Jelle uit Izegem haalt zilver op EK crossfit en mag naar het WK in Texas: “Dit schept wel vertrouwen”

Jelle Hoste heeft het voorbije weekend een knappe tweede plaats behaald op het EK crossfit. Daarmee heeft de Izegemnaar meteen zijn ticket beet voor het WK in Texas deze zomer en dat was een van de grote doelen die hij zichzelf gesteld had.

Jelle behaalde in 2023 een knappe tiende plaats op het WK en nam begin dit jaar de beslissing om zich voortaan voltijds op zijn sport te focussen en zijn job als IT-consulent op te zeggen. Die beslissing beklaagt hij zich nu zeker niet. Hij slaagde er dit weekend in Lyon in om zilver te behalen op het EK crossfit, een tornooi waar de veertig beste crossfitatleten van Europa het tegen elkaar opnamen.

Handstand

Crossfit is een sport die atletiek met uithouding en gymnastiek combineert. “Het belangrijkste was om me te kwalificeren voor het WK, wat dit jaar mijn grote doel was”, reageert Jelle. “Het is niet omdat ik er vorig jaar bij was dat het dit jaar zo evident zou worden. Het heeft geholpen dat ik me voortaan voltijds op mijn sport kan toeleggen en ik heb ook bewust geoefend op enkele disciplines waar ik minder goed in was. Zo heb ik onder andere dankzij mijn gymnastiekcoach Gunther Couckhuyt geoefend op de handstand en daar op het EK de vruchten van geplukt. Ik voelde me heel zelfzeker en kon zelfs sneller vooruit stappen dan ik op voorhand had gedacht.”

Details

Het EK bestond uit zes work-outs, op het WK zullen er dat dubbel zoveel zijn. “Het wordt nu zaak verder te blijven trainen, maar er is nu alvast een enorme druk van mijn schouders gevallen”, zegt Jelle. “Ik heb me kunnen meten met de top en het scheelde zelfs maar een paar punten met de atleet die goud behaalde. Dat schept vertrouwen naar deze zomer toe. Ik ga wel nog een paar hittetrainingen inplannen, want in Texas staan er een paar work-outs op de middag gepland en de temperatuur kan daar tot 40 graden oplopen. Zo heb ik thuis een sauna laten plaatsen die hoog genoeg is zodat ik er met mijn fiets in kan trainen. Het zijn zo’n details die straks het verschil kunnen maken”, besluit hij.

The post Jelle uit Izegem haalt zilver op EK crossfit en mag naar het WK in Texas: “Dit schept wel vertrouwen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Israël plaatste explosieven in Hezbollah-biepers”: nu al 9 doden en 2.800 gewonden in Libanon

Libanon ontwaakt met een zware kater nadat dinsdag liefst 2.800 mensen gewond raakten en negen doden vielen verspreid in heel het land. Plots ontploften massaal en gelijktijdig duizenden Hezbollah-biepers. De machtige Libanese militie gebruikt die toestellen, waarmee je iemand een bericht of signaal kan sturen, al zeker sinds begin dit jaar op grote schaal. Volgens CNN en ‘The New York

Lees meer »

Cycloon Boris eist mensenlevens

Het hele weekend heeft de cycloon Boris regen uitgestort boven Centraal- en Oost-Europa, met urenlange stortbuien, dambreuken en kolkende water­massa’s in onder meer Oostenrijk, Tsjechië, Roemenië en Polen tot gevolg.

Lees meer »

Venezuela protesteert fel tegen inmenging EU en Spanje, vierde Amerikaan opgepakt

Venezuela heeft dinsdag bij de Europese Unie en Spanje geprotesteerd tegen de inmenging in de nationale aangelegenheden, na uitspraken van het hoofd van de diplomatie van de EU, Josep Borrell. Die omschreef de regering van president Nicolás Maduro als “dictatoriaal”, nadat onder meer twee Spaanse staatsburgers, drie Amerikanen en een Tsjech waren gearresteerd. Dinsdag werd bekend dat Venezuela een vierde

Lees meer »

Dominique Pelicot (71) verschijnt na week afwezigheid dinsdag normaal weer voor rechtbank tijdens verkrachtingsproces

Dominique Pelicot, de Franse zeventiger die zijn vrouw Gisèle jarenlang heeft gedrogeerd en liet verkrachten door tientallen mannen, zal dinsdag normaal aanwezig zijn op het proces waarin hij als hoofdbeschuldigde terechtstaat. Dat heeft zijn advocaat maandag bevestigd. Pelicot was eerder door gezondheidproblemen afwezig op het proces, dat op 2 september van start ging.

Lees meer »

Wim Desender sluit zich aan bij Voor Groot Middelkerke

Wim Desender uit Lombardsijde sluit zich aan bij Voor Groot Middelkerke, het nieuwe gemeentelijk politiek initiatief van onder meer lijsttrekker Hans Vanheste, Kimberly Michel, Christian Dobbelaere, Steve Mommerency, Nele Senesael en Filip Soetaert.
The post Wim Desender sluit zich aan bij Voor Groot Middelkerke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Advocaten Zuienkerkse ex-sluismeester zaaien twijfel in sabotagezaak: “Hij kan het onmogelijk geweest zijn en verdient de vrijspraak”

Op het proces rond de sabotage van zes sluizen in het poldergebied, blijft ex-sluismeester S.D. (42) zijn onschuld uitschreeuwen. Volgens zijn advocaten stemmen de gsm-gegevens niet overeen met het moment van de manipulaties. “Hij kan het dus onmogelijk geweest zijn”, klonk het. Tijdens zijn verhoor legde de Zuienkerkenaar wel vreemde verklaringen af en dát deed bij de rechter wel vragen

Lees meer »

Club Brugge wint met 0-3 van Kortrijk en komt naast Genk aan de leiding

Club Brugge heeft zaterdag op de zevende speeldag van de Jupiler Pro League in het Guldensporenstadion KV Kortrijk met 0-3 opzijgezet. Door de zege komen de Bruggelingen voorlopig samen met Racing Genk aan de leiding. Kortrijk staat met zeven punten dertiende.
The post Club Brugge wint met 0-3 van Kortrijk en komt naast Genk aan de leiding appeared first

Lees meer »

Vakbonden bij Tupperware: “Kroniek van een aangekondigde dood”

Het personeel bij Tupperware in Aalst reageert gelaten op speculaties in de internationale pers over een nakend faillissement van de multinational. Het gaat al jarenlang slecht met de productie en vakbondsbronnen melden dat de fabriek al lang minder dan de helft van haar productiecapaciteit benut. Er werken 240 personeelsleden.

Lees meer »

Kelly Pfaff (47) na de uitspraak over de home-invasion: “Mama heeft weer veel mosselen gegeten zoals vroeger, ook daaraan merk ik: ze komt hier door”

“We doen er nu alles aan om de joie de vivre van ons mama vollenbak terug te krijgen.” Zo reageert Kelly Pfaff — zowat de spreekbuis van de familie — bij HLN nadat de twee voortvluchtige mannen die haar mama Carmen (68) in augustus vorig jaar hondsbrutaal overvielen in haar villa in Brasschaat, vanochtend veroordeeld werden tot 8 jaar celstraf.

Lees meer »