Bewonersgroep fleurt Barakken op met gratis bloembakken: “Zorgen voor kleurrijke vensterbanken”

De straten in de buurt van de Barakken in Menen worden dit jaar opnieuw opgefleurd met gratis bloembakken. Het wijkcomité ‘Bewonersgroep De Barakken’ stonden dit jaar samen met de buurtbewoners in voor dit initiatief.

“Vorig jaar kon onze bewonersgroep in het kader van de burgerbudgetten van de stad Menen bloembakken krijgen om de vensterbanken van de bewoners te sieren met kleurige bloemen. Dit jaar kwam de vraag van de bewoners zelf om dit opnieuw te doen. Een initiatief waar de Bewonersgroep De Barakken uiteraard achter staat”, vertelt Frederik Bostyn.

Gratis voor bewoners

De bewonersgroep heeft als doel om een vreedzame brug te slaan tussen al de kleurrijke bewoners in De Barakken. Van De Barakken een gezellige en zorgzame buurt maken is de missie. “We investeren graag in projecten en evenementen om de ontmoeting tussen al deze bewoners hier te bevorderen en met kleurrijke vensterbanken springt deze actie uiteraard in het oog”, zegt Frederik.

De bloembakken werden weer gratis ter beschikking gesteld aan iedere bewoner die dit wenste. “In een beetje regenwater voor de dorstige bloemetjes moeten ze wel zelf investeren”, lacht Frederik.

Op woensdag 15 mei werden aan de Sint-Jozefskerk een 150 bloembakken beplant met Pelargoniums. De bewonersgroep mag telkens weer rekenen op de behulpzame handen van de vele vrijwilligers. De bonte groep plaatste dan in de loop van de dag de bloembakken op de vensterbanken bij al wie dit wenste.

Composthoop

“We hebben de omliggende straten bevoorraad met bloembakken, alsook het centrum van De Barakken en rondom de Sint-Jozefskerk. Begin oktober worden de bloembakken dan weer opgehaald en de aarde en bloemen vliegen dan netjes op de composthoop. Het is ook de bedoeling dat de bewoners zorg dragen voor hun bloembak. Mocht er ondanks alles toch eentje sneuvelen door wind of het slechte weer dan kunnen ze bij ons terecht voor een nieuwe bloembak”, besluit Frederik.

The post Bewonersgroep fleurt Barakken op met gratis bloembakken: “Zorgen voor kleurrijke vensterbanken” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Nederlandse huizenprijzen op hoogste niveau ooit

De huizenprijzen op de krappe woningmarkt in Nederland zijn nog nooit zo hoog geweest als afgelopen kwartaal. Dat meldt de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM). De gemiddelde verkoopprijs van bestaande huizen was in het tweede kwartaal 468.000 euro, 7,2 procent meer vergeleken met het eerste kwartaal van 2024. Dit is een “uitzonderlijke” toename, vindt de makelaarsvereniging, omdat dit sinds het

Lees meer »

Rechter acht de Brugse Vismarkt niet geschikt voor evenementen

De rechtbank van eerste aanleg heeft de klacht van zeven bewoners van de Vismarkt in Brugge afgewezen tegen Brugge Plus en vishandelaar Rik Ameloot. Het vonnis is opmerkelijk: de rechter vindt de Vismarkt als plein niet geschikt voor dergelijke evenementen. Maar hij acht de exploitanten van ‘Zomeren op de Vismarkt’ en het dansen van Brugge Plus niet verantwoordelijk voor het

Lees meer »

Frituur ’t Oud Station in Staden krijgt nieuwe stek naast station: “Gebouw heeft zijn beste tijd gehad”

In Staden verlaat frituur ’t Oud Station op termijn zijn huidige stek in de De Carninstraat. Ze verhuist naar een stuk grond naast het voormalige stationsgebouw in dezelfde straat. De gemeenteraad keurde daartoe de ontwerpakte voor recht van opstal voor het perceel grond naast het stationsgebouw goed.
The post Frituur ’t Oud Station in Staden krijgt nieuwe stek naast

Lees meer »

Alpe­cin-Deceuninck-manager Philip Roodhooft stelt gerust na val Philipsen: “Hij heeft niks gebroken”

Het is een absolute baaldag geworden voor Alpecin-Deceuninck. Japser Philipsen (26) had zijn zinnen gezet op de etappezege, maar de ‘Vlam van Ham’ kwam in de slotfase ten val en kon niet meedingen naar de overwinning. Manager Philip Roodhooft vreesde eventjes voor een opgave, maar Philipsen kan morgen zijn Tour verderzetten. “De schade beperkt zich tot vandaag niet kunnen sprinten.”

Lees meer »

Slachtoffer partnergeweld vraagt rechter contactverbod op te heffen: “Ik wil opnieuw een relatie met hem”

Ze kreeg slagen met een kabel, werd bijna gewurgd en een dag lang opgesloten maar toch wil een 42-jarige vrouw opnieuw een relatie met haar 46-jarige (ex-)vriend uit Wevelgem. De man stond voor de rechter in Kortrijk terecht voor de gijzeling en het geweld. “Ik wou haar gewoon beschermen”, klonk het.
The post Slachtoffer partnergeweld vraagt rechter contactverbod op

Lees meer »

KIJK. Zo ziet “mogelijk catastrofale” orkaan Beryl die op Caraïben afstevent eruit vanuit de ruimte

Orkaan Beryl, die momenteel door het Caribisch gebied raast en al aan land is gegaan op het eiland Grenada, is opgeschaald naar categorie 5. Het gaat om de hoogste categorie die het Amerikaanse National Hurricane Center (NHC) toekent. Bovenstaande satellietbeelden tonen hoe de volgens het NHC “mogelijk catastrofale” storm de zuidoostelijke Caraïben nadert.

Lees meer »

LIVE. Extreemrechts Rassemblement National van jonge kandidaat-premier Jordan Bardella op kop bij eerste ronde parlementsverkiezingen: “Zal premier van alle Fransen zijn”

De eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk zijn gewonnen door het Rassemblement National (RN) van kandidaat-premier Jordan Bardella (28). De partij kreeg 33 procent van de stemmen, zo melden Franse media zondagavond. Het gaat nog wel om schattingen. De daadwerkelijke resultaten komen later vanavond binnen. Dit artikel zal voortdurend worden bijgewerkt met de laatste ontwikkelingen.

Lees meer »

MUG-dienst van AZ Zeno Knokke-Heist uitgebreid met mobiel echotoestel waarmee onzichtbare letsels te zien zijn

Tijdens een spoedinterventie is snelheid cruciaal. Om patiënten nog vlotter en correcter te helpen, kan de AZ Zeno-MUG nu gebruikmaken van de Vscan: een draagbaar echotoestel waarmee de arts real-time echobeelden maakt op de plaats van het incident.
The post MUG-dienst van AZ Zeno Knokke-Heist uitgebreid met mobiel echotoestel waarmee onzichtbare letsels te zien zijn appeared first on KW.be.

Lees meer »