Politie Westkust betrapt tien bestuurders onder invloed tijdens negen uur durende controle

Politiezone Westkust hield afgelopen weekend een verkeersactie waarbij er ook gecontroleerd werd in de strijd tegen transmigratie. Verdachte zaken of handelingen die konden wijzen op mensenhandel of smokkel werden niet gevonden. Wel werden tien bestuurders onder invloed betrapt tijdens de negen uur durende controle.

De controleactie vond afgelopen weekend plaats en duurde van zaterdagavond 19 uur tot zondagochtend 4 uur. De politie Westkust werkte voor het afnemen van drugstesten bij bestuurders en voor controles op verborgen ruimtes kregen we bijstand van het technisch steunteam van de scheepvaartpolitie. “Het controledispositief startte om 19.15 uur op het kruispunt van de Pelikaanstraat met de Kinderlaan in Nieuwpoort”, zegt Hélène Ingels van Westkust. “279 bestuurders legden een ademtest af. Drie bestuurders bliezen alarm en mochten gedurende drie uren geen voertuig besturen. Twee andere bestuurders moesten hun voertuig zes uren aan de kant laten staan. Van één bestuurder werd het rijbewijs onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken. Verder stelden we twee onmiddellijke inningen op omdat men de gordel niet droeg en één onmiddellijke inning omdat de nummerplaat op de fietsendrager anders was dan de nummerplaat op de wagen. Er werden drie processen-verbaal van waarschuwing opgesteld omdat men niet kon aantonen dat het voertuig correct verzekerd was.”

Kindje niet juist in autostoel

“De controles werden verdergezet in Ten Bogaerdelaan in Koksijde waar 81 bestuurders werden gecontroleerd. Eén bestuurder had te veel alcohol gedronken en leverde het rijbewijs voor zes uren in. Opnieuw droeg één persoon geen gordel, we stelden hiervoor een onmiddellijke inning op. Eén kindje zat niet in de juiste autostoel, ook hiervoor werd een onmiddellijke inning opgesteld. Van één voertuig waren de banden in slechte staat, een proces-verbaal van waarschuwing werd opgesteld. De actie eindigde op het kruispunt Stationsstraat-Dorpsstraat in De Panne waar we 21 bestuurders controleerden. Eén bestuurder blies alarm en was het rijbewijs voor drie uren kwijt, één bestuurder leverde het rijbewijs voor zes uren in en van één bestuurder werd het rijbewijs onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken. Ook hier droeg één persoon geen gordel. We stelden een onmiddellijke inning op.” (JH)

The post Politie Westkust betrapt tien bestuurders onder invloed tijdens negen uur durende controle is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Serena Williams doet nieuwe poging om in jeansrok te passen na zwangerschap en krijgt steun: “Gooi die rok weg, je lichaam is perfect”

Oud-toptennisster Serena Williams (42) heeft het haar doel gemaakt opnieuw te passen in een jeansrok van Valentino. Williams deelde eerder al twee video’s over pogingen om af te vallen na haar zwangerschap en doet dat nu opnieuw. Verschillende fans vinden het alvast niet nodig dat de zangeres haar doel verderzet. “Koop een nieuwe rok, je ziet er geweldig uit” en

Lees meer »

Hij was haar grote jeugdliefde, maar hun relatie liep toch op de klippen: het liefdesparcours van Julia van K3 en haar ex Ben

“Na zo’n romantisch gebaar moeten we wel bij elkaar blijven.” Zo’n 2,5 jaar geleden verraste Ben ‘zijn’ Julia nog met een grote ruiker rozen op haar allereerste K3-show. Inmiddels is gebleken dat de twee niet langer een koppel vormen. Afgelopen weekend bevestigde de K3-zangeres op de première van ‘Sneeuwwitje’ dat ze al een half jaar single is. Een overzicht van

Lees meer »

Vermiste 85-jarige man na zoekactie dood teruggevonden in beek

De 85-jarige Michel Lion uit Koksijde, die afgelopen weekend vermiste raakte na een wandeltocht, is maandagochtend dood teruggevonden. Zijn lichaam werd door een politiehelikopter opgemerkt in een beek, een aantal kilometer van zijn woning. “Na onderzoek door een wetsdokter gaan we uit van een tragisch ongeval, er is geen tussenkomst van derden”, meldt het West-Vlaamse parket.

Lees meer »

Aftellen tot aan de start van ‘Grand Show Folie Royale’: eerste show al uitverkocht!

Over één week is het zover, op vrijdag 12 juli gaat ‘Grand Show Folie Royale’ in wereldpremière in Knokke-Heist. De voorstelling in het Grand Casino Knokke pakt uit met indrukwekkende topstemmen, internationale acts en wervelende choreografieën.
The post Aftellen tot aan de start van ‘Grand Show Folie Royale’: eerste show al uitverkocht! appeared first on KW.be.

Lees meer »

Fouten zoeken voor je plezier: deze peter en meters zetten onze wandel- en fietsnetwerken op punt

Westtoer huldigde 624 vrijwilligers naar aanleiding van het 25-jarig jubileum van het meter- en peterprogramma. Zij controleren hun traject minutieus en zorgen er zo voor dat de miljoenen recreanten die jaarlijks komen wandelen en fietsen in West-Vlaanderen optimaal kunnen genieten.
The post Fouten zoeken voor je plezier: deze peter en meters zetten onze wandel- en fietsnetwerken op punt appeared

Lees meer »

“Zijn rider met eisen bestaat uit 37 pagina’s”: alles wat u wil weten over Bruce Springsteens passage in België

Hij is er. Nu nog in hartje Brussel, straks op de wei van Werchter. Bruce Springsteen was even slapjes door een maagzweer en stemproblemen, maar dat zal hem niet weerhouden van een weergaloos concert én een bezoek aan zijn favoriete Belgische winkel. Wat staat er op zijn setlist? Wat op zijn bankrekening? En wat op zijn 37 bladzijdes tellende rider?

Lees meer »

Tim Deweerdt lijsttrekker bij CONTENT in Kortemark

Voor de komende lokale verkiezingen trekt CONTENT in Kortemark met ambitie naar de kiezer. Ze willen groeien én besturen. Er is volgens hen nood aan meer durf en ambitie om Kortemark klaar te stomen voor de toekomst. Er is te veel status quo en te weinig langetermijnvisie.
The post Tim Deweerdt lijsttrekker bij CONTENT in Kortemark appeared first on

Lees meer »

Hawk Tuah-vrouw (23) doorbreekt stilte na wilde geruchten: “Mijn vader is helemaal niet boos”

De 23-jarige Hailey Welch, beter bekend als het Hawk Tuah-meisje, heeft een week na haar wereldberoemde video de stilte doorbroken. In haar eerste publieke interview maakt de jonge Amerikaanse korte metten met enkele wilde geruchten die de afgelopen dagen hardnekkig op sociale media circuleren. Ook onthult ze dat ze – sinds haar inmiddels legendarische woorden – de meest absurde aanbiedingen

Lees meer »

Hoe het Verenigd Koninkrijk in duizelingwekkend tempo in economische miserie is geraakt

In het Verenigd Koninkrijk staan schoolgebouwen letterlijk op instorten, staan in sommige gemeenten meer voedselbanken dan fabrieken en zijn 5-jarigen kleiner dan in 2010 vanwege ondervoeding, ziet de Brits-Nederlandse columnist van ‘Financial Times’ Simon Kuper. De economische malaise is volgens hem voor de Britten hét hete hangijzer bij de parlementsverkiezingen vandaag. Hier schetst hij een bijzonder schrijnend beeld van de

Lees meer »