Elektrische wagen “tot drie keer gevaarlijker” voor voetgangers

Volgens een Britse studie lopen voetgangers een hoger risico op ongevallen bij elektrische auto’s dan bij auto’s met verbrandingsmotoren. Volgens data uit het VK hebben voetgangers twee keer zoveel kans om aangereden te worden door elektrische of hybride voertuigen dan door benzine- of dieselvoertuigen. In stedelijke omgevingen is die kans zelfs drie keer zo groot. 

Meer krantenkoppen in België

Einde van eenrichting in Sabbestraat/Sint-Jorisstraat in Beernem

Het gemeentebestuur schaft de proefopstelling met eenrichtingsverkeer in de M. Sabbestraat en Sint-Jorisstraat af na kritiek van buurtbewoners en oppositiepartijen. “Inwoners mogen niet massaal op de bon vliegen”, vindt raadslid Lode Vanneste (N-VA).
The post Einde van eenrichting in Sabbestraat/Sint-Jorisstraat in Beernem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Patrick Dewael, burgemeester van Tongeren, geen lijsttrekker bij gemeenteraadsverkiezingen voor nieuwe fusiegemeente Tongeren-Borgloon 

Patrick Dewael (Open VLD), huidig burgemeester van Tongeren, zal geen lijsttrekker zijn van de nieuwe partij Tongeren-Borgloon.nu bij de gemeenteraadsverkiezingen in oktober. Op die lijst staan liberalen en christendemocraten uit de twee gemeenten. Het zal Jo Feytons (Open VLD) zijn, huidig burgemeester van Borgloon, die de lijst zal gaan trekken. Die keuze moet duidelijk maken dat Borgloon in de nieuwe

Lees meer »

Stalking-slachtoffer Guillaume Devos (43) na getuigenis overstelpt met reacties: “Eén bericht zou zomaar wel eens van haar kunnen zijn”

Na zijn openhartige getuigenis over stalking werd acteur en zanger Guillaume Devos (43) overstelpt met positieve reacties van mensen die hem een hart onder de riem wilden steken. Sommigen herkenden zich in zijn relaas en putten er steun en troost uit. “Bij één gebruiker stond alleen maar ‘Het spijt me voor jou’. Alleen dat.”

Lees meer »

Veel boze reacties op essay waarin Taylor Swift een “slecht rolmodel” wordt genoemd: “Ze is 34, ongetrouwd en heeft nog geen kinderen”

“Vrouwen moeten niet per se trouwen en kinderen krijgen om een goed rolmodel te zijn.” Fans van Taylor Swift zijn niet te spreken over een artikel van het Amerikaanse ‘Newsweek’. In het essay wordt de zangeres onder meer een slecht rolmodel genoemd omdat ze op 34-jarige leeftijd nog niet getrouwd is en ook geen kinderen heeft. Iets waar volgers van

Lees meer »

Frederik Vansina neemt bevel over als nieuwe chef Defensie

Generaal-vlieger Frederik Vansina neemt het bevel over de Belgische strijdkrachten over van admiraal Michel Hofman, als de nieuwe chef Defensie (CHOD). “De missie van Defensie is de bescherming van de burgers. We zullen ons daar met evenveel panache en motivatie als onze voorgangers aan wijden”, zei hij voor de ceremoniële bevelsoverdracht.

Lees meer »

Rijvereniging De Gaverbeek opent gloednieuwe all weatherpiste op site Sport Vlaanderen

Vrijdagavond werd bij Sport Vlaanderen Waregem de gloednieuwe all weatherpiste voorgesteld. Het stadsbestuur en vzw De Gaverbeek investeerden in een grote piste die het ganse jaar door gebruikt kan worden. Daarnaast werd ook een extra longeerpiste ingericht. “Dit is een bijzonder moment in onze geschiedenis”, reageert directeur Wim Vanderschueren.
The post Rijvereniging De Gaverbeek opent gloednieuwe all weatherpiste op

Lees meer »

KIJK. Philipsen baalt na nieuwe tweede plaats, ook De Lie (derde) vloekt: “Had de benen om te winnen”

Andermaal nét niet voor Jasper Philipsen in de Tour. De sprinter van Alpecin-Deceuninck moest op de lastige aankomst van de achtste etappe z’n meerdere erkennen in Biniam Girmay, die ook opnieuw een tik uitdeelde in de strijd om groen. “Maar er komen in principe nog vier of vijf kansen”, probeerde Philipsen positief te blijven. Ook die andere Belgische sprinter, Arnaud

Lees meer »

Alpe­cin-Deceuninck-manager Philip Roodhooft stelt gerust na val Philipsen: “Hij heeft niks gebroken”

Het is een absolute baaldag geworden voor Alpecin-Deceuninck. Japser Philipsen (26) had zijn zinnen gezet op de etappezege, maar de ‘Vlam van Ham’ kwam in de slotfase ten val en kon niet meedingen naar de overwinning. Manager Philip Roodhooft vreesde eventjes voor een opgave, maar Philipsen kan morgen zijn Tour verderzetten. “De schade beperkt zich tot vandaag niet kunnen sprinten.”

Lees meer »

VBS Wijnbergschool krijgt nieuwe gebouwen: “Werken starten in het eerste trimester van 2025”

Vanaf volgend jaar starten op de hoek van de Wijnbergstraat en de Kleine Wijnbergstraat in Wevelgem de werken voor de bouw van een nieuwe vleugel van de Wijnbergschool. In een eerste fase worden het hoekhuis, de turnzaal, twee kleuterklassen en de fietsenstalling afgebroken. Langs de Kleine Wijnbergstraat komt een nieuwe inkomhal.
The post VBS Wijnbergschool krijgt nieuwe gebouwen: “Werken

Lees meer »

Speedgebruiker loopt tegen de lamp bij controle op step aan station van Ieper

Acht maanden was hij clean, maar toch herviel G.V. in zijn speedgebruik. En hoewel hij onder voorwaarden stond, liep de man tegen de lamp. De rechtbank in Ieper veroordeelde de man nu tot een celstraf van 2 jaar, waarvan een groot deel voorwaardelijk.
The post Speedgebruiker loopt tegen de lamp bij controle op step aan station van Ieper appeared

Lees meer »

Jochen Vanhoudt is al meer dan 25 jaar dé BV-kapper: “Ik zag de liefde van Koen Wauters en Valerie groeien, maar helaas ook uitdoven”

Hij is dé BV-kapper bij uitstek. Jochen Vanhoudt nam al de haren van onder meer Lesley-Ann Poppe, prinses Delphine en zelfs Pamela Anderson onder handen en ook op zowat alle grote muziekshows is hij aan het werk. In ‘Dag Allemaal’ vertelt hij honderduit over z’n job, de intieme gesprekken die hij heeft met BV’s en de grote ster wiens nummer

Lees meer »