap opzij te zetten. En dat hij Trump moet laten voorgaan in de peilingen, lijkt hij niet te geloven. "Je voelt

Lees meer »

Prijzen stegen in 2023 nog steeds sneller dan lonen in EU

De reële lonen zijn in de Europese Unie in 2023 verder gezakt: ondanks sterkere loonstijgingen en een dalende inflatie is de koopkracht met gemiddeld 0,6 procent gedaald. Dat blijkt uit analyse van het Duitse onderzoeksinstituut WSI van de Hans-Böckler-Stichting, een orgaan van de Duitse vakbonden.

Lees meer »

Unesco duidt eerste biosfeergebied in België aan

Het Nederlands-Belgische grenspark Kempen-Broek is vrijdag door de Unesco aangeduid tot een van de elf nieuwe biosfeergebieden. Dat meldt het VN-agentschap op zijn site. Het is het eerste door Unesco erkende biosfeergebied in ons land, voor Nederland is het het tweede. Unesco’s biosfeernetwerk telt nu 759 gebieden in 136 landen.

Lees meer »