Militair (27) vergooit carrière na cocaïnehandel met vijf beklaagden: “Mijn leven volledig overhoop”

Een 27-jarige militair moet zich samen met vier andere beklaagden verantwoorden voor het dealen van cocaïne in de regio van Koksijde en Nieuwpoort. J.B. fungeerde daarbij voornamelijk als tussendealer tussen een Antwerpse man en drie andere beklaagden. Hij riskeert twee jaar cel maar vooral een verbeurdverklaring van 83.000 euro. “Mijn leven ligt compleet overhoop door deze zaak, en een carrière in het leger kan ik vergeten”, sprak de man.

De bal ging aan het rollen tijdens een routinecontrole door de politie vorig jaar. “Daarbij vond de politie dat S.D. zich erg nerveus gedroeg”, sprak de procureur. “Al gauw bleek dat hij een vuurwapen zonder vergunning op zak had, heel wat cash geld en elf zakjes met cocaïne die klaarlagen om te verkopen. Uit nalezing van zijn GSM bleek dat hij contacten had met andere dealers en zo kwam J.B. (27) in het vizier. Hij was eerst zelf een cocaïnedealer maar trad gaandeweg op als tussenpersoon van een Antwerpse dealer en de drie andere beklaagden: B.P., N.G. en D.N. Zij waren afnemers van hen en betaalden ofwel cash of op zijn KBC-rekening. Zelf verkochten ze dan ook voor eigen gebruik. Voor hen drie vragen we acht maanden cel en 8.000 euro, voor S.D. 18 maanden cel en 8.000 euro en voor J.B. twee jaar cel en 8.000 euro boete.”

Militair

De vijf beklaagden ontkenden de feiten niet. De drie afnemers minimaliseerden wel hun rol. Vooral J.B. dreigt zwaar te moeten boeten want hij riskeert ook een verbeurdverklaring van 83.000 euro. “Dat is flink overroepen en we vragen dan ook een herleiding”, sprak zijn advocaat Thomas Vandemeulebroucke. “Men zegt wel eens dat een rechtszaak iemand zijn leven kan veranderen maar voor J.B. geldt dat zeker. Hij was een beloftevolle militair maar werd na zijn vrijlating geschorst. Hij beseft ook wel dat dit tot zijn ontslag zal leiden en hij een andere wending in zijn leven moet zoeken. Het bedrag dat op zijn rekening stond was ook zeker niet van de drugs afkomstig, maar wel van de premies voor buitenlandse missies die hij deed.” Vonnis op 18 juni. (JH)

The post Militair (27) vergooit carrière na cocaïnehandel met vijf beklaagden: “Mijn leven volledig overhoop” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Tot 100 euro extra om wachtrijen in pretparken te vermijden: de FastPass

Sommige pretparken bieden bovenop de normale toegangsprijs, een ‘FastPass’ aan: zo kan je wachtrijen aan attracties vermijden. Je betaalt dan 5 tot wel 100 euro meer, afhankelijk van het aantal attracties waar je niet wil aanschuiven. In de nieuwe aflevering van ‘Mens erger je niet’, de podcast van het consumentenprogramma ‘WinWin’, ergert Radio2- presentator Ann Reymen zich aan die praktijken.

Lees meer »

Inge Sercu wint stappenclash in Oostkamp

In mei draaide alles om de campagne 10.000 stappen, elke stap telt in Oostkamp met als doel zoveel mogelijk inwoners aanzetten om te bewegen en hun stappen te registreren. Inge Sercu zette de meeste stappen.
The post Inge Sercu wint stappenclash in Oostkamp appeared first on KW.be.

Lees meer »

Joe Biden na kritiek op debat: “Ik weet hoe ik deze job moet doen”

“Ik geef je mijn woord: ik zou niet opnieuw meedoen aan de verkiezingen als ik niet met heel mijn hart en ziel geloofde dat ik deze baan aankan”, dat heeft de Amerikaanse president Joe Biden gezegd tijdens een verkiezingsrally in de staat North Carolina. Hiermee reageert hij op kritiek na het debat donderdag en verzekert dat hij de race naar

Lees meer »

Ligo stoomt anderstalige jongeren klaar richting werk

Negen anderstalige jongeren kregen in het nieuwe onderwijsproject BENO de kans hun Nederlands, wiskunde en digitale vaardigheden te verbeteren en van verschillende beroepsopleidingen te proeven. Onlangs sloten de jongeren in Ieper hun traject af met een afscheidsfeest.
The post Ligo stoomt anderstalige jongeren klaar richting werk appeared first on KW.be.

Lees meer »