Opnieuw brand bij Ozempic-fabrikant Novo Nordisk in Denemarken

In Denemarken is een grote brand uitgebroken in de kantoren van de farmareus Novo Nordisk. Dat bevestigt de brandweer van Kopenhagen. Zowat 100 brandweerlieden kwamen ter plaatse. Het is al de tweede keer dat er brand uitbreekt bij het bedrijf. 

Meer krantenkoppen in België

Anderhalf miljard euro aan kleingeld in omloop, en toch hebben winkels geen wisselgeld: overheid roept op om met munten te betalen

De overheid wil de miljoenen muntstukken die ongebruikt bij de mensen thuis liggen, in omloop krijgen. Ze roept de burger daarom op om de centjes te verzamelen en ermee te betalen in de winkel. Dat is de centrale boodschap van een campagne op sociale media – #spendyourchange – die de federale overheidsdienst Financiën maandag lanceert.

Lees meer »

’t Zwarte Veld klaar voor Oostveld Kermis: “Een echte Vlaamse kermis”

Van 5 tot en met 7 juli wordt het veld in de Bruinbergstraat in Oostveld opnieuw helemaal omgetoverd tot een kermisplein. Vzw ’t Zwarte Veld maakt zich op voor de 31ste editie van Oostveld Kermis. “Dit is wat ze noemen een echte Vlaamse kermis”, vertelt mede-initiatiefnemer Robin Verstraete.
The post ’t Zwarte Veld klaar voor Oostveld Kermis: “Een echte

Lees meer »

Willy Cauwelier exposeert in bijna jarig Muze’um L in Rumbeke

Muze’um L in Rumbeke viert in september de tiende verjaardag en dat wordt nu al voorbereid met een expositie met werk van beeldend en conceptueel kunstenaar Willy Cauwelier. “Ik ben van bij het begin betrokken geweest bij het verhaal van ‘de meridiaan van de kunst’ dat wijlen Fernand Callebert uitgewerkt heeft.”
The post Willy Cauwelier exposeert in bijna jarig

Lees meer »

Chirokamp in Oudsbergen ontruimd na uitbraak van rotavirus

Chirogroep TOM&SAM uit het Antwerpse Merksem heeft vandaag beslist om het vakantiekamp in Oudsbergen vroegtijdig stop te zetten, wegens een uitbraak van het rotavirus. Normaal zou het kamp nog duren tot 11 juli. Alle leden, behalve de oudste groep (aspiranten), werden vandaag opgehaald door hun ouders. Het zomerkamp telde zo een 120 mensen waarvan er een 40-tal uiteindelijk ziek zijn

Lees meer »

De Leraarskamer van Knack zoekt West-Vlaamse stemmen

Over ons onderwijs lijkt iedereen tegenwoordig een mening te hebben. Knack peilde het voorbije schooljaar in ‘De Leraarskamer’ naar wat leerkrachten zélf denken over het lerarentekort, de nieuwe minimumdoelen of centrale toetsen. Dat doet ons zusterblad straks opnieuw, maar nu gaat in élke provincie een panel leerkrachten met elkaar in gesprek.
The post De Leraarskamer van Knack zoekt West-Vlaamse

Lees meer »

Vanaf nu kan je de rijen toeristen vermijden aan de Akropolis in Griekenland, tegen een prijskaartje van… 5.000 euro: “Ronduit elitair”

Een van de drukst bezochte monumenten uit de Oudheid, de Akropolis in Athene, laat voortaan privébezoeken buiten de officiële openingsuren toe. Een machtige ervaring met een prijskaartje van… 5.000 euro. Hellenic Heritage verkoopt de privébezoeken als de “Acropolis Experience”. Bij de aankondiging ervan kwam er al veel kritiek. Die laait nu weer op.

Lees meer »

Basisschool Klavertje Vier neemt afscheid van juffen Griet en Ria

Op het einde van het schooljaar wuifden de leerlingen van de gemeentelijke basisschool Klavertje Vier in Keiem twee juffen uit met een lange staat van dienst. Juf Griet nam afscheid na een carrière van 41 jaar in het onderwijs, juf Ria heeft er 39 jaar opzitten.
The post Basisschool Klavertje Vier neemt afscheid van juffen Griet en Ria appeared

Lees meer »

Liefdesbreuken, overspelaffaires, afpersing… Jarige Linda de Mol is weinig ellende bespaard gebleven

Bij onze noorderburen staat Linda de Mol al decennialang bekend als onaantastbare televisiekoningin. Maar terwijl ze op professioneel vlak de successen aan elkaar reeg, was het leven privé niet bepaald mild voor haar. Nu ze haar zestigste verjaardag viert, blikt Story NL terug op de tegenslagen die Linda de voorbije jaren tegenkwam. Van verschillende liefdesbreuken over overspel tot die afperszaak.

Lees meer »