“Mijn wapen ligt klaar, dat hij zijn kist maar bestelt”: Blankenbergenaar die nieuwe partner ex met de dood bedreigde riskeert twaalf maanden cel

Een 21-jarige Blankenbergenaar riskeert voor de Brugse rechtbank twaalf maanden cel, eventueel voor een deel voorwaardelijk, voor partnergeweld, doodsbedreigingen en inbreuken op de wapenwet.

Beklaagde E.B. en het slachtoffer waren een klein jaar samen. Volgens de vrouw pleegde E.B. overspel en kwam hij onder invloed van alcohol agressief uit de hoek. Zo ging hij op 31 juli vorig jaar compleet door het lint toen zij weigerde om hem de sleutels van haar brommer te geven. Hij gooide haar tegen de salontafel en greep haar bij de keel. Daags nadien nam hij haar bij een gelijkaardige discussie opnieuw in een wurggreep, sleurde haar bij de haren van haar brommer en gaf haar meerdere schoppen. Ze was hierdoor vijf dagen werkonbekwaam.

Halfweg november zette het slachtoffer een punt achter de relatie. Hierop begon E.B. haar nieuwe vriend lastig te vallen. Hij dreigde naaktfoto’s van zijn ex te verspreiden en stuurde doodsbedreigingen. “Mijn wapen ligt klaar. Ik ga zijn tanden recht kloppen. Zeg maar dat hij zijn kist bestelt”, klonk het. De politie kon E.B. uiteindelijk inrekenen aan het station in Brugge. Hij had een luchtdrukwapen bij zich en was volgens de procureur op weg naar de werkplek van de slachtoffers in Brugge.

Volgens de verdediging was er geen sprake van overspel en was E.B. niet zo vaak dronken als het slachtoffer laat uitschijnen. “Maar er waren wel vaak ruzies en mijn cliënt heeft verkeerd gereageerd op de breuk”, pleitte advocate Ellen Eneman. Ze vroeg een werkstraf voor haar cliënt. De uitspraak volgt op 18 juni. (AFr)

The post “Mijn wapen ligt klaar, dat hij zijn kist maar bestelt”: Blankenbergenaar die nieuwe partner ex met de dood bedreigde riskeert twaalf maanden cel is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Avril Lavigne staat straks op Werchter. Of toch niet? “Ze is eigenlijk al 20 jaar dood”

Werd de Canadese popster Avril Lavigne (39) in 2003 vervangen door een dubbelgangster? Als we een populaire samenzweringstheorie mogen geloven, zien we al zeker twintig jaar een zekere ‘Melissa’ aan het werk. Klinkt compleet van de pot gerukt, maar de argumenten zijn volgens velen best overtuigend, en worden gevoed door het feit dat de zangeres jarenlang van de radar verdween.

Lees meer »

LIVE GAZA. Israël beveelt nieuwe evacuatie van Khan Younis en Rafah

Het Israëlische leger heeft maandag de evacuatie bevolen van Khan Younis en Rafah in het zuiden van de Gazastrook. Daar werden honderdduizenden Palestijnen enkele weken geleden al gedwongen te vluchten voor gevechten. En duizenden Israëlische ultraorthodoxe mannen zijn zondag in Jeruzalem de straat op gegaan om te protesteren tegen de dienstplicht. Zij doen dit vanwege een uitspraak van het Israëlische

Lees meer »

Welkom op ‘t Vossenerf: Op vakantie tussen de Holsteinkoeien

Kris Decapmaker (42) en Charlotte Sys (42) wonen met hun twee kinderen Lander (19) en Laure (17) op ’t Vossenerf in Klemskerke. Het familiebedrijf ziet er vandaag helemaal anders uit dan twee generaties geleden, maar de toewijding aan de stiel bleef. “Op zondag eens een paar uurtjes kunnen uitblazen, dat is voor ons al een luxe.”
The post Welkom

Lees meer »

Fernand maakt kunstwerkjes met brokstukken gecrashte bommenwerper: “Het is belangrijk dat wij lessen uit het verleden koesteren”

Het verhaal van de crash van de Amerikaanse bommenwerper B-24 Liberator die op 24 juni 1944 crashte tussen Wulpen en Oostduinkerke werd op een bijzondere manier weer actueel. Dat kwam door een toevallige vondst van Guy Marteel, een gepassioneerde metaaldetectorist. Kunstenaar Fernand Vanderplancke zorgde voor de kers op de taart en maakte van de gevonden brokstukken unieke kunstwerkjes met een

Lees meer »

Matras in brand gestoken in leegstaand pand in Kortemark: “We willen het gebouw slopen”

In een leegstaand en verloederd herenhuis in het centrum van Kortemark werd woensdagavond brand gesticht. Een matras op de zolderverdieping vatte daar vuur. Het niet de eerste keer dat ongewenste bezoekers het pand binnentreden. De gemeente kocht het pand intussen op. “We hopen het aan het einde van de zomer te slopen”, zegt burgemeester Karolien Damman.
The post Matras

Lees meer »

Hij was bij de eerste lichting afgestudeerden van de Antwerpse modeacademie, nu dreigt zijn merk te verdwijnen: de man achter Gigue

Nu de Duror Fashion Group de boeken heeft neergelegd, verdwijnt mogelijk ook een echt Antwerps merk: Gigue. Oprichter Jo Wyckmans was in 1968 bij de eerste lichting afgestudeerden van de Antwerpse modeacademie, en werkte in de jaren 80 en 90 de ‘preppy’ look uit, vanaf 1991 met Gigue. Dochter Audrey bleef tot nu aan boord, zelf koos Jo Wyckmans jaren

Lees meer »

Neemt Cristiano Ronaldo met negatieve primeur afscheid bij Portugal? “Hij weet dat het er waarschijnlijk voor hem opzit”

Hij troostte Pepe, maar zat zelf in zak en as. Cristiano Ronaldo (39) heeft z’n laatste minuut op een EK gespeeld, misschien wel z’n laatste minuut als international. Dat laatste is nog niet duidelijk. Wel is zeker dat EURO 2024 is uitgedraaid op een teleurstelling voor de Portugese vedette. Het leverde hem ook een (negatieve) primeur op.

Lees meer »