Zeepreventorium krijgt er nieuwe autismeschool bij

De Vlaamse Regering geeft groen licht voor de oprichting van een nieuwe school voor buitengewoon secundair onderwijs in het Zeepreventorium in De Haan.

‘Ennea’ gaat secundair onderwijs aanbieden voor jongeren met een autismespectrumstoornis zonder verstandelijke beperking. “We blijven alles uit de kast halen om te zorgen voor extra schoolbanken voor kinderen met zorgnoden”, zegt minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA).

“Het aanbod is al fors gestegen, maar we merken dat de vraag nog sneller stijgt. Op lange termijn brengen we de oorzaken van die spectaculaire stijging in kaart, op korte termijn zorgen we vooral voor extra plaatsen. In bestaande scholen én in nieuwe scholen.” De nieuwe school in De Haan wordt ondergebracht in het Zeepreventorium – daar zijn nu al de Basisschool Aan Zee en het Zeelyceum gevestigd – en zal ‘Ennea’ heten. De doelgroep: jongeren met een autismespectrumstoornis.

The post Zeepreventorium krijgt er nieuwe autismeschool bij is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

53-jarige fietser komt om bij aanrijding

In Kontich is vrijdagavond een 53-jarige man om het leven gekomen toen hij op de fiets in aanrijding kwam met een wagen. Dat bevestigt de lokale politiezone Hekla. De 24-jarige bestuurder van de wagen bleef ongedeerd.

Lees meer »

Eerste gemeenteraad voor Nessim Ben Driss als waarnemend burgemeester van Moorslede

Zowat een maand voor de gemeenteraadsverkiezingen op zondag 13 oktober was er donderdagavond in Moorslede gemeenteraad. Wat leidde tot een opmerkelijke stoelendans want de schepenen van de meerderheidspartijen Visie en STERK wisselden aan de grote tafel van kant en zaten nu samen bij hun partijgenoten gemeenteraadsleden. Het was voor Nessim Ben Driss (Visie) de eerste gemeenteraad als waarnemend burgemeester.

Lees meer »

Spegelaere Supermarkten wint ‘Food Retail Personality’

Op dinsdag 10 september 2024 heeft Spegelaere Supermarkten tijdens de ‘Food Personality Awards’ in Avelgem de felbegeerde titel ‘Food Retail Personality’ in de categorie Food Retail gewonnen. Deze erkenning markeert een mijlpaal in de 60-jarige geschiedenis van het familiebedrijf, dat uitgroeide van een bescheiden lokale supermarkt tot een pionier op het gebied van winkelbeleving en duurzaamheid.
The post Spegelaere

Lees meer »

Thomas na zijn veelbesproken huwelijksnacht in ‘Blind getrouwd’: “Ik had Karlien ook liefst haar zin gegeven”

Goede wil is er. Wederzijds respect ook. Maar erg vlot kan je de start van het ‘Blind getrouwd’-huwelijk van Thomas Michielsen (31) en Karlien Bongaerts (31) nog niet noemen. Een ontroerde Thomas, door medische redenen niet bepaald hoffelijk tijdens de eerste huwelijksnacht, legde wel meteen zijn emoties op tafel. “Ik had depressie en raakte mezelf helemaal kwijt.”

Lees meer »