Cvo MIRAS opent fototentoonstelling ‘diversiteit in beeld’ op Internationale Dag van de Culturele Diversiteit

Het centrum voor volwassenenonderwijs (cvo) MIRAS viert hun rijke culturele diversiteit met een inspirerende fototentoonstelling in hun gebouw aan het Nelson Mandelaplein, die loopt van 22 mei tot en met 12 juni en is vrij toegankelijk te bezoeken tijdens de openingsuren. De Internationale Dag van de Culturele Diversiteit op 21 mei markeerde de start van de tentoonstelling.

Met maar liefst 159 verschillende nationaliteiten biedt cvo MIRAS een smeltkroes van culturen en perspectieven. “Er is een grote diversiteit in onze cursisten, maar waar ze niet in verschillen, is dat ze allen naar MIRAS komen om zichzelf te versterken en te verrijken”, zegt Isolde Clarys, leerkracht Zorg & Welzijn en Kinderbegeleider.

Elk van de 19 portretten – gefotografeerd door twee cursisten van de fotografieopleiding – vertelt een verhaal, een reis van ervaringen, tradities en dromen. “We willen mensen versterken, bereiken en vooral verbinden met deze fototentoonstelling. Sommige cursisten zijn geboren en getogen in Kortrijk en omstreken, anderen zijn ingeweken. Sommigen voor de liefde, sommigen uit noodzaak.”

Ahmed Alhallaq (29) volgt de opleiding kinderbegeleider. “Ik hou ervan met kinderen om te gaan. In Palestina studeerde ik sportleraar, dat is nu een voordeel. In Kortrijk deed ik ook al vrijwilligerswerk bij de Buurtschool V-Tex om mijn Nederlands te verbeteren. Afgelopen periode was wel moeilijk voor mij gezien de oorlog in Gaza, maar ik ga verder.”

Anastasia Hrydasova komt uit Oekraïne en woont nu met haar familie in Kortrijk. “Ik volg les Nederlands. Mijn doel is om het heel goed te spreken en te studeren aan de Howest. Sinds kort ben ik gestart met een nieuwe hobby: dj. In mijn vorig leven was in danseres. Ik hou van muziek.”

Cursiste Bayush Laurez (22) wordt door haar moeder omschreven als een vechter die al veel doorstaan heeft. Ze studeert zorgkundige aan cvo MIRAS. “Ik deed al fotoshoots, maar was niet altijd trots op hoe ik eruitzie. Ik was onzeker over mijn huidskleur. Met mijn doorzettingsvermogen heb ik bewezen dat ik ook deze opleiding aankan.”

The post Cvo MIRAS opent fototentoonstelling ‘diversiteit in beeld’ op Internationale Dag van de Culturele Diversiteit is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Snelheidsduivel rijdt weg van politie aan 220 km/uur

De politie van Heusden-Zolder moest afgelopen weekend een laagvlieger uit het verkeer halen. Toen de chauffeur aan hoge snelheid over de Vogelsancklaan reed en de politie daarbij kruiste, zetten de agenten de achtervolging in. Daarbij moesten ze 220 km/uur rijden om de vluchter te kunnen volgen.

Lees meer »

Nieuwbouw Portus is nieuw paradepaardje van vzw Havenzate

Achttien oude huisjes van vzw Havenzate waar achttien personen op redelijk zelfstandige basis konden wonen, gingen onder de sloophamer en maakten plaats voor nieuwbouw Portus. Havenzate is een autonoom ondersteuningscentrum met verschillende woonvormen en individuele en groepsbegeleiding voor een 80-tal volwassenen met een beperking.
The post Nieuwbouw Portus is nieuw paradepaardje van vzw Havenzate appeared first on KW.be.

Lees meer »

La Réserve is méér dan ooit terug: luxueus hotel krijgt als eerste aan Belgische kust label “vijf sterren superior”

Een klein jaar nadat La Réserve Resort de deuren opende, mag het hotel het label “vijf sterren superior” in ontvangst nemen. En dat is een primeur aan de Belgische kust. Marc Coucke en Bart Versluys werkten hard aan de comeback van een van de meest besproken hotels aller tijden. De zakenpartners haalden het onderste uit de kan – en hun

Lees meer »

22-jarige publiekelijk geëxecuteerd in Noord-Korea wegens luisteren naar K-pop

Noord-Korea heeft een 22-jarige man publiekelijk geëxecuteerd omdat hij naar K-pop luisterde, Zuid-Koreaanse films keek en deze verspreidde. Dat meldt het Zuid-Koreaanse Ministerie van Hereniging, dat mensenrechtenschendingen in het buurland documenteert. Het rapport is gebaseerd op getuigenissen van meer dan zeshonderd Noord-Koreaanse overlopers en belicht de strenge censuurmaatregelen van het regime onder leiding van Kim Jong-un.

Lees meer »

Vermiste 85-jarige man uit Koksijde na zoekactie dood teruggevonden in beek

De 85-jarige Michel Lion uit Koksijde die afgelopen weekend vermiste raakte na een wandeltocht is maandagochtend dood teruggevonden. Zijn lichaam werd door een politiehelikopter opgemerkt in een beek, een aantal kilometer van zijn woning. “Na onderzoek door een wetsdokter gaan we uit van een tragisch ongeval, er zijn geen tussenkomst van derden”, meldt het West-Vlaamse parket.
The post Vermiste

Lees meer »

Na onderzoek naar Songfestival in Malmö: EBU stelt nieuwe actiepunten voor én benoemt nieuwe directeur

De European Broadcasting Union (EBU) benoemt een nieuwe directeur en gaat de regels voor delegaties verduidelijken. Dit zijn de uitkomsten van het onafhankelijke onderzoek dat de organisator van het Eurovisiesongfestival heeft laten uitvoeren na scherpe kritiek van verschillende deelnemers en de diskwalificatie van Joost Klein. Nederland volgt nauwlettend of de EBU haar beloften nakomt en zal op basis daarvan beslissen

Lees meer »

“Er werden rare, gevaarlijke spelletjes gespeeld op de set”: gerestaureerde versie van ‘Spoorloos’ opnieuw in bioscoop

“De griezeligste film die ik ooit heb gezien.” Zo bestempelde grootmeester Stanley Kubrick de Nederlandse film ‘Spoorloos’ met onder meer Gene Bervoets (68) in de hoofdrol. Een gerestaureerde versie van de klassieker uit 1988 is opnieuw te zien in de zalen. Voor de Volkskrant een goede reden om de hoofdrolspelers opnieuw samen te brengen voor een dubbelinterview. “Wat daar gebeurde

Lees meer »

Onze man volgde Frankrijk – België in ‘belegerde gemeente’ Komen-Waasten: “Ons opsluiten door die amokmakers? Dat dacht ik niet!”

Maandagavond speelden de Rode Duivels tegen Frankrijk in het EK voetbal. Het werd voor de Duivels dé match van het kampioenschap, een match die we helaas verloren. Toch mocht dat de sfeer in het land niet drukken. Overal stonden supporters klaar in fandorpen, EK-straten en voetbalzones om zich de longen uit het lijf te schreeuwen. Ook wij volgden de belangrijkste

Lees meer »