Comma viert verjaardag met prestigieus label

Comma brand strategists viert zijn twintigste verjaardag. Als kers op de taart mocht het marketingbedrijf nu ook het B Corp-label ontvangen, het internationale label voor duurzaam en sociaal ondernemen. “Het gaat over veel meer dan zonnepanelen leggen en papier recycleren”, aldus zaakvoerders Greetje Demuelenaere en Wouter Casteleyn.

In 2004 startten Greetje Demuelenaere en Wouter Casteleyn het marketingbedrijf comma vanuit hun woonkamer in Zedelgem. Twintig jaar later is het uitgegroeid tot een sterke kmo, gevestigd in een architecturaal opvallend bedrijfspand in Veldegem. Strategie vormt er de rode draad: waar staan klanten als bedrijf of als merk en waar willen ze naartoe? “Het strategisch merkenteam van comma gaat in co-creatie met de klant op zoek naar antwoorden en vertaalt dat in concrete acties. In dat proces krijgt aandacht voor mens en milieu steevast een centrale plaats”, begint Greetje Demuelenaere.

Die aandacht voor mens en milieu vertaalt comma door actief rond corporate social responsibility (CSR) te werken. “CSR gaat over véél meer dan zonnepanelen leggen of papier recycleren, ook al doen we dat natuurlijk ook. Met onze deelname aan het Charter Duurzaam Ondernemen van VOKA zitten de 5 P’s (People, Planet, Prosperity, Partnership en Peace) al lang stevig verankerd in het bedrijf. Omdat we voelden dat we in de CSR-materie erg sterk stonden, wilden we graag het prestigieuze B Corp-label behalen. Want B Corp is dé referentie waaraan veel internationale bedrijven zich spiegelen.”

Jarenlange inzet

Het B Corp-label wordt niet zomaar toegekend, er moet voldaan worden aan strenge voorwaarden. “Het proces voor het behalen van het B Corp-label is dan ook van lange duur. Werkelijk elk aspect van bedrijfsvoering wordt onder de loep genomen zoals customer stewardship, milieubeheer, economische impact, diversiteit, loopbaanontwikkeling en financiële zekerheid.”

Op basis van dat onderzoek krijgen bedrijven een score en enkel wie meer dan 80 behaalt, mag zich B Corporation noemen. “Die score wordt trouwens elke drie jaar kritisch herbekeken en het is de bedoeling om steeds hoger te scoren, want een B Corp-bedrijf moet als voorbeeld en inspiratie voor de wereld fungeren. Momenteel zijn er over de hele wereld slechts 8.605 bedrijven die het B Corp-label mogen dragen, waarvan 86 met hoofdkwartier in België. Comma behaalde maar liefst een score van 92,9! We zijn bovendien het eerste en tot nog toe enige strategisch marketingbedrijf in België dat succesvol alle certificatiestappen doorliep.”

Betere wereld

Met de opgedane ervaring van de doorgedreven B Corp-procedure wil comma nu nog beter klanten begeleiden die zichzelf tot doel stelden om de 2030 Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties te behalen.

“We zijn trots dat we tot die kleine krans bedrijven behoren die voluit de schouders zetten onder een betere wereld, met oog voor mens en milieu. Zowel ons team als onze klanten, het milieu en maatschappelijk engagement kwamen aan bod bij de B Corp-screening. Het behalen van het B Corp-label voelt echt als een beloning na 20 jaar hard werk als ondernemer”, besluiten Wouter en Greetje.

The post Comma viert verjaardag met prestigieus label is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Westende-Dorp krijgt nieuw plein

Westende-Dorp krijgt een groen plein. Het oude gemeentehuis van Westende en de bibliotheek worden daarvoor afgebroken.
The post Westende-Dorp krijgt nieuw plein appeared first on KW.be.

Lees meer »

Team Nieuw Bestuur lanceert nog drie nieuwe kandidaten

Voor de derde week op rij kondigt gemeentelijst Team Nieuw Bestuur nieuwe kandidaten voor de verkiezingen van 13 oktober aan. Deze keer gaat het om Steve Platteeuw, Kris Verbeke en Hyacintha Louwyck, alle drie uit Madonna.
The post Team Nieuw Bestuur lanceert nog drie nieuwe kandidaten appeared first on KW.be.

Lees meer »

Macron schiet in eigen voet

22:57 Het extreemrechtse RN is de winnaar van de eerste ronde van de Franse verkiezingen. Hoe groot het verlies is voor president Macron wordt volgende week duidelijk na de tweede ronde. Maar nu al is duide…

Lees meer »

Verdachte in zaak cannabisplantages blijkt op dag van proces… gerepatrieerd: “Hij moet op zijn proces aanwezig kunnen zijn”

Precies op de dag dat hij als verdachte in een zaak van cannabisplantages in Lauwe (Menen) en Lievegem moest verschijnen, blijkt een man naar zijn thuisland in Bosnië-Herzegovina te zijn gerepatrieerd. “Dit kan niet. Hij moet op het proces aanwezig zijn”, aldus advocaat Walter Van Steenbrugge, die nog een eitje met de man te pellen had en hem eens flink

Lees meer »

Wie zijn Gretchen Whitmer en Gavin Newsom, de mogelijke alternatieven voor Biden?

Welke Democraat bekampt Donald Trump in november in de strijd om het Witte Huis? Joe Biden won de voorverkiezingen binnen zijn partij, maar na zijn slechte beurt tijdens het eerste debat, lijkt het plots niet meer zo zeker dat hij ook effectief zal worden afgevaardigd als kandidaat. Als mogelijke alternatieven weerklinken de namen van Gretchen Whitmer (52) en Gavin Newsom

Lees meer »

Julie Vanloo verliest met Washington tegen Las Vegas in WNBA

De Washington Mystics hebben zaterdag (lokale tijd) in de Noord-Amerikaanse basketbalcompetitie voor vrouwen WNBA een 88-77 nederlaag geleden tegen de Las Vegas Aces. Julie Vanloo was in het verliezende kamp in dertig speelminuten wel goed voor acht punten en evenveel assists.
The post Julie Vanloo verliest met Washington tegen Las Vegas in WNBA appeared first on KW.be.

Lees meer »

1 jaar cel voor koppel uit Liedekerke dat nummerplaat van dorpsgenoot met dezelfde auto namaakt om aan rijverbod te ontsnappen 

Een koppel uit Liedekerke dat maandenlang rondreed met een valse nummerplaat die ze gekopieerd hadden van een dorpsgenoot is veroordeeld tot 1 jaar cel. De man en vrouw hadden samen maar liefst 75 veroordelingen door de politierechtbank opgelopen en gebruikten de valse nummerplaat om aan hun rijverbod te ontsnappen. De dorpsgenoot had een wagen van hetzelfde merk en model en

Lees meer »

KIJK. Nora Gharib toont nieuwe gewaagde haarkleur

Een week voor de zomervakantie echt van start gaat, heeft presentatrice en actrice Nora Gharib een nieuwe look. “Ik wil iets anders doen met mijn haar”, vertelt ze in een video op TikTok, waarna ze verschijnt met een wijnrode coupe. Op sociale media reageren BV-vrienden, zoals Laura Tesoro en Pommelien Thijs, laaiend enthousiast. “Stop, nu wil ik dit ook”, schrijft

Lees meer »