Rommelmarkt blijft nummer één van de Sinksenfeesten

Waar de rommelmarkt -steevast aangekondigd als de Grootste Rommelmarkt van Vlaanderen- eerder stroef begon, was het tegen de middag aan overal op de koppen lopen: van het Sint-Amandsplein op wijk Overleie en de Leieboorden aan Museum Texture tot de winkelwandelstraten in het centrum van de stad.

De rommelmarkt opende om precies 8 uur zoals aangegeven, maar om twintig voor acht waren er al tientallen kijklustigen om koopjes te doen. “We zijn graag van de eersten, eens rondkijken en dan kopen. We tikten al een antieke salontafel op de kop. Je kan er niet vroeg genoeg bij zijn”, zeggen zestigers Marcella en Jean uit Zwevegem, die elk jaar aanwezig zijn. “De straten langs de Leieboorden gebruiken was echt een goed idee, want op onze favoriete plekjes Schouwburg- en Casinoplein zijn er werken aan gang en aan de Schouwburg neemt Polé Polé alles in. Nu, het is een mooie wandeling.”

Zondag was de eerste dag van de Rommelmarkt, morgen maandag kan dus ook druk worden. Stad Kortrijk gaat er prat op dat de rommelmarkt 7,2 kilometer lang is en 1.300 standen omvat. Pittig detail: standhouders die met de wagen kwamen lossen, moesten ten allerlaatste om 8 uur van het parcours zijn. “We riskeerden anders weggesleept te worden”, getuigt Jan Vekeman uit Vichte.

Recordopkomst

De rommelmarkt meandert door de winkelwandelstraten en het centrum tot het Sint-Amandsplein en omliggende straten en langs de IJzerkaai en de Diksmuidekaai. Opvallend was dat er veel kledij werd aangeboden naast de traditionele hebbedingetjes en prullaria, cd’s en vinyl. “We hebben een plaats net aan Texture en je ziet dat de mensen er een wandeling langs de kaai van maken en tezelfdertijd snuisteren wat ze in de standen eventueel kunnen kopen. Het is hier een goede locatie die erbij gekomen is”, aldus Myriam en haar zus Anette uit Heule.

“Onze stand omvat kleine meubeltjes en allerhande kunstwerkjes en eerlijk we hebben goed verkocht. De kinderen zullen blij zijn met hun gestegen zakgeld (lachen).” Na één dag mag de rommelmarkt dus nu al spreken over een recordopkomst. “Als men praat over de langste rommelmarkt zou Stad Kortrijk beter zeggen de mooiste. Ik heb het afgewandeld”, voegt Achiel (73) eraan toe. Mandag opent de rommelmarkt om 8 uur en sluit om 18 uur.

The post Rommelmarkt blijft nummer één van de Sinksenfeesten is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Exit Rode Duivels betekent meteen einde voor heel wat EK-fandorpen

De uitschakeling van de Rode Duivels op het EK komt hard aan. Niet enkel bij de Duivels zelf en hun fans, maar ook bij de organisatoren van EK-dorpen in Vlaanderen. Een groot deel daarvan is ondertussen zelfs al opgedoekt. Het zadelt heel wat organisatoren met een financiële kater op. “Natuurlijk hadden we graag wat meer wedstrijden kunnen tonen. Onze boekhouding

Lees meer »

“We spenderen meer tijd met elkaar dan met onze vrouwen”: deze Belg is de beste vriend van Girmay, de eerste zwarte Tourritwinnaar

“Zo emotioneel als gisteravond aan de telefoon heb ik hem nog niet vaak geweten”, zegt Lieven Corthouts (49). Onze landgenoot heeft het over Biniam Girmay (24), zijn beste vriend én de man die gisteren als eerste zwarte renner ooit een rit in de Tour de France won. Een gesprek over koers, vriendschap, koffiebars en open deuren. “‘Lieven, ik vertrouw je

Lees meer »

Skeerlerpiste in Kessel-Lo voorlopig dicht omdat ze te onveilig is: “Bart Swings en Jason Suttels moeten nu uitwijken naar andere pistes”

De skeelerpiste van Kessel-Lo bij Leuven, is voorlopig dicht omdat ze onveilig is. Er zitten onder meer barsten in de piste die door het warme weer putjes geworden zijn en daardoor kwam er afgelopen weekend een skater ten val. De domeinbeheerder heeft daarom besloten om de piste voorlopig te sluiten. Wereldkampioenen Bart Swings en Jason Suttels moeten nu op zoek

Lees meer »

Tot 100 euro extra om wachtrijen in pretparken te vermijden: de FastPass

Sommige pretparken bieden bovenop de normale toegangsprijs, een ‘FastPass’ aan: zo kan je wachtrijen aan attracties vermijden. Je betaalt dan 5 tot wel 100 euro meer, afhankelijk van het aantal attracties waar je niet wil aanschuiven. In de nieuwe aflevering van ‘Mens erger je niet’, de podcast van het consumentenprogramma ‘WinWin’, ergert Radio2- presentator Ann Reymen zich aan die praktijken.

Lees meer »

Sam Kerkhofs geeft fakkel door aan Play-presentator en Studio Brussel-stem Joris Brys als host van ‘MIDMID’

Sam Kerkhofs onthult dat Joris Brys hem zal vervangen als host van de voetbalpodcast ‘MIDMID’. Dat nieuws volgde in de recente aflevering van ‘MIDMID MEISTER’ over het EK. “We hebben een meeting gehad en we gaan het helemaal anders doen”, grapt Joris Brys, bekend als sportjournalist bij VIER en Play Sports, en ook te horen op radiozender Studio Brussel. Begin

Lees meer »

Biden blundert opnieuw en beschrijft zichzelf als zwarte vrouw

De Democraten hebben Bidens prestatie tijdens het eerste presidentiële debat naar aanloop van de Amerikaanse verkiezingen nog maar nauwelijks kunnen verteren, of de president blundert opnieuw. Op Independence Day struikelt hij meermaals over zijn woorden, tot het punt dat hij zichzelf een zwarte vrouw noemt.

Lees meer »

Tegen eind deze week moeten ze elkaar recht in de ogen kijken: hoe Bart De Wever Vooruit aan tafel krijgt én houdt

Drie weken na de stembusslag bracht preformateur Bart De Wever (N-VA) de vijf gedoodverfde federale coalitiepartners een eerste keer rond dezelfde tafel. Maar na therapeutische sessies over economie, energie en defensie zal De Wever toch ook de explosieve dossiers moeten aansnijden. Die beloven vooral voor Vooruit moeilijk te liggen. In welke departementen gebeuren de miljarden euro’s aan besparingen?

Lees meer »